Αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αρνείται τις κατηγορίες για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών από τον Έβρο
Το 2017 ήταν η χρονιά με τις λιγότερες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, από τότε που ξεκίνησε η προσφυγική κρίση το 2015. Ιδίως τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και ο Έβρος δέχθηκαν μεγάλες προσφυγικές ροές και μέχρι σήμερα ακόμη διατηρούνται και λειτουργούν τα κέντρα υποδοχής, στις παραπάνω περιοχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το 2017 εισήλθαν στη χώρα μας από τα σύνορα του Έβρου 7.544 πρόσφυγες και μετανάστες και όλοι οδηγήθηκαν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών ζήτησε χορήγηση ασύλου. Ο αριθμός αυτός δεν είναι καθόλου αμελητέος, αφού, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΔΟΜ, το 2017 εισήλθαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης συνολικά 29.595 πρόσφυγες και μετανάστες.
Η σχετική πληροφορία πάντως, δόθηκε σε απάντηση του υπουργείου στον ειδησεογραφικό site tvxs.gr, που σε ρεπορτάζ του καταγράφει μαρτυρίες για βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων που διέρχονται στη χώρα παρανόμως από τον Έβρο.