Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οικογενειακή υπόθεση η Πρωτοχρονιά στην Ξάνθη

Οικογενειακή υπόθεση η Πρωτοχρονιά στην Ξάνθη

0

Κοριτσάκι το πρώτο μωρό του 2018. Ένα τροχαίο, μια πυρκαγιά τα πρώτα αστυνομικά γεγονότα του νέου έτους

 

Τούρκοι τουρίστες για την Πρωτοχρονιά στην Ξάνθη –  Γιορτή στο Γηροκομείο «Μέγας Βασίλειος» – Ποδαρικό με πανσέληνο

 

Γένους θηλυκού …είναι η χρονιά 2018 για την Ξάνθη αφού ένα υγιέστατο κοριτσάκι έκανε ποδαρικό στις 13.30 το μεσημέρι της 1ης του νέου έτους και ακολούθησε άλλο ένα κορίτσι στις 23.55 της ίδια μέρας. Όπως μας ενημέρωσαν από την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης το πρώτο παιδί του έτους γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό και χαίρει άκρας υγείας. Είναι το πρώτου παιδί ενός ζευγαριού από τα Φίλια του δήμου Αβδήρων.

 

Τα πρώτα αστυνομικά γεγονότα του 2018 στην Ξάνθη

Δύο είναι τα αστυνομικά γεγονότα που συνέβησαν λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου και χρειάστηκε η παρέμβαση τόσο της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα η Πυροσβεστική κλήθηκε να κατασβέσει φωτιά που εκδηλώθηκε σε μια αποθήκη στο  Βανιάνο, την οποία και κατέσβησε λίγο αργότερα ενώ λίγο πριν ξημερώσει κλήθηκε να αντιμετωπίσει, από κοινού με την Αστυνομία, ένα σοβαρό τροχαίο χωρίς θύματα ευτυχώς. Το τροχαίο συνέβη στη Λευκόπετρα όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη από τον δρόμο και αναποδογύρισε. Ο οδηγός κατάφερε να βγει λίγο πριν ξεσπάσει πυρκαγιά στο αυτοκίνητου του . Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Άλλο ένα περιστατικό συνέβη μεταξύ δύο …φιλόζωων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Συγκεκριμένα για άγνωστη αιτία οι δύο άνδρες που είχαν βγει βόλτα με τους σκύλους τους στην πλατεία άρχισαν να διαπληκτίζονται και ξαφνικά ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να καταδιώκει τον άλλο που απομακρυνόταν έντρομος. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία που εντόπισε τον άνδρα με το μαχαίρι και τον οδήγησαν στο τμήμα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράνομη οπλοκατοχή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Πρωτοχρονιά στο σπίτι έκαναν οι Ξανθιώτες

Αθόρυβα και πολύ οικογενειακά γιόρτασαν οι Ξανθιώτες την έλευση του 2018. Από πλευράς δήμου δεν διοργανώθηκε κάποια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία ενώ κάποια πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της πόλης ήταν από ιδιώτες και σε καμιά περίπτωση δεν θύμιζαν άλλες εποχές. Οι περισσότεροι έκαναν ρεβεγιόν οικογενειακά ή σε σπίτια φίλων ενώ τα στέκια της νεολαίας πήραν… φωτιά μετά την κοπή της βασιλόπιτας. Επίσης πολύ περιορισμένη ήταν η χαρτοπαιξία για το καλό του χρόνου έως και στα καφενεία που άλλοτε ήταν η …κύρια απασχόληση τέτοιες μέρες ενώ η απουσία Καζίνο απέτρεψε τους Ξανθιώτες από να δοκιμάσουν την τύχη τους στην ρουλέτα όπως γινόταν παλαιότερα …όταν το χρήμα έρεε!

Τούρκοι τουρίστες για την Πρωτοχρονιά στην Ξάνθη

Παρότι μετ’ εμποδίων, αξιοσημείωτη ήταν η έλευση Τούρκων τουριστών στην Ξάνθη για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς στην Ξάνθη. Το «εμπόδιο» ήταν η στάση εργασίας των τελωνειακών που δημιούργησε ουρές 2 χιλιομέτρων στις πύλες εισόδου από την Τουρκία. Όπως όμως ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της Ξάνθης κ. Απόστολος Αγκόρτζας τα ξενοδοχεία της πόλης αλλά και τα περιφερειακά είχαν μια ικανοποιητική πληρότητα κυρίως από Τούρκους τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα αξιοσημείωτη ήταν και η εκροή Ξανθιωτών προς την Βουλγαρία κυρίως για τα χιονοδρομικά του Παμπόροβο και του Μπάνσκο.

Ποδαρικό με πανσέληνο

Με το «καλημέρα» του νέου έτους, λίγο πριν τα χαράματα της Τρίτης, 2 Ιανουαρίου μας έκανε ποδαρικό και μια υπέρλαμπρη πανσέληνος. Ο Ιανουάριος θα έχει και μια δεύτερη πανσέληνο. Μάλιστα η επόμενη πανσέληνος της 31ης Ιανουαρίου θα συνδυασθεί με μια ολική έκλειψη της Σελήνης. Θα έχει προηγηθεί στις 30 Ιανουαρίου, περίπου στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, άλλη μια σούπερ-Σελήνη, με το φεγγάρι σε απόσταση 359.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…