Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το Δ’ ΣΣ παρών στο διάλογο για την προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών

Το Δ’ ΣΣ παρών στο διάλογο για την προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών

0

Ημερίδα στο αμφιθέατρο του στρατοπέδου «Στεφανίδη», με ομιλητές εξειδικευμένους επιστήμονες και την παρουσία μαθητών της Ξάνθης

 Την πρόθεση και τη συνεχή προσπάθεια συνεργασίας και στήριξης της τοπικής κοινωνίας ανέδειξε στο χαιρετισμό του ο διοικητής του Δ’ ΣΣ Γ. Καμπάς

 Τη δυναμική και τις δυνατότητες της χρήσης νέων τεχνολογιών και της εφαρμογής καινοτομιών στις Ένοπλες Δυνάμεις ανέδειξε σε ημερίδα που διοργάνωσε το πρωί της Τετάρτης το Δ’ Σώμα Στρατού, στο Αμφιθέατρο του Στρατοπέδου «Στεφανίδη» στη Ξάνθη.

Στην ημερίδα κλήθηκαν και μίλησαν εξειδικευμένοι εισηγητές από την τοπική επιστημονική κοινότητα, καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, ο Σύλλογος Ρομποτικής Ξάνθης, μέλος του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, καθώς επίσης και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με γνώσεις στο αντικείμενο της Τεχνολογίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς και μαθητές σχολείων της περιοχής.

Την ημερίδα προλόγισαν ο πρυτανεύων του ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης, η πρόεδρος του συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης Μαρία Γκαγκώνη και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Γιώργος Παπαθανασίου, ενώ τις εργασίες της κήρυξε ο διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Στον εισαγωγικό του χαιρετισμό ο κ. Καμπάς, σημείωσε: «Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου ως διοικητή του μεγαλύτερου σχηματισμού μάχης του στρατού μας, πέρα από τις επιχειρησιακές μας υποχρεώσεις, ανοίξαμε κι ένα δίαυλο συνεργασίας με φορείς της Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων του Σώματος Στρατού με την τοπική κοινωνία, με δράσεις εξωστρέφειας υψηλού επιπέδου, την εμπέδωση και ανάδειξη της κουλτούρας της και τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών μας. Με βάση τα παραπάνω διεξάγουμε την ημερίδα αυτή». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα στελέχη του Σώματος, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που έλαβαν μέρος ως ομιλητές στην ημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι «παράλληλα με τα καθήκοντά τους απέκτησαν τίτλους σπουδών που τους επιτρέπουν να στέκονται επάξια στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της έρευνας, αλλά και άλλοι νεότεροι αξιωματικοί, οι οποίοι αγωνίζονται να κάνουν πράξη την αγάπη τους για το λειτούργημα του στρατιωτικού και την πρόοδο του στρατού μας».

Ο διοικητής του Δ’ ΣΣ για μια ακόμη φορά επεσήμανε, με αφορμή την ημερίδα, την καλή και αγαστή συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά και την πρόθεση του Σώματος και των Ένοπλων Δυνάμεων να σταθούν «αρωγός στην κοινωνία, διατεθειμένοι να συνεισφέρουν σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασία διαθέτοντας κατάλληλο προσωπικό υψηλού επιπέδου, αλλά και προάγοντας καινοτόμες ιδέες, με σκοπό να πάμε τη χώρα μας βήματα μπροστά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…