Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα O Ηλίας Κοτόπουλος νέος πρόεδρος της Ένωσης Holstein

O Ηλίας Κοτόπουλος νέος πρόεδρος της Ένωσης Holstein

0

Ο Ξανθιώτης κτηνοτρόφος ζητά πάταξη των ελληνοποιήσεων, παρεμβάσεις στο θέμα της γενετικής βελτίωσης και κυρίως ολοκληρωμένη στρατηγική για την ελληνική Αγελαδοτροφία

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδος από την περασμένη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, με τον Ηλία Κοτόπουλο από τη Ξάνθη να διαδέχεται, στη θέση του προέδρου, τον Θανάση Βασιλέκα, ο οποίος αποφάσισε να δώσει χώρο σε «φρέσκα πρόσωπα», έπειτα από τη συμπλήρωση τριών θητειών ενεργούς ενασχόλησης με τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν της εκλογικής διαδικασίας μεταξύ των μελών της Ένωσης, το νέο 11μελές Δ.Σ., που θα έχει τριετή θητεία, απαρτίζουν οι:

Ηλίας Κοτόπουλος, Πρόεδρος

Αθανάσιος Τζελέπης, Γενικός Γραμματέας

Κώστας Κεφαλάς, Ταμίας

Χρήστος Βουλγαρίδης, Αντιπρόεδρος

Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας

Αντώνης Κούτρας, Μέλος

Κωνσταντίνος Χατζάτογλου, Μέλος

Θεόδωρος Σβεντζίδης, Μέλος

Στυλιανός Χαριζάνης, Μέλος

Θεόδωρος Αδαμάκης, Μέλος

Στέφανος Μπακαρτζάκης, Μέλος

Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι κ. κ. Χρήστος Τσομπάνος και Γεώργιος Κλιάμπας

Σε δηλώσεις του, μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Ε.Φ.Χ.Ε., Ηλίας Κοτόπουλος τόνισε ότι η πολιτεία χρειάζεται να δώσει τη δέουσα σημασία στην ελληνική αγελαδοτροφία, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για την αύξηση της παραγωγής, καθώς έχει τελειώσει η διαδικασία των ποσοστώσεων. Ζήτησε  βελτιώσεις στο ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο, πάταξη των ελληνοποιήσεων, παρεμβάσεις στο θέμα της γενετικής βελτίωσης και κυρίως ολοκληρωμένη στρατηγική για την ελληνική Αγελαδοτροφία. «Το ζήτημα των capital controls έδειξε ξεκάθαρα πως χρειάζεται πολιτική βούληση για την αυτάρκεια της χώρας σε βασικά είδη τροφίμων. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς ελληνικό αγελαδινό γάλα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δεν μειώνεται το ωράριο των εμπορικών στην Ξάνθη

«Είναι προτεινόμενο και όχι δεσμευτικό»,  διατείνεται ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ν.…