Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

0

Βράβευση
vougioukli2Μέρες που είναι και με τη νέα χρονιά μπροστά μας και την οποία ευχόμαστε να την καλοδεχτούν ΟΛΟΙ, ας αφήσουμε τη γκρίνια κι ας πούμε τα ευχάριστα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.  Έτσι, πρόκειται να βραβευτούν οι συμπολίτισσές μας εξαίρετες καλλιτέχνιδες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή. Η βράβευσή τους θα γίνει στην ετήσια εκδήλωση του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.
-Θερμά συγχαρητήρια και από μας.
Γ.Δ.


Αυτοί τρέχουν
Δίπλα μας, στην Καβάλα συγκεκριμένα, τρέχουν και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα στον τομέα του Τουρισμού. Διαβάστε τι ετοιμάζουν:
Μια φιλόδοξη επένδυση 3 εκ. ευρώ που θα συνδυάζει χρήσεις εμπορίου, αναψυχής αλλά και υπηρεσίες για κρουαζιερόπλοια και υδροπλάνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των αδειοδοτήσεων σύμφωνα με δημοσίευμα. Ο λόγος για την ιδιωτική παρέμβαση, προϋπολογισμού ύψους 3 εκατ. ευρώ που προωθεί η εταιρεία ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΑΕ, ως παραχωρησιούχος μέσω σχετικής σύμβασης διάρκειας 30 ετών για την κατασκευή ενός πάρκου εμπορίου εστίασης αναψυχής, αλλά και υπηρεσιών προς την κρουαζιέρα και τα υδροπλάνα. To Kavala Port Center όπως θα ονομάζεται, θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης σε απόσταση 600 μέτρων από την κεντρική πλατεία, μπροστά από το Μνημείο Imaret (ξενοδοχείο).
Γ.Δ.


Στα δύσκολα Δημοψήφισμα!
«Ν’ αποφασίσει ο λαός. Με δημοψήφισμα μάλιστα». Κι αυτοί, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα σεβαστούν το αποτέλεσμα, μας είπε ο Παναγ. Σγουρίδης, πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος βουλής και νυν ΑΝΕΛ.
Τι λες βρε Παναγιώτη; Ποιοι θα σεβαστούν το λαό; Ξέχασες φαίνεται κάποιο άλλο, όχι μακρινό, δημοψήφισμα που έγινε κωλοτούμπα μέσα σε λίγες ημέρες;
Και κάτι άλλο: Τις κυβερνήσεις τι τις θέλει ο λαός εάν στα δύσκολα θα ζητούν δημοψηφίσματα; Εάν δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις οι κυβερνήσεις παραιτούνται.
Στα δύσκολα λοιπόν και για να βγάλουν τον κώλο τους απ’ έξω, δημοψήφισμα! Ε, όχι!
Γ.Δ.


Το τέμενος «Παζάρ Γιερί» ή «Ατίκ» στην κεντρική πλατεία. Κάηκε από εμπρησμό των Βουλγάρων το 1941. Καρτ-ποστάλ του 1920.

ΕΥΧΕΣ
Συνήθισαν οι άνθρωποι να απευθύνουν ευχές, να ανταλλάσσουν δώρα και γενικώς να είναι περισσότερο «ανοιχτοί» τις ημέρες των Γιορτών. Κυρίως βέβαια στις μεγάλες γιορτές. Γνωστο και αποδεκτό παγκοσμίως επομένως το φαινόμενο.  Έτσι κι εμείς, απευθυνόμαστε σε σας αγαπητοί φίλοι αναγνώστες για να σας απευθύνουμε τις εγκάρδιες ευχές μας για Υγεία, για Αγάπη, για Ευημερία (όσο είναι δυνατόν) , για Δημιουργική ανησυχία, για Πρωτοβουλίες που θα σας ικανοποιούν και με την Ευχή να τελειώσουν σιγά-σιγά τα βάσανα της αγαπημένης μας πατρίδας, για να ξαναβρεί το δρόμο της Ανάπτυξης, της Χαράς, του Χαμόγελου.
-Καλώς να ορίσει το 2018.
Γ.Δ.


Ας κάνει ένα διάλειμμα
Εντάξει, είπαμε να βρέξει. Την χρειάζονταν εξάλλου η γη του νομού μας, οι υδροφόροι ορίζοντες είχαν αδειάσει και οι γεωτρήσεις κατέβαιναν συνέχεια. Εντάξει, το πράγμα διορθώθηκε, έβρεξε ήδη αρκετά, πλέον «χόρτασαν» τα χωράφια από νερό, καιρός να σταματήσει να βρέχει. Από την έλλειψη των ετών 2015 και 2016 φθάσαμε στην υπερβολή του 2017. Ήδη ο κάμπος άρχισε να πλημμυρίζει και υπάρχει κίνδυνος για ζημιές.
Αν ζούσαμε σε άλλες, μακρινές εποχές, θα κάναμε δεήσεις για να βρέξει. Σήμερα γνωρίζουμε που οφείλονται τα φυσικά φαινόμενα και ελπίζουμε ψάχνοντας στις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες για αλλαγή του καιρού.
Αρκετά η βροχή. Ας κάνει ένα διάλειμμα κι εδώ είμαστε πάλι…
Γ.Δ.


Η πικρή γεύση μιας χρονιάς που φεύγει
Κλείνοντας αυτή τη θυελλώδη χρονιά θα μπορούσε κανείς να θυμηθεί πολλά. Τους πρώτους μήνες του 2017 βρεθήκαμε για μια ακόμα φορά στο χείλος της χρεοκοπίας όσο δεν έκλεινε η δεύτερη αξιολόγηση. Μετά ήρθε η άνοιξη και άλλαξαν τα πράγματα. Τα βρήκαμε με τους Ευρωπαίους, πληρώσαμε ξανά τον λογαριασμό με την αύξηση της φορολογίας – μην ξεχνάμε ότι μειώθηκε το αφορολόγητο όριο, αυξήθηκαν οι ειδικοί φόροι, κόπηκαν φοροαπαλλαγές -, τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και κυρίως τις μειωμένες συντάξεις που πλέον υπολογίζονται με τον νόμο Κατρούγκαλου. Ετσι ξεφύγαμε από τον πανικό. Και στη συνέχεια ήρθε το καλοκαίρι, ο τουρισμός έσπαγε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, οι δανειστές μάς άφησαν στην ησυχία μας – μέχρι και τον Νοέμβριο – και όλοι άρχισαν να μιλάνε για το success story της Ελλάδας η οποία επέστρεψε στις αγορές και ετοιμάζεται να μπει στην τελική ευθεία του τρίτου μνημονίου. Έτσι κύλησε το 2017. Πληρώνοντας φόρους και νέους φόρους, παλιά και νέα χρέη, και αγοράζοντας ελπίδα ότι δεν θα μας συμβούν χειρότερα. Κι έτσι όλοι οι ειλικρινείς, οι συνεπείς φορολογούμενοι έγιναν φτωχότεροι ενώ 984.000 άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν δουλειά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής ανικανότητας και αλαζονείας.
Η χρονιά που φεύγει έχει βυθίσει τους σκεπτόμενους, εργατικούς, ευαίσθητους και φιλότιμους Έλληνες σε μελαγχολία. Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους, αλλά πριν απ’ όλους για τους ανέργους.
Κ.Ζ.


Εσείς πιστεύετε στον Άγιο Βασίλη;
Πιστεύετε στον Άγιο Βασίλη; Αν όχι κρίμα. Χάνετε τη μισή μαγεία των εορτών. Και όχι μόνο. Μη φοβάστε να αφεθείτε, άλλοι έχουν πιστέψει πολύ χειρότερα…
Για παράδειγμα ένα σωρό κόσμος πίστεψε στον Τσίπρα. Ναι, ναι μην κοιτάτε που δεν το παραδέχονται. Έτσι το πήρε το 35άρι; Και δυο φορές μάλιστα… Βέβαια υπήρξε ένα οξύμωρο ως ψυχεδελικό. Δεν ήξεραν τι ήθελαν, σε τι πίστευαν. Γνωστό ελληνικό ζήτημα. Γιατί αρχικά πίστεψαν τον Αλέξη ότι θα κατατροπώσει τους βαρβάρους. Και αμέσως μετά πίστεψαν ότι θα είναι ο καταλληλότερος να διαχειριστεί εκείνα που κάποτε μισούσε. Αλέξης, από Σαούλ…. Απόστολος Παύλος των Μνημονίων… Και μετά σας πειράζει ο Άγιος Βασίλης…
Αλλά εδώ άλλοι -και πολύ περισσότεροι μάλιστα αριθμητικά- πίστεψαν ότι ο Γιώργος -ο ΓΑΠ ντε…- γνώριζε ότι Λεφτά Υπάρχουν. Και περίμεναν να τα μοιραστούν…  Τι να πει κανείς. Μια χώρα ολόκληρη μεταξύ αποχαύνωσης και ονείρωξης.
Κάποιοι πιστεύουν λέει ότι η Φώφη θα αναστήσει το ΠΑΣΟΚ. Εδώ πιστέψαμε σε Ζάππεια, σε μαγκιές συνταγές, σε Χάρι Πότερ, σε προγράμματα Θεσσαλονίκης, ότι θα βγούμε οριστικά τον Αύγουστο από τα μνημόνια, ότι θα πειστούν οι ξένοι να μας χαριστούν. Και τόσα άλλα που θα πιστέψουμε προσεχώς. Γιατί φοβάμαι ότι αυτός ο κύκλος της απελπισμένης πίστης δεν κλείνει ποτέ. Αν λοιπόν πρέπει να πιστεύετε κάπου, καλύτερα λοιπόν στον Άγιο Βασίλη.
Άλλωστε το να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη είναι πνεύμα αισιοδοξίας, μεγαλοψυχίας, δοτικότητας, η ανάγκη να μοιράζεις χαρά! Τίποτε το σκοτεινό και αρνητικό. Καλή χρονιά και ευτυχισμένη!
Δ.Π.


Ένας… ρομαντικός δήμος
Το είχε πει ο Πασχάλης Λύρατζης με χιουμοριστική διάθεση σε συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού, ότι ο δήμος Ξάνθης είναι ένας …ρομαντικός δήμος για να δικαιολογήσει έτσι έμμεσα το γεγονός ότι η κεντρική  πλατεία δεν έχει αρκετό φωτισμό. Και να’ ταν μόνο η πλατεία… Συμπολίτης μας απευθύνθηκε στον δήμο για να ενημερώσει ότι στη γειτονιά του είναι σκοτεινά καθώς είναι σβηστές οι φωτοστήλες, ώστε να επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία και να αντικαταστήσει τις καμένες λάμπες. Και τι του απάντησαν λέτε; Ότι ο δήμος δεν έχει λάμπες! Υποθέτω πως θα εννοούσαν ότι δεν τελεσφόρησε ο διαγωνισμός και δεν έχει γίνει προμήθεια λαμπτήρων…
Αδυνατώ  να πιστέψω ότι η δημοτική αρχή επιβάλλει σκότος για λόγους οικονομίας ή για …ρομαντισμό!
Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δεν φροντίζουν να έχουν απόθεμα ώστε να μην ξεμένουν….
Μ.Ξ.


235 πινακίδες «πάρκαραν» χθες στην Εφορία
Τελευταία εργάσιμη μέρα του χρόνου η Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και στις Τράπεζες και την Εφορία γινόταν χαμός. Ειδικά στην Εφορία που ήταν και η τελευταία μέρα της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας καθώς  μετά τις 3 το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι δίνεται η παράταση έως τις 2 Ιανουαρίου,  οι ουρές ήταν μεγάλες. Ως γνωστόν ως γνήσιοι νεοέλληνες που  είμαστε όλα τα κάνουμε πάντα την τελευταία στιγμή! Από αγορές,  πόσο δε μάλλον  …πληρωμές! Όπως μάθαμε από την Εφορία μόνο την Παρασκευή κατατέθηκαν 235 πινακίδες!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…