Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα «Χάνουν το τρένο» όσοι δεν κάνουν προσφυγή για το 12%

«Χάνουν το τρένο» όσοι δεν κάνουν προσφυγή για το 12%

0
diki-empros

Πρώτη δίκη του 12% στις 26 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη για 35 επιχειρήσεις

 

Ερωτηματικά για τη στάση των Επιμελητηρίων ΑΜΘ – Έθεσαν στον «πάγο» το θέμα των προσφυγών

 

 

«Έχασαν το τρένο» για το 12% και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια δικαστική απόφαση υπέρ τους έναντι του ΟΑΕΔ και του Δημοσίου οι επιχειρήσεις δικαιούχοι της επιδότηση του κόστους εργασίας που δεν προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια το 2016 οπότε και καταργήθηκε ο νόμος καθώς παραγράφηκαν της πρώτης χρονιάς τα ανεξόφλητα. Ωστόσο δεν χάθηκε η ευκαιρία για την διεκδίκηση των ανεξόφλητων για τα επόμενα χρόνια από το 2011.

Πρώτη δίκη του 12% στις 26 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η πρώτη δικάσιμος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου από το Διοικητικό Δικαστήριο στην Αλεξανδρούπολη και αφορά 35 δικογραφίες αντιστοίχων επιχειρήσεων της Π.Ε. Έβρου που προσέφυγαν εναντίον του ΟΑΕΔ και του Δημοσίου διεκδικώντας τις επιδοτήσεις που δικαιούνται δια νόμου μέχρι την κατάργηση του το 2016. Έγκυροι νομικοί κύκλοι αναφέρουν στο «Ε» σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις αυτές θα βγουν κερδισμένες ιδιαίτερα αυτές που στρέφονται εναντίον και του Δημοσίου καθώς ακόμη και αν δεν τους καταβληθούν οι οφειλές σε χρήμα θα πετύχουν κάποιο συμψηφισμό με οφειλές τους. Επίσης να σημειώσουμε πως ο ΟΑΕΔ πρόκειται να καταθέσει προδικαστικό ερώτημα στο ΣτΕ για το αν νομιμοποιείται να θεωρείται εμπλεκόμενος καθόσον οι ενισχύσεις δινόταν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο ΟΑΕΔ είχε μεσολαβητικό ρόλο. Έτσι είναι πιθανό να αναβληθεί η δίκη του Φεβρουαρίου έως ότου αποφανθεί το ΣτΕ.

Ερωτηματικά για τη στάση των Επιμελητηρίων ΑΜΘ – Έθεσαν στον «πάγο» το θέμα των προσφυγών

Ένα ζήτημα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι γιατί τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ το τελευταίο διάστημα έχουν ήπιους τόνους για το θέμα και έχουν θέσει στον «πάγο» το ζήτημα των προσφυγών     , και το μόνο που επιδιώκουν είναι να έχουν συνάντηση με τον υπουργό για να συζητήσουν την έκθεση που του έχουν παραδώσει. Μια έκθεση που ωστόσο πολλοί αμφισβητούν ακόμη και την ύπαρξή της!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…