Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δίκες – «φωτιά» «κυνηγούν» τον δήμο Αβδήρων

Δίκες – «φωτιά» «κυνηγούν» τον δήμο Αβδήρων

0
campig myrodatou

Δυο εταιρείες διεκδικούν 2 εκ. ευρώ έκαστη – Στις 6 Μαρτίου η δίκη για το κάμπινγκ με ενάγοντα την «Θράκη – Τουριστική» – Αναβλήθηκε η δίκη για το Κλειστό Γυμναστήριο

 

Καλείται το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το κάμπινγκ Μυρωδάτου.

Συστάθηκε επιτροπή από τους 4 επικεφαλής των παρατάξεων για να εξετάσουν «τι μέλλει γενέσθαι» – 10 «χαμένα» χρόνια για το κάμπινγκ και το δήμο

 

 

Με …χρεωκοπία κινδυνεύει ο δήμος Αβδήρων αν δικαιωθούν στα δικαστήρια δύο ενάγοντες με τους οποίους έχει διαφορές! Πρόκειται για την εταιρεία «Θράκη – Τουριστική» που τον Δεκέμβρη του 2014 είχε προβεί σε καταγγελία σύμβασης, αποσύροντας το ενδιαφέρον της για την υλοποίηση ξενοδοχειακής μονάδας στο δημοτικό κάμπινγκ Μυρωδάτου, καταγγέλλοντας τον δήμο Αβδήρων ότι δεν ήταν συνεπής με τις συμβατικές του υποχρεώσεις καθώς και για την ανάδοχο εταιρεία του Κλειστού Γυμναστηρίου στα Άβδηρα που κηρύχθηκε έκπτωτος και άφησε το έργο ημιτελές Και οι δυο εταιρείες κινήθηκαν νομικά εναντίον του δήμου καταθέτοντας αγωγές και ζητώντας από τον δήμο 2 εκ. ευρώ η καθεμιά! Και τα δυο «έργα» με τα οποία εμπλέκονται είναι τα δυο μνημειακά «κουφάρια» του δήμου Αβδήρων που έχουν ταμπέλα την «Διαχειριστική ανικανότητα» με διαχρονική ευθύνη των δημοτικών αρχών της τελευταίας 10ετίας!

 

Στις 6 Μαρτίου η δίκη για το κάμπινγκ με ενάγοντα την «Θράκη – Τουριστική» – Αναβλήθηκε η δίκη για το Κλειστό Γυμναστήριο

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως αιτία για να καταγγείλει τη σύμβαση η εταιρεία «Θράκη – Τουριστική» ήταν τα αυθαίρετα που υπήρχαν στο κάμπινγκ και δεν τα είχε νομιμοποιήσει ο δήμος. Τα αυθαίρετα του κάμπινγκ ήταν η αιτία που έχασε τη δίκη ο δήμος Αβδήρων στην αντιδικία του με την μισθώτρια εταιρεία από την οποία διεκδικούσε μισθώματα από το 2008 επί θητείας του Βασίλη Τσολακίδη. Η αγωγή που θα εκδικαστεί στις 6 Μαρτίου αφορά την αποζημίωση που ζητά από το δήμο για δυσφήμιση με αποτέλεσμα να προκληθεί ηθική βλάβη την επιστροφή του ποσού των 20.000 ευρώ της εγγυητικής και πληρωμή των δικαστικών εξόδων. Στο μεταξύ αναβολή πήρε η εκδίκαση της αγωγής της αναδόχου εταιρεία του Κλειστού Γυμναστηρίου που είχε εισαχθεί τον Ιανουάριο . Η εταιρεία διεκδικεί 2 εκ. ευρώ από τον δήμο επικαλούμενη διαφυγόντα κέρδη επειδή κηρύχθηκε έκπτωτη και ο δήμος του κράτησε την εγγυητική.

Καλείται το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Πέραν όμως από τα χρήματα θα αναζητηθούν και τυχόν πολιτικές ευθύνες που έχουν προκαλέσει οικονομική ζημία στον δήμο Αβδήρων. Αυτό το κομμάτι πρόκειται να το αναλάβει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοκρίτεια Κίνηση», Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος δεσμεύτηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι θα υποβάλλει: «Θα ζητήσω από τον Σώμα Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης να ελέγξει ποιος ευθύνεται που ο δήμος ζημιώθηκε οικονομικά από το κάμπινγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης.

Κι αν στην περίπτωση της εταιρείας «Θράκη – Τουριστική» το κώλυμα – όπως επικαλέστηκε – ήταν τα αυθαίρετα, το νέο κώλυμα που προέκυψε στην θητεία της νυν δημοτικής αρχής κατά την μακρά διάρκεια της προσπάθειας δημοπράτησης, η οποία μετά από πολλές περιπέτειες κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία ( τις έχει καταγράψει όλες με ρεπορτάζ του το «Ε») , αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάμπινγκ. Ειδικότερα όπως ανέδειξε ο κ. Αντωνιάδης (σε ρεπορτάζ του «Ε» φύλλο 29 Ιουνίου 2017) το οικόπεδο δεν είναι αυτοτελές αλλά μέρος της συνολικής έκτασης των 4.698 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου Αβδήρων και ότι αυτό σημαίνει πως ο επενδυτής δεν μπορεί να πάρει άδεια για να κτίσει ούτε… τούβλο. Μάλιστα είναι και ο λόγος που αποχώρησε ο τελευταίος πλειοδότης και το θέμα του κάμπινγκ επανήλθε προς συζήτηση στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο με ζητούμενο το τι μέλλει γενέσθαι με το δημοτικό ακίνητο που εξαιτίας του ο δήμος έχει μπει σε μεγάλες περιπέτειες αντί να έχει έσοδα από αυτό.

«Απορία ψάλτου βηξ» από την νομική υπηρεσία για το κώλυμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς!

Όπως μας ανάφερε τόσο ο κ. Αντωνιάδης όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τσολακίδης: «Έγινε συζήτηση, τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί, ρωτήθηκε η νομική υπηρεσία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά τόσο η δημοτική αρχή όσο και η νομική υπηρεσία δεν ήταν έτοιμες να μας δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Ζητήσαμε να κατατεθούν γραπτά ερωτήματα προς την Πολεοδομία και προς το ΤΕΕ Θράκης για να μας απαντήσουν τι μπορούμε να κάνουμε. Αυτό που έχουμε να καταγγείλουμε είναι ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα με χαλαρότητα και στο μεταξύ ο δήμος χάνει έσοδα αλλά και κινδυνεύει να πληρώσει διαφυγόντα κέρδη στις εταιρείες που έχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον του», επεσήμανε ο κ., Τσολακίδης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Τελικά αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή από τους 4 επικεφαλής των παρατάξεων για να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα με την πολύπαθη υπόθεση του κάμπινγκ Μυρωδάτου που για άλλη μια χρονιά θα είναι αναξιοποίητο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…