Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ανεβάζει τον πήχη» ένας τοίχος αναρρίχησης στην πόλη

«Ανεβάζει τον πήχη» ένας τοίχος αναρρίχησης στην πόλη

0

Ο ΕΟΣ Ξάνθης ζητά τοίχο αναρρίχησης  από το δήμο Ξάνθης για να φέρει την αθλητική αναρρίχηση στην Ξάνθη – Τι θα κάνει ο δήμαρχος Ξάνθης;

 

Υποστηριχτής της προσπάθειας για την αθλητική αναρρίχηση στην Ξάνθη ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Α. Αγκόρτζας

 

Στα «χνάρια» του Δήμου Τρικκαίων – που κατά κοινή ομολογία κρατά τα σκήπτρα της πρωτοπορίας  στην χώρα- επιχειρεί να βαδίσει (όχι ο δήμος Ξάνθης), ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης που έχει 38 χρόνια παρουσία και δράση. Το μόνο που ζητά είναι να βρει …έναν τοίχο αναρρίχησης  – αντιστήριξης  από τον δήμο Ξάνθης, προκειμένου σε συνεργασία μαζί του να φέρουν την αθλητική αναρρίχηση στην πόλη μας! Πρόκειται για ένα άθλημα που έχει ενταχθεί επίσημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκυο και έχει πολλούς θιασώτες διεθνώς,. Ο Δήμος Τρικκαίων έχοντας κατασκευάσει την κατάλληλη υποδομή θα φιλοξενήσει το πρώτο  πανελλαδικό πρωτάθλημα αθλητικής αναρρίχησης.

 

Ο ΕΟΣ Ξάνθης ζητά τοίχο αναρρίχησης  από το δήμο Ξάνθης για να φέρει την αθλητική αναρρίχηση στην Ξάνθη

Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Ξάνθης κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης ο σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με τον δήμο Τρικκαίων με σκοπό να αντλήσει τεχνογνωσία και έχει αναπτύξει ένα δίαυλο επικοινωνία και συνεργασίας. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται στήριξη από το δήμο Ξάνθης, ο οποίος– όπως αντίστοιχα έπραξε ο δήμος Τρικκαίων – θα αναλάβει να στηρίξει την υποδομή, ένα ειδικό μεταλλικό τοίχο αντιστήριξης όπου θα γίνεται η αναρρίχηση των αθλητών Μάλιστα έχει κοστολογηθεί – σύμφωνα με τις προδιαγραφές του δήμου Τρικκάιων – στα 200.000 ευρώ, ενώ προτεινόμενες περιοχές για να την τοποθέτησης του τοίχου είναι είτε στο Αμοιρίδιο είτε κοντά στον Λιμνίο: «Η αθλητική αναρρίχηση τείνει να γίνει ένα από τα top αθλήματα παγκοσμίως. Θέλουμε σαν σύλλογος να το φέρουμε στην πόλη μας δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί αλλά και να δημιουργήσουμε ένα κίνητρο για επισκεψιμότητα και αθλητικό τουρισμό στην πόλη μας διοργανώνοντας αγώνες», αναφέρει ο κ. Χαραλαμπίδης.

Υποστηριχτής της προσπάθειας για την αθλητική αναρρίχηση στην Ξάνθη ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Α. Αγκόρτζας

Όπως μας ανέφερε το έχουν θέσει στον δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος όμως δεν …αντέδρασε ούτε θετικά ούτε αρνητικά! Αντίθετα υπερασπιστής της ιδέας και της προσπάθεια είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου Ξάνθης κ. Απόστολος Αγκόρτζας, ο οποίος μάλιστα προτίθεται να το θέσει ως θέμα στην επικείμενη σύσκεψη της επιτροπής: «Είναι μια καλή ιδέα να γίνει κάτι τέτοιο στην πόλη μας. Το κόστος δεν είναι μεγάλο σε σχέση με το αποτέλεσμα και το αντίχτυπο που θα έχει και ως τουριστικό προϊόν. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια θετική αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή», επισημαίνει ο κ. Αγκόρτζας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…