Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο Δημήτρης Δημόπουλος μ’ ένα «Ανθολόγιο» στην Ξάνθη

Ο Δημήτρης Δημόπουλος μ’ ένα «Ανθολόγιο» στην Ξάνθη

0

Παράσταση stand up comedy την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου

Στάση στην Ξάνθη, με την οποία τον συνδέουν ένα σωρό αναμνήσεις κάνει ο κωμικός Δημήτρης Δημόπουλος, σε περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα, φέρνοντας μαζί του το «Ανθολόγιο».

Η παράσταση stand up comedy θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 21.15 στο Nostos live. Είσοδος 7 ευρώ.

Δημήτρης Δημόπουλος

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε στην κωμωδία ως σταντ-απ κωμικός το 1996 ως μέλος της ομάδας «Νύχτες Κωμωδίας». Από το 2009 έγραψε και παρουσίασε δύο σόλο παραστάσεις καθώς και συμμετείχε σε ομαδικές παραστάσεις σταντ-απ σε όλη την Ελλάδα.

Ως ηθοποιός και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την εταιρεία μουσικού θεάτρου Οι Όπερες των Ζητιάνων, στο ελεύθερο θέατρο και τη μεταγλώττιση.

Έχει γράψει το λιμπρέτο για τις όπερες «ΑirRossini» και «Yasou Aida!» για το οποίο βραβεύτηκε με τον Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Σκηνοθέτησε τα μουσικοθεατρικά δρώμενα «Kafka-Fragmente» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), «Das Schubert Diploma» (Ωδείο Φίλιππος Νάκας) και «Νυχτερινά Τραγούδια» (Knot Gallery).

Ως μεταφραστής έχει εργαστεί στον υποτιτλισμό, τη μεταγλώττιση και την Εθνική Λυρική Σκηνή με τις μεταφράσεις του για τα έργα «Νυχτερίδα», «Πιμπινόνε» και «Ορφέας στον Άδη».

Την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015 συμμετέχει στις παραστάσεις «Νέα Ελλάδα (the making of)» στο Θέατρο Τέχνης ως στιχουργός, «Πιμπινόνε» στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως μεταφραστής, «Σκούμπιντου και το μυστήριο της Πυραμίδας» στο Θέατρο Παλλάς ως σκηνοθέτης και «Kafka-Fragmente» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ως δραματουργός και σκηνοθέτης.

Γνωρίζει γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και ρώσικα, είναι πτυχιούχος υποκριτικής (Ανωτέρα δραματική σχολή Ίασμος), πτυχιούχος Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Αθηνών) και απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …