Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς και πετιμέζι

Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς και πετιμέζι

0

-2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα

-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

-2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-1½ φλιτζάνι κουσκούς αραβικό (έτοιμο σε πακέτο του εμπορίου)

-½ φλιτζάνι πετιμέζι

-3½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό

-½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

-2 κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο

-½ κουτ. γλυκού ρίγανη

-1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη

-⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο

-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

-αλάτι, πιπέρι

Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνετε τα ρεβίθια, το ζωμό ή νερό και το πετιμέζι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Ανακατεύετε το μπαχάρι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μαντζουράνα και τα προσθέτετε στο φαγητό. Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το κουσκούς στα ρεβίθια, αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά, προσθέτετε το λεμόνι, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Τοποθετείτε χαρτί κουζίνας ή πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα και κλείνετε με το καπάκι. Αφήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το κουσκούς. Ανακατεύετε το φαγητό με πιρούνι για να ξεχωρίσει το κουσκούς και να γίνει σπυρωτό. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • tortelinia melitzana

    Τορτελίνια με μελιτζάνες και ντομάτα

    -1/2 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια -2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια -200 γραμμάρια τυρί …
  • Τσίζκεϊκ με γιαούρτι και λάιμ

    Για τη βάση 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Για την κρέμ…
  • Πιλάφι αλά γεμιστά

    -3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη -3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, κομμένες σ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τορτελίνια με μελιτζάνες και ντομάτα

-1/2 συσκευασία ζυμαρικά τορτελίνια -2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια -200 γραμμάρια τυρί …