Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλειστοί την Τρίτη οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης

Κλειστοί την Τρίτη οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης

0
paidikos stathmos

Συμμετέχουν στην διαμαρτυρία για το νέο νομοσχέδιο που εντάσσει τα 4χρονα στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Ανάστατο το προσωπικό. Φοβούνται απολύσεις, μείωση του αριθμού των παιδιών και υποβάθμιση των παιδικών σταθμών

Κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της χώρας με απόφαση των Συλλογικών και Ομοσπονδιακών οργάνων. Πρόκειται για αντίδραση διαμαρτυρίας που έχει την συναίνεση της ΚΕΔΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ ως προς το νέο νομοσχέδιο περί ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που αφορά τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων όλης της χώρας και συγκεκριμένα την ένταξη των νηπίων 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Μάλιστα με κοινή επιστολής τους η ΚΕΔΕ, ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΑΣΥΒΝ προς τον πρωθυπουργό της χώρας, ζητούν την άρση του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας πως «…δεν εξυπηρετεί κανέναν», αλλά αντίθετα προκαλεί σημαντικά προβλήματα.

Ανάστατο το προσωπικό των παιδικών σταθμών του δήμου Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναστάτωση έχει προκληθεί στο προσωπικό των παιδικών σταθμών καθώς φοβούνται πως οι αλλαγές αυτές και κυρίως η ένταξη των νηπίων 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση που ουσιαστικά αλλάζει το μοντέλο της εκπαίδευσης – πρόκειται για το μοντέλο της ενιαίας εκπαίδευσης που εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες – θα αδειάσει τους παιδικούς σταθμούς όπου τα 4χρονα είναι το 40% του δυναμικού τους και αυτό θα έχει σαν συνέπεια απώλεια θέσεων εργασίας κυρίως από το προσωπικό που έχει προσληφθεί μέσω του «Προγράμματος εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Οι παιδικοί του δήμου Ξάνθης απασχολούν 21 άτομα μέσω αυτού του προγράμματος και 53 συνολικά άτομα μόνιμου και αορίστου χρόνου.

Ποια προβλήματα θα δημιουργήσει τον νομοσχέδιο για την ένταξη των 4χρονων στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρο του ΚΠΑΑ κ. Α. Θεοδωρίδης

«•         Δεν εξυπηρετεί καταρχήν τους γονείς και τα τετράχρονα παιδιά, τα οποία καλούνται να υποστούν πειραματικές διαδικασίες ένταξης σε ένα μοντέλο που δεν υφίσταται σε καμία αναπτυγμένη χώρα του κόσμου.

  • Δεν εξυπηρετεί την Κυβέρνηση, γιατί θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των ελλείψεων αυτών, που ακόμη και ο κ. Γαβρόγλου παραδέχεται ότι υπάρχουν και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα.
  • Δεν εξυπηρετεί ούτε την Αυτοδιοίκηση, ούτε τους εργαζόμενους, αφού μετατρέπει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς από χώρους παιδαγωγικής εκπαίδευσης, σε απλούς χώρους φύλαξης. Απαξιώνεται ένα μοντέλο που λειτουργεί αποδεδειγμένα με μεγάλη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.
  • Περιστέλλονται και καταργούνται τα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των Παιδαγωγών Προσχολικής Ηλικίας (για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών) που εργάζονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και υποβαθμίζεται ο παιδαγωγικός τους ρόλος.
  • Δεν θα παρέχονται στα παιδιά μια σειρά από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από επιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει τους Παιδικούς Σταθμούς, όπως παρακολούθηση από ψυχολόγο, παιδίατρο, λογοθεραπευτή κι άλλους κοινωνικούς επιστήμονες, καθώς και πλήρη σίτιση σε κατάλληλα πιστοποιημένους και διαμορφωμένους χώρους».

Με απόφαση των Συλλογικών και Ομοσπονδιακών οργάνων θα ανασταλεί η λειτουργία όλων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της χώρας μας για μία ημέρα, την Τρίτη 20-02-2018.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους συνδημότες ότι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018.

Με αίσθημα ευθύνης στους συνδημότες της πόλης μας, ενημερώνουμε επίσης ότι θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για τυχόν διευκρινήσεις στα κτίρια των Παιδικών Σταθμών Δήμου Ξάνθης».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δε μένουν άνεργοι οι μηχανικοί του ΔΠΘ

Μελέτη απορρόφησης από την αγορά εργασίας των αποφοίτων του Δ.Π.Θ. τα έτη 2012 και 2013 δι…