Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην Διομήδεια

Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην Διομήδεια

0

Κάηκε ολοσχερώς ο α’ όροφος, η σοφίτα και η στέγη. Από υπερθέρμανση  καμινάδας πήρε φωτιά η στέγη . Δεν κινδύνεψε η οικογένεια

 

Οδηγίες από την Πυροσβεστική για όσους έχουν τζάκια

Συχνός καθαρισμός καμινάδας – Όχι υπερβολική ποσότητα ξύλων για να μην προκληθεί υπερθέρμανση και συνεχής παρακολούθηση της φωτιάς

 

Όλη η Διομήδεια στο πόδι, ήταν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου  το απόγευμα όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διώροφη μονοκατοικία του οικισμού. Φλόγες και πυκνοί καπνοί έβγαινα από το σπίτι ωστόσο δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές καθώς η μητέρα με το παιδί της απομακρύνθηκαν από το σπίτι ενώ ο πατέρας παρέμενε βοηθώντας την προσπάθεια κατάσβεσης μαζί με τους Πυροσβέστες που κατέφτασαν αμέσως αφότου ειδοποιήθηκαν στις 16.33.

 

Κάηκε ολοσχερώς ο α’ όροφος, η σοφίτα και η στέγη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η φωτιά έγινε αντιληπτή από την οικογένεια που βρίσκονταν στο κάτω όροφο όπου είναι οι καθιστικοί χώροι όταν άκουσαν κάποιους θορύβους από τον πάνω όροφο και πήγαν να δουν τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισαν είναι ότι είχε αρπάξει φωτιά το τζάκι. Άμεσα απομακρύνθηκαν μητέρα και παιδί και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική η οποία κατέφτασε με 4 οχήματα και 9 πυροσβέστες. Η επιχείρηση κατάσβεσης δεν διήρκησε πολύ ωστόσο αυτό που άφησε στο πέρασμά της η φωτιά είναι η ολοσχερής καταστροφή του πάνω ορόφου,  της σοφίτας και της ξύλινης στέγης καθώς και των επίπλων και των ηλεκτρικών συσκευών.

Από υπερθέρμανση  καμινάδας πήρε φωτιά η στέγη

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η πυρκαγιά προκλήθηκε από την καμινάδα του τζακιού, που υπερθερμάνθηκε και εξαπλώθηκε στην ξύλινη στέγη. Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο πρόκλησης πυρκαγιών τον χειμώνα. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή εκδηλώθηκε διενεργείται προανάκριση.

Οδηγίες από την Πυροσβεστική για όσους έχουν τζάκια

Η πυροσβεστική Ξάνθης εφιστά την προσοχή σ’ όσους έχουν τζάκια να κάνουν συχνό καθαρισμό της καμινάδας ιδιαίτερα δε αν την χρησιμοποιούν για να ψήνουν κρέατα καθώς τα λίπη επικάθονται στα τοιχώματα και είναι εύφλεκτα. Επίσης συνιστά να μην ρίχνουν πολλά ξύλα στα τζάκια και στις σόμπες γιατί προκαλούν υπερθέρμανση αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς και σε κάθε περίπτωση να τα σβήνουν όταν πάνε για ύπνο. Αντίστοιχα συμβάντα έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές αν συμβούν νύχτα όταν οι ένοικοι κοιμούνται και δεν γίνουν αμέσως αντιληπτά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…