Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διαχειριστική ανεπάρκεια χρεώνει στον Σδρέβανο ο Φανουράκης

Διαχειριστική ανεπάρκεια χρεώνει στον Σδρέβανο ο Φανουράκης

0
deyax-

Καταιγισμός ερωτήσεων με αφορμή το ρεπορτάζ του «Ε» για το πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ που έχασε η ΔΕΥΑΞ ενώ ενέταξαν έργα όλες οι ΔΕΥΑ της ΑΜΘ

 

Φανουράκης: « Μάλλον αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξη του προγράμματος… Η ΔΕΥΑΞ κατάντησε να είναι ουραγός»

 

 

Μετά την αντιπολίτευση στο Δήμο Αβδήρων και η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης προκληθείσα από το ρεπορτάζ του «Ε» στο φύλλο της 14ης Φεβρουαρίου με τίτλο: ««Βρέχει λεφτά» και οι ΔΕΥΑ του νομού μας …κρατάνε ομπρέλα!», ασκεί δριμεία κριτική στο πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ επιρρίπτοντάς του ευθύνες διαχειριστικής ανεπάρκειας που έχουν ως αποτέλεσμα ο δήμος να στερείται κονδύλια για έργα αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης και περιορισμού διαρροών από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, την ίδια στιγμή μάλιστα που 74 ΔΕΥΑ και ΟΤΑ μοιράζονται 88,60 εκ ευρώ!

Fanourakis_smileΦανουράκης: « Μάλλον αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξη του προγράμματος…»

Ειδικότερα ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών «κατακεραυνώνει τον πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μαρίνο Σδρέβανο για την απάντησή του σε ερώτηση του «Ε» ότι «Δεν ενέταξαν σ’ αυτό το πρόγραμμα γιατί ενέταξαν στο ΕΣΠΑ της περιφέρειας:« Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι μάλλον αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξη του προγράμματος, αλλά ακόμη και αν το ήξεραν αδιαφόρησαν για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης χωρίς καμιά αιτιολογία. Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Πρόεδρος ότι έχει εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ είναι και επιζήμια αλλά και αφελής πολλώ δε μάλλον όταν μάλιστα ακούγεται από τα χείλη Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης.

Όλες οι ΔΕΥΑ της ΑΜΘ έχουν εντάξει έργα στο πρόγραμμα εκτός της Ξάνθης που …προτιμά το ΕΣΠΑ

Επεσήμανε δε πως η ΔΕΥΑ Δράμας έχει ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ

προϋπολογισμού 6.000.000,00 ευρώ αλλά αυτό δεν αποτέλεσε δικαιολογία να μην υποβάλλουν πρόταση στο πρόγραμμα.

Με αφορμή αυτό ο  κ. Φανουράκης θέτει μια σειρά από ερωτήματα προς τον κ. Σδρέβανο: «Οι άλλες ΔΕΥΑ δεν έχουν εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας; Επικαλέστηκαν αυτή την αστεία δικαιολογία για να μην υποβάλλουν προτάσεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ;». Αναζητήστε επομένως για όλες τις ΔΕΥΑ της Περιφέρειας πόσα χρήματα έλαβαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας; Δεν θα ωφελούσε τον Δήμο μας ότι το έργο που θα κατασκευαζόταν θα χρηματοδοτούταν από πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου , όπως επεδίωξαν άλλες ΔΕΥΑ και το κατάφεραν;».

sdrevanosΓιατί δεν εντάσσουν την μελέτη για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον αστικό συνοικισμό;

Συνεχίζοντας ο κ. Φανουράκης αναφέρεται σε μια ώριμη μελέτη που όμως μένει στα συρτάρια: «Απ’  ότι γνωρίζω και από συζητήσεις σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, υπάρχει έτοιμη μελέτη που αφορά μεγάλο αριθμό καταναλωτών και αναφέρομαι στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον αστικό συνοικισμό. Σας γνωρίζω ότι τα δίκτυα ύδρευσης στον αστικό συνοικισμό είναι της δεκαετίας του 1960, από σιδηροσωλήνες, αμιαντοσωλήνες κλπ. Ο κ. Σδρέβανος αναφέρθηκε για δυο έργα που ετοιμάζεται να υποβάλλει σε ενδεχόμενη νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ και αδιαφόρησε για την υπάρχουσα πρόσκληση στην οποία θα μπορούσε να εντάξει το έργο και να θεραπεύσει άμεσα το πρόβλημα αυτό. Η ιεράρχηση και η σκοπιμότητα των έργων δεν είναι ευθύνη της Διοίκησης της Επιχείρησης ; Αυτή όμως «κρατούσε ομπρέλα» ‘όπως πολύ εύστοχα παρατηρήσατε και εσείς στο δημοσίευμα σας, γιατί προφανώς είναι άλλες οι επιδιώξεις της σημερινής αρχής και όχι η προστασία της υγείας του καταναλωτή.

Τέλος καλώ την Διοίκηση και τον κ. Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης , να αφοσιωθούν στην υλοποίηση του σκοπού ύπαρξης της ΔΕΥΑΞ, που δεν είναι άλλος από την παροχή ποιοτικού νερού στους συνδημότες μας, και ας αναλογιστούν επιτέλους ότι παρέλαβαν μία επιχείρηση που πρωτοστατούσε στην εκταμίευση πόρων από χρηματοδοτικά προγράμματα και δυστυχώς κατάντησε να είναι ουραγός.».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…