Αρχική Χωρίς κατηγορία Ετήσιος χορός με συγκίνηση πολλή ποντιακή μουσική και χορό

Ετήσιος χορός με συγκίνηση πολλή ποντιακή μουσική και χορό

0

Πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης

Βραβεύτηκαν οι «Βασίλισσες της Θράκης» στη μνήμη των θυμάτων του κολεγίου Ανατόλια της Μερζιφούντας, που βρήκαν τραγικό θάνατο στα χρόνια της ποντιακής γενοκτονίας

 Με ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία νεολαίας, που δημιούργησε αδιαχώρητο, πραγματοποιήθηκε,  στις 3 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Απόλλων», ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων νομού Ξάνθης,

Χειροκροτήθηκαν θερμά τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, junior-παιδικό-εφηβικό αλλά και των ενηλίκων που άνοιξαν την εκδήλωση παρουσιάζοντας  δείγματα της δουλειάς τους.

Ακολούθησε το θερμό καλωσόρισμα αλλά και οι ευχαριστίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θεόδωρο Ρωμανίδη στους παλιούς γνώριμους, μέλη και φίλους του συλλόγου που για μια ακόμη χρονιά έδωσαν το παρών στην ετήσια γιορτή του σωματείου στηρίζοντας τις δράσεις του. Ανάμεσα τους μέλη των Συλλόγων Μαυροθαλασσιτών από Κωνσταντινούπολη, «Τραπεζούντα», «Εύξεινος Πόντος» και «Κασιτερά» από Κομοτηνή, Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα και Κεχροκάμπου Καβάλας, ΧΟΞ, ΦΕΞ και Μικρασιατών Ξάνθης.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα « Βασίλισσες της Θράκης». Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος είπε: «Τιμούμε φέτος την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα «οι βασίλισσες της Θράκης». Μια ομάδα που δραστηριοποιείται με επιτυχία σε ένα κατ’ εξοχή ανδροκρατούμενο χώρο με πλούσια αθλητική αλλά και κοινωνική δράση. Η ιστορία του Πόντου είναι στενά συνδεδεμένη με μια άλλη ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτήν του κολεγίου Ανατόλια της Μερζιφούντας. Από την ομάδα εκείνη πολλά παιδιά δολοφονήθηκαν κατά την διάρκεια των τραγικών γεγονότων της Γενοκτονίας. Στην μνήμη εκείνων των παιδιών τιμούμε σήμερα με συμβολική αναμνηστική πλακέτα τα κορίτσια του συλλόγου προς τα οποία εκφράζουμε τις ευχαριστίες και τις ευχές μας.»

Την έντονη συγκίνηση του κόσμου ωστόσο προκάλεσε ο χορός της αντρικής ομάδας του συλλόγου μπροστά από το πανό που έγραφε «Δεν ξεχνώ – 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση».

Οι καλλιτέχνες Κώστας Θεοδοσιάδης, Φάνης Κουρουκλίδης, Γιώργος Σιαμλίδης, Γιάννης Πολυχρονίδης, Τάσος Πετρόπουλος και Νίκος Μεταξάς διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι το πρωί, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δρεμσίζης Ιωάννης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλιάδης Θωμάς.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους χορευτές, μικρούς και μεγάλους, των τμημάτων εκμάθησης χορών και τους χοροδιδασκάλους, Αποστολίδη Μίλτο,  Γαβριηλίδη Νεκτάριο, Χαραλαμπίδη Γιώργο, Άννα και Κωνσταντίνα Γανιαρίδου, Σωτηρία Αμβροσιάδου για την εξαιρετική παρουσίαση παραδοσιακών χορών, τους μουσικούς του Συλλόγου Κουμουλίδη Γιώργου, Τσαρμαντίδη Κώστα και Μιχάλη Θεοχαρίδη που πλαισίωσαν την παρουσίαση των χορευτικών, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την μεγάλη τους συμμετοχή και αγάπη προς τον Σύλλογο, τα Μ.Μ.Ε της πόλης μας για την προβολή της εκδήλωσης και τον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης που συνέδραμε με δωροθέτηση την εκδήλωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…