Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές, φέτα και κόκκινες πιπεριές

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές, φέτα και κόκκινες πιπεριές

0

500 γρ.  σπαγγέτι

150 γρ. φέτα σκληρή

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

150 γρ. ελιές Καλαμών

2 φρέσκιες ώριμες τομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γλ. κοφτό ρίγανη

½ φλ. ελαιόλαδο

λίγα φύλλα βασιλικού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Αλείφουμε τις πιπεριές με το πινέλο με λίγο λάδι Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε λωρίδες.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το σκόρδο λιωμένο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και την αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά περίπου. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε.

Ανακατεύουμε με τη φέτα κομμένη σε κομμάτια.  Προσθέτουμε  τις ψητές πιπεριές και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

  • kotopoulo-kous kous

    Ζουμερό κοτόπουλο με κους-κους

    1 μέτριο κοτόπουλο ολόκληρο γύρω στο 1½ κιλό αποξηραμένα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκεία…
  • Ραγού Μοσχάρι με παπαρδέλες

    1 πακέτο παπαρδέλες 100 gr. τυρί 1200 gr. μοσχαρίσιο κρέας ( ποντίκι ή κότσι) 2 κουταλιές …
  • Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ

    -700-800 γρ. κιμάς χοιρινός και μοσχαρίσιος ανάμεικτος -1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -2 σκ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σαλάτα με πλιγούρι, καρύδια και ρόδι

160γρ. πλιγούρι 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι ντομάτα …