Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θα ξεκινήσουν επιτέλους επισκευαστικές εργασίες στο κτήριο του ρολογιού

Θα ξεκινήσουν επιτέλους επισκευαστικές εργασίες στο κτήριο του ρολογιού

0

Περισσότερα από δύο χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των εργασιών που επιτρέπεται να δρομολογηθούν

 Την Τρίτη το μεσημέρι συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή που απασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαγωνισμών προμηθειών

Την Τρίτη το μεσημέρι συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης, η οποία, ως επί το πλείστον ασχολήθηκε με θέματα διαγωνισμών προμηθειών, καθώς νομοθεσία και γραφειοκρατικές διαδικασίες δημιουργούν περιπλοκές στην ολοκλήρωση των διαγωνισμών, με αποτέλεσμα να δημιουργούν σοβαρές καθυστερήσεις στα έργα.

Έτσι, πρόβλημα εντοπίζεται στο διαγωνισμό με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για το δήμο και όλα τα νομικά πρόσωπα, καθώς και για την προμήθεια οπωροκηπευτικών και φρούτων για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κυριάκος Παπαδόπουλος ο δήμος, με βάση τις σχετικές εισηγήσεις των υπηρεσιών προωθεί τη νόμιμη διαδικασία και όπου απαιτείται προχωρά σε απευθείας ανάθεση για το ποσοστό της προμήθειας που είναι απαραίτητο, στον τελευταίο ανάδοχο (δηλαδή της προηγούμενης χρονιάς), με την έκπτωση που είχε δώσει τότε. Ο Σιαμπάν Μπαντάκ από την αντιπολίτευση ζήτησε διευκρινίσεις για τα ζητήματα που έχουν προκύψει και επεσήμανε ότι θα έπρεπε να είναι παρών και εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας, προκειμένου να συμβουλεύσει σχετικά την επιτροπή. Ο δε, Μανόλης Φανουράκης που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση σχολίασε ότι σε κάθε συνεδρίαση θα πρέπει να είναι παρούσα η νομική υπηρεσία για να εισηγείται σχετικά.

Ξεκινούν εργασίες επισκευής στο ρολόι της πλατείας

Εγκρίθηκε από την επιτροπή το από 12/12/2017 πρακτικό διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Συντήρηση δημοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων», εργολαβία» επισκευαστικές εργασίες στο κτήριο του πύργου ρολογιού και στο δημοτικό κτήριο επί της οδού Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 40.000 ευρώ που περιλαμβάνει επισκευαστικές εργασίες στον πύργο του ρολογιού, καθώς και την καπνοσκεπή, όπου στεγάζεται η Δόμηση στο «Π». Συνολικά κατατέθηκαν επτά προσφορές και με βάση τη χαμηλότερη τιμή ορίστηκε ο ανάδοχος, με έκπτωση 42%. Το έργο περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» για να γίνουν οι εργασίες στο ρολόι της κεντρικής πλατείας, μετά από 2,5 περίπου χρόνια επικοινωνίας του δήμου με την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων, ώστε να αποσαφηνιστούν και να εγκριθούν τα επιτρεπτά όρια της παρέμβασης.

Με προϋπολογισμό 40.000 € και έκπτωση 42% ο ανάδοχος θα κληθεί να προβεί στις προβλεπόμενες επισκευές στο ρολόι και τη στέγη της Δόμησης στο «Π»

Κρατά τα 13 εκ. διαθέσιμα ο δήμος

Όπως αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το 4ο τρίμηνο του 2017, ο δήμος Ξάνθης διατηρεί 13 εκ. διαθέσιμα, όπως προκύπτουν από τον ισολογισμό. Σε σχετική ερώτηση πάντως του κ. Μπαντάκ για το γεγονός ότι βεβαιώνονται 210.000 ευρώ οφειλές, αλλά εισπράττονται μόλις 110.000 ευρώ, η υπηρεσία απάντησε ότι αυτό προκύπτει από την αδυναμία πληρωμής των δημοτών.

Τέλος, αποφασίστηκε η μίσθωση ακινήτου στο Δροσερό έναντι 360 ευρώ με μειοδοτική δημοπρασία, προκειμένου να στεγαστεί το παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας. Η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε για την εξακρίβωση της καταλληλότητας του ακινήτου, βεβαιώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές που προτάθηκαν, καθώς και ότι εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα ΑμΕΑ, όπως απαιτείται και έτσι η εισήγηση ήταν θετική.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…