Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ως «επιτελείο ταξικής πάλης» θα λειτουργήσουν τα νέα γραφεία του ΚΚΕ στην Ξάνθη

Ως «επιτελείο ταξικής πάλης» θα λειτουργήσουν τα νέα γραφεία του ΚΚΕ στην Ξάνθη

0

Εγκαίνια σε κλίμα χαράς και συγκίνησης για τα ιδιόκτητα γραφεία του κόμματος στην πόλη μας την ημέρα των εγκαινίων

 Απολύτως βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα μετά την τυπική λήξη του τρίτου Μνημονίου δήλωσε ο ευρωβουλευτής Σ. Ζαριανόπουλος που έδωσε το παρών

 Συμβολική, όσο και ουσιαστική σημασία είχε για την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ Ξάνθης, η εκδήλωση για τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων του κόμματος, το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου. Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ζεστό κλίμα, παρουσία πολλών μελών του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η λειτουργία των γραφείων δεν αποτελεί απλά ένα τεχνικό οργανωτικό θέμα, αλλά τη βάση για τη δημιουργία πιο στέρεων δεσμών, ώστε να δοθούν οι μάχες του επόμενου διαστήματος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. «Πρόκειται για ένα επιτελείο ταξικής πάλης. Μία κίνηση που γεννά νέες υποχρεώσεις, αλλά αποτελεί το βήμα για παραπέρα οικοδόμηση της δράσης για κάθε άνθρωπο που τον νοιάζει τι γίνεται στον τόπο του».

 Ως ιστορική στιγμή για το ΚΚΕ της Ξάνθης χαρακτήρισαν τη λειτουργία των νέων γραφείων τα μέλη της Τ.Ο.

Φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις τοπικά σε όλους τους χώρους των γραφείων

Από νωρίς νέοι και παλιότεροι σύντροφοι, μέλη κόμματος επισκέφθηκαν τα νέα γραφεία με εμφανή τη χαρά και την ικανοποίηση στα πρόσωπά τους για αυτή τη σημαντική στιγμή για την κομματική οργάνωση της Ξάνθης. Στο χώρο τα μέλη του κόμματος τοποθέτησαν ταμπλό με σημαντικές στιγμές του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος στην Ξάνθη κατά τον Μεσοπόλεμο, την άρρηκτη σχέση του Κόμματος με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της μειονότητας διαχρονικά, στιγμιότυπα από τη σύγχρονη δράση του ΚΚΕ και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στην περιοχή μας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό εκ μέρους της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ από το Κώστα Βογιατζή που ανάμεσα σε άλλα είπε: «τα νέα ιδιόκτητα γραφεία του ΚΚΕ στην Ξάνθη αποτελούν οικονομική προσφορά συντρόφου, όπου για την ανακαίνιση τους, η δουλειά που έγινε ήταν εθελοντική, με μεράκι και πάτησε πάνω στην τεχνογνωσία συγκεκριμένων συντρόφων και φίλων του κόμματος. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουν χώρο οργάνωσης της πάλης των μελών, των φίλων και οπαδών του κόμματος, αλλά και ευρύτερων εργατικών – λαϊκών στρωμάτων της Ξάνθης. Θεωρούμε ότι είναι μια ιστορική στιγμή για την Κ.Ο. Ξάνθης που έχει την δική της συμβολή, συμμετοχή σ’ αυτήν την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ, που συνδέθηκε άμεσα με την εργατική τάξη του Νομού μας και ιδιαίτερα με το Καπνεργατικό κίνημα, προσέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων στο Νομό μας». Στη συνέχεια ακολούθησε εκ μέρους του Τ.Σ. Ξάνθης της ΚΝΕ η Μαρία Χριστοδουλέα η οποία ανέφερε: «Στεκόμαστε με αίσθημα αυξημένης ευθύνης και απαιτητικότητας συλλογικά και ατομικά για την ισχυροποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Αισθανόμαστε βαρύ το χρέος να αφομοιώσουμε βαθύτερα τη στρατηγική του κόμματος, τη μαρξιστική λενινιστική ιδεολογία, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στο να συσπειρώνουμε μάζες νέων ανθρώπων, να κερδίζουμε νέους με την πολιτική του Κόμματος». Εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ χαιρέτισε το μέλος του Δ.Σ. Μπάμπης Φωτιάδης που ανέφερε πως τα νέα ιδιόκτητα γραφεία αποτελούν δικαίωση στους ηρωικούς αγώνες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του αντιδικτατορικού αγώνα.

 Σ. Ζαριανόπουλος: «οι εξελίξεις προδικάζουν μεγάλους κινδύνους»

Η πολιτική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ο οποίος κάλεσε σε αφύπνιση και συνεχή εγρήγορση, καθώς, όπως είπε «οι εξελίξεις προδικάζουν μεγάλους κινδύνους». Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η κατηφόρα των μνημονίων είναι χωρίς τέλος», ενώ συνδύασε τα εσωτερικά τεκταινόμενα με τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις εξελίξεις στη Βαλκανική. «Η ανεργία και η περιστολή των δικαιωμάτων από τη μια και η εμπλοκή σε ευρύτερους ανταγωνισμούς από την άλλη αποτελούν μέτωπα πάλης απολύτως συνδεδεμένα μεταξύ τους», σημείωσε ο ευρωβουλευτής, υπογραμμίζοντας: «η θωράκιση του κεφαλαίου με τα αντιλαϊκά μέτρα οικονομικής, κοινωνικής πολιτικής το ενισχύουν ώστε με ισχυρές βάσεις στο εσωτερικό, κέρδη και ανταγωνιστικότητα, να εξορμήσει για νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αναλαμβάνοντας τη βρώμικη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, πρωτοστατώντας στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου εμπλέκει το λαό μας εκτός από τη λιτότητα διαρκείας και σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους εμπλοκής σε άγριους ανταγωνισμούς που μπορεί να καταλήξουν και σε πολέμους». Ο κ. Ζαριανόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαλαρώσουν τα μέτρα μετά την τυπική λήξη του τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα έρθουν κι άλλα μέτρα, αφού έχουν ήδη προαποφασιστεί (πχ κόφτης). Γι’ αυτό κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ όχι μόνο στις εκλογές, αλλά με γερές οργανώσεις στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές με το «λαϊκό προαπαιτούμενο», να αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής και ανάγκης για τον λαό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…