Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Άλμα Ευρώπης για την Ξάνθη, 2-0 τον Απόλλωνα

Άλμα Ευρώπης για την Ξάνθη, 2-0 τον Απόλλωνα

0

Σκαρφάλωσε στην 5η θέση!

Όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη μπορεί να κάνει πλέον η Ξάνθη η οποία μετά το τέλος της 23ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Πανιώνιο στους 32 βαθμούς. Η ομάδα της Ξάνθης συμμετείχε τελευταία φορά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2013-14 και επτά αγωνιστικές πριν το τέλος αρχίζει να ατενίζει “ευρωπαϊκά”.

Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να αλλάξει σημαντικά την εικόνα στο δεύτερο μέρος με τον Ράσταβατς να παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό με τις αλλαγές, ενώ χρωστάει κι “ευχαριστώ” στον Στόουκς. Ο Ιρλανδός επιθετικός είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει όμως στις δύο αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στην τρίτη τον νίκησε ο Ζίβκοβιτς. Από την άλλη ο Απόλλων ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε πιο κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αντίθετα, πλήρωσε τις δύο αδράνειες της άμυνας του σε στημένες φάσεις.

Χωρίς τους Ντε Λούκας και Λουσέρο ο Ράσταβατς επέλεξε να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα κρατώντας το 4-2-3-1. Ο Ζίβκοβιτς ήταν η σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα μπροστά του να την απαρτίζουν οι Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Λισγάρας, Σιλά από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Μπροστά από τους δύο στόπερ σε ρόλο αμυντικών μέσων ήταν οι Μεχία και Καμαρά με τον Τζουρίτσκοβιτς σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Δεξιά ήταν ο Κίκε, με τον Μπρίτο στα αριστερά και τον Γέντρισεκ σε ρόλο επιθετικού.

Με το 3-5-2 που επιλέγει στα τελευταία ματς κατέβασε τον Απόλλωνα ο Γιώργος Παράσχος. Ο Τσόβιτς ήταν και πάλι κάτω από τα δοκάρια με την τριάδα μπροστά του να απαρτίζεται από τους Κοντοέ, Ζησόπουλο και Κύργια. Σε ρόλο φουλ μπακ δεξιά ήταν ο Στάθης και αριστερά ο Ναδάλες.

Ο Παπάζογλου ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής έχοντας δεξιά του ως εσωτερικό μέσο τον Κονέ και αριστερά του τον Μενδρινό. Ο Αλμπάνης μαζί με τον Στόουκς ήταν οι δύο προωθημένοι παίκτες του Απόλλωνα με τον πρώτο να βοηθά και στην πίεση ψηλά.

Κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα, έφταναν σωστά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ζίβκοβιτς όμως τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν δώσει μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας την αντεπίθεση αλλά έκαναν πολλά λάθη με τους Ντουρίσκοβιτς και Γέντρισεκ να έχουν ακουμπήσει ελάχιστα την μπάλα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο υποψίες φάσεις να δημιουργηθούν από λάθη. Στο 14′ ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα με το κεφάλι ο Ζησόπουλος παραλίγο να στείλει την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Στο 25′ ήταν η σειρά του Απόλλωνα να φτάσει κοντά στο γκολ. Κακό γύρισμα της μπάλας από τον Σβάρνα προς τον Ζίβκοβιτς ο οποίος έχασε την και την ισορροπία του από την πίεση του Στόουκς όμως τελικά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με διπλή προσπάθεια απομάκρυνε.

Για να μπορέσουμε να δούμε μία σημαντική ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες έπρεπε να φτάσουμε στο 31ο λεπτό. Τότε ο Στόουκς κατάφερε να χάσει ένα γκολ που έμοιαζε σίγουρο. Ο Κονέ από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, Λισγάρας και Ζίβκοβιτς δεν συνεννοήθηκαν καλά με την μπάλα να περνά και να φτάνει στον αμαρκάριστο μέσα στη μικρή περιοχή Στόουκς που από κοντά σε κενή εστία κατάφερε να αστοχήσει.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ράσταβατς άλλαξε την εικόνα της ομάδας του. Έβαλε τον Τριάδη αντί του αρνητικού Κίκε και αυτό έδωσε αμέσως ώθηση στην Ξάνθη. Στο 47′ ο Μπρίτο με σουτ έκανε την πρώτη αξιόλογη φάση των γηπεδούχων που ευτύχισαν να προηγηθούν στη δεύτερη.

Στο 55′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τριάδη ο Λισγάρας νίκησε κατά κράτος τους αμυντικούς του Απόλλωνα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσόβιτς κάνοντας το 1-0 για την Ξάνθη. Το τέρμα των γηπεδούχων άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Το ματς απέκτησε ρυθμό και είχαμε καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 69′ όπου ο Αλμπάνης άνοιξε υπέροχα στον Ναδάλες εκείνος γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον αμαρκάριστο Στόουκς το σουτ του όμως ήταν απελπιστικά άστοχο.

Όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες η τύχη μπορεί να σου γυρίσει την πλάτη και αυτό συνέβη στην περίπτωση του Απόλλωνα. Στο 78′ και πάλι από στημένη φάση, ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Λισγάρα, χτύπησε πάνω στον Αλμπάνη που την έστειλε άθελα του στην εστία της ομάδας του για να γίνει το 2-0 για την Ξάνθη.

Ο Απόλλωνας πάρα το εις βάρος του 2-0 δεν παράτησε το παιχνίδι, αλλά έπεσε πάνω στον Ζίβκοβιτς. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης είχε δύο μεγάλες αποκρούσεις μέσα σε ένα λεπτό και κράτησε το σκορ για την ομάδα του. Συγκεκριμένα, στο 83′ μετά από σέντρα του Αλμπάνη ο Στόουκς πήρε την κεφαλιά και ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ εντυπωσιακά. Μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Παπάζογλου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Αλμπάνης τη δεύτερη από το ύψος της μικρής περιοχής και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απομάκρυνε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Λισγάρας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά, Τζουρίτσκοβιτς, Κίκε (46′ Τριάδης), Μπρίτο (56′ Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς,  Στάθης, Κοντοές (67′ Σιατραβάνης), Κύργιας, Ζησόπουλος, Ναδάλες, Παπάζογλου, Μενδρινός, , Κονέ (85′ Ντεβέσα),Αλμπάνης, Στόουκς.

Γκολ:  55′ Λισγάρας, 78′ (αυτ) Αλμπάνης

Κάρτες:  32′ Ντουρίσκοβιτς, 44′ Καμαρά, 51′ Μπαξεβανίδης, 61′ Λισγάρας / 18′ Στόουκς, 53′ Μενδρινός

23η Αγωνιστική αποτελέσματα
24/02/2018 ΠΑΣ Γιάννινα Λεβαδειακός 0-0
24/02/2018 Πανιώνιος Αστέρας Τρίπολης 0-0
24/02/2018 Παναθηναϊκός Λαμία 2-0
25/02/2018 Ξάνθη Απόλλων Σμύρνης 2-0
25/02/2018 Παναιτωλικός A.Ο.Κ. 1-0
25/02/2018 Λάρισα Πλατανιάς 1-0
25/02/2018 ΠΑΟΚ Ολυμπιακός Αναβλήθηκε
26/02/2018 Ατρόμητος ΑΕΚ
Βαθμολογία ΑΓ. Β.
1 ΠΑΟΚ 22 52
2 ΑΕΚ 22 50
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 22 46
4 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 22 42
5  ΞΑΝΘΗ 23 32
6  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 23 32
7 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 23 30
8 ΑΣΤΕΡΑΣ 23 29
9 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 23 29
10 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 23 29
11 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 23 26
12 ΛΑΡΙΣΑ 23 25
13 ΛΑΜΙΑ 23 20
14 ΚΕΡΚΥΡΑ 23 18
15 ΑΠΟΛΛΩΝ 23 16
16 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 23 10

Πηγή: sport 24

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…