Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ξεκινούν τον Απρίλιο τα έργα επέκτασης του φυσικού αερίου στη Θράκη

Ξεκινούν τον Απρίλιο τα έργα επέκτασης του φυσικού αερίου στη Θράκη

0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία για την επέκταση του δικτύου

Tο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί και η δανειακή σύμβαση για χρηματοδότηση με 48 εκατ από την ΕΤΕπ, ενώ στην τελική ευθεία εισέρχονται και οι διαδικασίες για τις εντάξεις στα ΠΕΠ (Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα) του ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι έχει εγκριθεί από την ΕΤΕπ η χορήγηση του δανείου προς την Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας (ΔΕΔΑ) και πλέον αναμένεται να κλείσουν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε αρχές Μαρτίου να υπογραφεί και η σχετική σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

Το δάνειο είναι χαμηλού επιτοκίου, με τετραετή περίοδο χάριτος και 20ετής περίοδο αποπληρωμής και έχει πάρει το “πράσινο φως” από το Δ.Σ. της Τράπεζας από τον περασμένο Νοέμβρη, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε η εγγύηση της ΔΕΠΑ που άνοιξε τον δρόμο για τη χρηματοδότηση.

Το δάνειο, μαζί με τη χρηματοδότηση που αναμένεται από τα ΠΕΠ των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και τα ίδια κεφάλαια που θα δοθούν από τη ΔΕΠΑ ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ, θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις εξής πόλεις:Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κλείσουν και οι εκκρεμότητες για τις εντάξεις στα ΠΕΠ, δηλαδή η έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, η έγκριση των έργων από το ΥΠΕΝ, καθώς και η έκδοση άδειας κανονισμού από την ΡΑΕ, προκειμένου μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους να ξεκινήσουν και τα σχετικά έργα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξήθηκε ο αριθμός συναλλαγών με κάρτες πληρωμών το 2018

Εξαφανίστηκαν τα μετρητά από την αγορά Τρίβουν τα χέρια τους στην ΑΑΔΕ βλέποντας τα στοιχε…