Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Δεν τα βρήκαν στη SUPER LEAGUE οι ΠΑΕ

Δεν τα βρήκαν στη SUPER LEAGUE οι ΠΑΕ

0

Για την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων

 Περισσότερο με Βαβέλ παρά με συνεταιρισμό ΠΑΕ που έχουν σύμπνοια και κοινή θέση στο μείζον θέμα της κεντρική διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μοιάζει η συζήτηση στο ΔΣ της Super League. Γι’ αυτό, περίπου μία εβδομάδα μετά την απόφαση της NOVA να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, οι 16 ΠΑΕ δεν μπόρεσαν να πάρουν κάποια απόφαση. Τα όσα συνέβησαν στο ΔΣ και η ερμηνεία τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κεντρική διαχείριση όπως την ξέραμε θα πάψει να υπάρχει, για τον απλούστατο λόγο ότι κανένας από τους τέσσερις «μεγάλους» δεν υποστήριζε το εγχείρημα.

Πιο ξεκάθαρος απ’ όλους ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση. Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει υπογράψει κατά μόνας σύμβαση με τη NOVA, επικαλέστηκε την συμφωνία που υπάρχει και άφησε μόνο ένα παράθυρο υπό όρους και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στην ίδια γραμμή ήταν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός οι οποίοι ναι μεν δεν ξέκοψαν τη συμμετοχή τους αλλά δεν φάνηκαν ιδιαιτέρως ζεστοί, με τους εκπροσώπους του «τριφυλλιού» να σημειώνουν ότι πρώτα πρέπει να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ.

Υπήρξαν όμως και κάποιες από τις «μικρομεσαίες» ΠΑΕ που φάνηκε ότι δεν βλέπουν ως μονόδρομο την κεντρική διαχείριση. Ο Πανιώνιος υπογράμμισε ότι δεν νοείται κεντρική διαχείριση χωρίς και τις 16 ομάδες ενώ αποστάσεις κράτησε και η ΑΕΛ, λέγοντας ότι η κεντρική διαχείριση μπορεί να γίνει μόνο με όρους που θα θέσουν οι ομάδες Ο Αστέρας Τρίπολης, βλέποντας τις διαρροές από τους «μικρομεσαίους», υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει κεντρική διαχείριση όταν λείπει απ’ αυτή ο μεγαλύτερος αριθμός των ομάδων. Αντιθέτως ομάδες όπως ο Παναιτωλικός ήταν πιο συναινετικές θεωρώντας ότι η κεντρική διαχείριση μπορεί να γίνει με όσες ομάδες το αποφασίσουν,

Σύμφωνα με πληροφορίες soccerplus. gr (που παρακολουθεί στενά το ζήτημα) οι εκτιμήσεις κάποιων από τους μετέχοντες στο ΔΣ είναι ότι δύσκολα θα υπάρξει κεντρική διαχείριση όπως την ξέρουμε, ενώ αποδείχτηκε ότι κακώς η Super League δεν αποδέχτηκε την πρόταση της NOVA για πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έναντι του ποσού των 30 εκατ. ευρώ. Πάντως, οι ομάδες προχώρησαν σε εισήγηση στην ΕΠΟ για τον τρόπο τέλεσης του Κυπέλλου την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ύστερα από τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Ολυμπιακός ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης.

Η σχετική ανακοίνωση της Super League αναφέρει τα εξής: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  1. Θα μελετηθούν τεχνικά ζητήματα για την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, τα οποία θα εκτεθούν στο επόμενο ΔΣ.
  2. Θα υποβληθεί προς την ΕΠΟ πρόταση της Super League για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση των ομίλων και μονούς αγώνες μέχρι τα προημιτελικά στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της τήρησης των γηπεδικών προδιαγραφών της Super League».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …