Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Χορωδιακή βραδιά αύριο στο δημοτικό αμφιθέατρο

Χορωδιακή βραδιά αύριο στο δημοτικό αμφιθέατρο

0
arion

Με την Μικτή Χορωδία του  Κέντρου Πολιτισμού, την Χορωδία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης και την Χορωδία του Συλλόγου Θρακιωτών επαρχίας Νέστου

Μία ακόμη χορωδιακή βραδιά διοργανώνεται στο πλαίσιο των ΘΛΕ την Τετάρτη στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στις 20.00, με την Μικτή Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, την Χορωδία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης και την Χορωδία του Συλλόγου Θρακιωτών επαρχίας Νέστου.

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Η μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 ως χορωδία του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης. Τα πρώτα χρόνια ήταν ανδρική χορωδία ενώ στην συνέχεια μετεξελίχθηκε σε μικτή και λειτούργησε μέσα στους κόλπους του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης. Όλα αυτά τα χρόνια η καλλιτεχνική της δράση είναι έντονη με πολλές συναυλίες. Τα τελευταία χρόνια μόνιμος διευθυντής της είναι ο μαέστρος Φώτης Κοντός.

Χορωδία Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης δημιουργήθηκε το 1986 ως φορέας μελέτης και ανάδειξης του Θρακικού πολιτισμού, από τότε συμβάλει αδιάλειπτα με ποιοτικές παρεμβάσεις των τμημάτων του, στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας. Η χορωδία του, αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, με έντονη την επιθυμία να εκφραστούν μέσα από αυτή τη δραστηριότητα. Με τη σημερινή της μορφή δημιουργήθηκε πρόσφατα διαδεχόμενη προηγούμενα σχήματα. Η σύντομη διαδρομή της όμως δεν την εμπόδισε να έχει αξιόλογη δράση και να διακριθεί για το ιδιαίτερο χρώμα της. Οι στόχοι της δεν είναι μόνο καλλιτεχνικοί αλλά και κοινωνιολογικοί, γι’ αυτό και η συμμετοχή στη χορωδία βιώνεται από τα μέλη της ως ιδιαίτερο κοινωνικό γεγονός που αξίζει την αγάπη και την υποστήριξή τους. Το ρεπερτόριό της πλούσιο, αν και κατά βάση στηρίζεται στα παραδοσιακά τραγούδια, επεκτείνεται στους βυζαντινούς ύμνους και σε άλλα είδη μουσικής. Μαέστρος και δάσκαλος των μουσικών έργων της ο κ. Γεώργιος Κοτσιπετσίδης.

Χορωδία Συλλόγου Θρακιωτών επαρχίας Νέστου

Ο σύλλογος Θρακιωτών επαρχίας Νέστου ιδρύθηκε το 1982 και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα με έδρα του τη Χρυσούπολη. Αριθμεί 500 μέλη και αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες, οι οποίες έχουν ως στόχο τους τη διατήρηση και προβολή της παράδοσής μας. Το 1998 δημιουργήθηκε τμήμα χορωδίας παραδοσιακών τραγουδιών, που σήμερα αριθμεί 25 άτομα με χοροδιδάσκαλο την κα Σοφία Νεοχωρίτου. Το τμήμα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός ορίων του Δήμου μας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…