Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Θύματα της ασφάλτου 5 μικρά αγριογούρουνα

Θύματα της ασφάλτου 5 μικρά αγριογούρουνα

0

Τα παρέσυρε μεγάλο όχημα και δεν σταμάτησε – Άλλος οδηγός ειδοποίησε από τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης στην αρμόδια υπηρεσία που τα συνέλεξε

 

Την προσοχή των οδηγών εφιστά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης – Να βάλουν τα ειδικά δίκτυα από την Εγνατία

 

Μοιραία στάθηκε για 5 νεαρά αγριογούρουνα η προσπάθειά τους να διασχίσουν το οδόστρωμα της Εγνατίας οδού μεταξύ του κόμβου Βανιάνου – Βαφαίικα εντός των ορίων του νομού μας, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 11:00 το βράδυ. Παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα και βρέθηκαν νεκρά στην άσφαλτο!

 

Τα παρέσυρε και δεν σταμάτησε – Άλλος οδηγός ειδοποίησε

Ο οδηγός που τα παρέσυρε δεν σταμάτησε και το συμβάν ανέφερε από τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης στην αρμόδια υπηρεσία άλλος διερχόμενος οδηγός. Άμεσα μετέβη συνεργείο που περισυνέλεξε τα νεκρά ζώα. Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Σερραίος Λοΐζος ανέφερε πως υπάρχει υπερπληθυσμός αγριόχοιρων στην περιοχή μας και το γεγονός ότι κατέβηκαν στην Εγνατία δείχνει ότι έψαχναν για τροφή.

Την προσοχή των οδηγών εφιστά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Σημείωσε δε ότι η διέλευση ζώων από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας είναι πολύ επικίνδυνη και έχουν σημειωθεί πολλές φορές θανατηφόρα τροχαία κι έχουν χαθεί και ανθρώπινες ζωές. Ο κ. Λοΐζος εκτίμησε πως το γεγονός ότι παρασύρθηκαν 5 ζώα και δεν σταμάτησε το όχημα δείχνει πως ήταν μεγάλο διαφορετικά αν ήταν ΙΧ θα υπήρχε κίνδυνος και για τον οδηγό. Τέλος συνέστησε προς τους οδηγούς ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ( π.χ. χαμηλή ταχύτητα) προκειμένου να αποφύγουν τέτοιου είδους ατυχήματα με ζώα και να θέσουν σε κίνδυνο και τις δικές τους ζωές.

Να βάλουν τα ειδικά δίκτυα από την Εγνατία

Να σημειώσουμε ότι θα πρέπει να επιληφθούν αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα επίβλεψης της Εγνατίας να τοποθετήσουν τα ειδικά δίκτυα αποτρέποντας περάσματα ζώων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…