Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

0

Και πάλι πρόθυμος
Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματισθεί να διοργανωθεί εκδήλωση για το Σκοπιανό με θέμα «Μακεδονικό: η λύση;». Η πρωτοβουλία ανήκει στον γνωστό μας Φώτη Κουβέλη (τον θυμάστε τον μοιραίο αυτόν άνθρωπο; ), ο οποίος μετά από εντολή προφανώς, διοργανώνει την εκδήλωση. Στην οποία θα μιλήσουν επίσης ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης και ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού.
Απορία: Πού τον θυμήθηκαν και τον «ξέθαψαν» τον μπάρμπα Φώτη; Μια χαρά δεν ήταν στη λήθη;
Γ.Δ.

Πεζότητες για μια πεζογέφυρα
Χρόνια ασχολείται ο δήμος Ξάνθης, η αντιπολίτευση, οι τεχνικές υπηρεσίες, οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στα Κιμμέρια, γιατί νομίζετε; Για την πεζογέφυρα!! Σιγά το έργο θα πουν οι περισσότεροι και θα’ χουν και δίκιο, διότι το έργο και μικρό είναι και στους σοβαρούς δήμους αυτά τα έργα γίνονται χωρίς πολλά λόγια, χωρίς μάλιστα τόσο ντόρο. Αλλού θα είχαν τελειώσει το έργο, θα το παρέδιδαν και ούτε λόγος παραπανίσιος. Εδώ το να γίνει μόνον η μελέτη είχε αναχθεί σε κοσμογονικού επιπέδου.
Και τα χρόνια περνούσαν και τα λόγια περίσσευαν και το αυτονόητο δεν εγίνετο. Τέλος πάντων αφού ΟΛΟΙ έκαναν δηλώσεις για το τεράστιας σημασίας δημοτικό έργο (τρομάρα τους), προχθές, μετά από χρόνια, ψηφίστηκε η μελέτη και η κατασκευή.
Οι αθεόφοβοι, ανήγαγαν μια πεζογέφυρα πενήντα μέτρων σε έργο τέτοιο λες και θα κατασκεύαζαν κάποια μεγάλη κρεμαστή γέφυρα χιλιομέτρων…
-Σα δε ντρέπεστε αλήθεια όλοι με το δούλεμα…
Γ.Δ.


Μπράβο, μπράβο για την εξέδρα
Άλλη μια τρανή απόδειξη πως μια συνηθισμένη υποχρέωση της δημοτικής αρχής Δήμου Ξάνθης που υλοποιήθηκε πρόσφατα, αξίας 80.000 ευρώ, έγινε αντικείμενο διθυραμβικών σχολίων και επαίνων!  Ο δήμος Ξάνθης, απέκτησε ιδιόκτητη εξέδρα. Αυτό είναι το επίτευγμα το μέγα και τρανό. Και επαινείται ο Λύρατζης και ο δήμαρχος για το σπουδαίο έργο. Εάν είναι δυνατόν. Αντί να ντρέπονται, να σιωπούν και να κοκκινίζουν που αδιαφόρησαν τόσα χρόνια και δεν απέκτησαν μια εξέδρα αξίας ογδόντα χιλιάδων ευρώ. Δεν είμαστε καλά, έχουν αλλάξει οι άνθρωποι αλλάξει τα πράγματα τελείως κάτι που μπορούσαν να το κάνουν πριν δεκάδες χρόνια, πανηγυρίζουν γιατί το κάναν τώρα, με καθυστέρηση…
Αντί της ντροπής και συστολής, έπαινοι και αυτοθαυμασμοί και ανταλλαγές συγχαρητηρίων μεταξύ τους. Έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι τελείως, μα τελείως…
Γ.Δ.


Βόλτα Ξανθιωτών στην οδό Βασ. Σοφίας το 1955 (Αρχείο οικ.Τάκη Μιχαλόπουλου)

Μικρές καθημερινότητες
Ελέχθη πως μεγάλη πολιτική αποτελεί το άθροισμα των μικρών καθημερινών έργων που υλοποιούνται. Συμφωνούμε, αρκεί αυτά τα μικρά καθημερινά κι ανθρώπινης ανάγκης, να υλοποιούνται γρήγορα και χωρίς φανφάρες και κακαρίσματα. Και βέβαια, να εντοπίζονται αυτά τα μικρά από τους αρμόδιους σε μεγάλο ποσοστό και το υπόλοιπο ν’ αποτελεί πρωτοβουλία των κατοίκων μέσω αιτημάτων προς την Αυτοδιοίκηση. Κι αφού γίνει αυτό, ΑΜΕΣΑ, να δίδεται η πρέπουσα λύση. Χωρίς καθυστερήσεις, δικαιολογίες  για γραφειοκρατία και άλλες τέτοιες μπούρδες που έχουν κουράσει τον κόσμο χρόνια τώρα.
Κι επειδή μεγάλα σημαντικά έργα δύσκολα θα δούμε στην περιοχή μας από τους δήμους μας, ας δούμε τα μικρά της καθημερινότητας τουλάχιστον.
Γ.Δ.


Περί βασιλισσών
Κι ενώ οι ημέρες πλησιάζουν για τις Θ.Λ. Γιορτές, οι αρμόδιοι του δήμου που έχουν την ευθύνη για την υλοποίησή τους, φαίνεται πως τα έχουν τακτοποιήσει όλα. Γι’ αυτό και βρίσκουν χρόνο ν’ ασχολούνται με τη βασίλισσα!
Άλλη μια σοβαρή παράμετρος του καρναβαλιού. Τέλος πάντων. Στην αρχή, μετά τον αποκλεισμό των «φυτευτών» κορασίδων κάποιων ριάλιτυ, είπαν να καλέσουν τις ξανθιωτοπούλες και η επιλογή να γίνει ανάμεσα σ’ αυτές. Στην πορεία αγνοήθηκε αυτό για άγνωστους λόγους και το παιγνίδι άνοιξε για όλη την Ελλάδα. Κι έτσι, μαζεύτηκαν καμιά πενηνταριά υποψήφιες «βασίλισσες», ζωή να’ χουν. Μεταξύ αυτών θα γίνει και η τελική επιλογή. Άφησαν τις υποχρεώσεις τους εκεί στο δήμο για τη διοργάνωση συνολικά των εκδηλώσεων και ασχολούνται με τη βασίλισσα σα να είναι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Σε πέντε λεπτά θα έχουν ξεχαστεί πρόσωπο και άλλα σωματικά προσόντα…
Γ.Δ.


Τα τουρκικά γρι γρι οργώνουν το Θρακικό Πέλαγος – Επιβάλλεται η λήψη μέτρων
Προφητικό αποδείχθηκε το χθεσινό ρεπορτάζ του «Ε» που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τουρκικές τράτες οργώνουν στα διεθνή ύδατα δηλαδή σε 6 μίλια από τις ακτές μας (δηλαδή λίγο πιο έξω από το Πόρτο Λάγος) και κυριολεκτικά σαρώνουν τα ψάρια. Μόνο που την Κυριακή δεν περιορίστηκαν στα 6 μίλια αλλά παραβίασαν το όριο και φτάνοντας μάλιστα κοντά στην Θάσο προκαλώντας την αγανάκτηση των ντόπιων ψαράδων και κινητοποιώντας το Λιμενικό της Καβάλας. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν πληροφορίες  5-10 τουρκικά γρι-γρι εισήλθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.  Μήπως έχασαν τον δρόμο ή απλά δεν τους νοιάζει να παραβιάζουν τα όρια; Όπως μας είπαν ντόπιοι ψαράδες είναι κάτι που γίνεται συχνά γι αυτό και πολλοί υποστηρίζουν πως η χώρα μας πρέπει να επεκτείνει σε 12 μίλια τα χωρικά ύδατα όπως έχει αυτό το δικαίωμα με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Τέτοιες ενέργειες είναι προκλητικές και όταν γίνονται κατά συρροή επιβάλλεται η λήψη μέτρων από τις Λιμενικές Αρχές.
Μ.Ξ. 


Μάτια ψηλά αύριο για να δούμε το μεγαλύτερο φεγγάρι της ζωής μας
Η αυριανή μέρα 31 Ιανουαρίου έχει κάτι το ξεχωριστό αφού συμβαίνει μια φορά στα 150 χρόνια. Συγκεκριμένα  οι κάτοικοι του Βορείου Ημισφαιρίου μεταξύ των οποίων και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ολόγιομο «μπλε ματωμένο» φεγγάρι και το ίδιο βράδυ θα συμβεί ολική έκλειψη. Θα έχουμε δηλαδή τη μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνο που έχουμε και θα δούμε ποτέ στη ζωή μας αφού η τελευταία φορά που καταγράφηκε το ίδιο φαινόμενο, ήταν στις 31 Μαρτίου 1866! Αυτό συμβαίνει διότι ο φυσικός δορυφόρος της Γης έχει πλησιάσει στο κοντινότερο σημείο των τελευταίων 150 ετών. Ως εκ τούτου, φαίνεται κατά 14% μεγαλύτερο και κατά 30% πιο φωτεινό.
Μία μοναδική συγκυρία για τα επιστημονικά δεδομένα που έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό στη NASA που  θα καλύψει ζωντανά μέσω διαδικτύου τα φαινόμενο της έκλειψης.
Μ.Ξ.


Ο Καμμένος στον δρόμο του Σώρρα
Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες νέοι ψάχνουν πως μπορούν να μπουν σε στρατιωτικές σχολές. Δεν είναι τόσο η επιθυμία τους να φορέσουν τα χακί και να βρουν μια σταθερή δουλειά. Υπάρχει ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Μόλις γίνουν στρατιωτικοί θα μπορούν να σβήσουν το κόκκινο στεγαστικό δάνειό τους ή να πάρουν νέο με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, αλλά και να εξασφαλίσουν «καταναλωτικό δάνειο» έως 2.000 ευρώ για αγορά αγαθών μέσω στρατιωτικών πρατηρίων. Όχι, δεν τρελάθηκαν οι πολίτες. Το αφεντικό… τρελάθηκε. Ή, μάλλον, ο υπουργός συνεχίζει να πουλάει σανό με το ίδιο θράσος, όπως πριν ακόμα γίνει συγκυβερνήτης. Τότε που δήλωνε ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική, αν του τεθεί το δίλημμα να υπογράψει μνημόνιο. Τότε που αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα δεσμεύονταν να καταργήσουν με έναν νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια. Όπως έχει υποσχεθεί ότι έχει ήδη βρει τους κωδικούς για την αποκατάσταση των περικοπών των στρατιωτικοί, αλλά εδώ και 3 χρόνια το ζήτημα… κολλάει κάπου.
Με το πακέτο αυτό παροχολογίας ανέβηκε επίπεδο και πλησιάζει σε υποσχέσεις τον Σώρρα. Κι όσο θα πλησιάζουμε στις κάλπες μπορεί να υποσχεθεί ότι θα πληρώνει τους λογαριασμούς, τα κοινόχρηστα, ακόμα και τους καφέδες των στρατιωτικών, στην προσπάθειά του να παραμείνει στη Βουλή. Το γνωστό του ακροατήριο το έχει χάσει πια ο Καμμένος και μόνο κάποιους… σωρρικούς μπορεί να δελεάσει.


Δεν τους χωράει και τους δύο το νησί
Οι δύο βουλευτές της Χίου, ο Νότης Μηταράκης από τη Ν.Δ. και ο Αν. Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν το ακατόρθωτο κατά την ταυτόχρονη επίσκεψή τους στο νησί τους το Σαββατοκύριακο. Να συγκρουστούν όχι με πολιτικά επιχειρήματα αλλά με τα… αυτοκίνητά τους. Το απίστευτο αυτό τροχαίο συνέβη όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε με το αυτοκίνητό του παραβιάζοντας το stop επάνω στο αυτοκίνητο του Νότη Μηταράκη που οδηγούσε συνεργάτης του, προκαλώντας υλικές ζημιές. Όταν ο συνεργάτης του Νότη Μηταράκη κατέβηκε εκνευρισμένος από το αυτοκίνητο για να ζητήσει το λόγο από τον απρόσεκτο οδηγό, έκπληκτος είδε στο τιμόνι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχικός εκνευρισμός του μετατράπηκε σε διάθεση για χιούμορ και του είπε: «Νόμιζες ότι ήταν ο Νότης και του την είχες στημένη;», για να πάρει την απάντηση «Έκανα τεστ στις λαμαρίνες του αυτοκινήτου σας και διαπίστωσα ότι βουλιάζουν με ευκολία, σαν τα πολιτικά σας επιχειρήματα» από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο περιστατικό έδωσε συνέχεια με χιουμοριστικές δηλώσεις ο βουλευτής της Ν.Δ. «Φαίνεται ολοκάθαρα πως, ακόμα και για τα απλά και καθημερινά, την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει και το λογαριασμό για την αποκατάσταση της ζημιάς».
Όσο για τους Χιώτες, λένε ότι μάλλον «το νησί δεν τους χωράει πλέον και τους δύο»…


 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…