Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η Ξάνθη με τη νίκη της 2-1 επί του Λεβαδειακού φτάνει στην πεντάδα

Η Ξάνθη με τη νίκη της 2-1 επί του Λεβαδειακού φτάνει στην πεντάδα

0

Με την είσοδό του ο Φασίδης έκανε την ανατροπή

Νίκη Ευρώπης για την Ξάνθη που επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού ανατρέποντας το εις βάρος της σκόρ καθώς βρέθηκε να χάνει με 1-0 αλλά με δυο γκολ σε επτά λεπτά κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Έτσι, εκμεταλλευόμενη την ήττα του Πανιωνίου, η τοπική ομάδα βρέθηκε στην 5η θέση της Super League Σουρωτή που οδηγεί στην Ευρώπη.

Η Ξάνθη έπιασε καλύτερη απόδοση στην διάρκεια της αναμέτρησης. Θα μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο αλλά τελικά κόντρα στην ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος όμως με την αλλαγή του Φασίδη οι γηπεδούχοι βρήκαν τα δυο γκολ που ήθελαν και έφτασαν στην ανατροπή. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του πλην του γκολ και ακόμη μιας καλής στιγμής στο πρώτο μέρος δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς.

Ο Ράσταβατς ο οποίος είδε αρκετούς παίκτες να επιστρέφουν στην αποστολή έχοντας εκτίσει την τιμωρία τους παρέταξε την Ξάνθη με ένα 4-2-3-1 έχοντας τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Μπαξεβανίδης και αριστερά ο Σιλά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μελιόπουλος, Λισγάρας. Στα χαφ έπαιξαν οι Μεχία, Ντε Λούκας με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Τριάδη, Ντουρίτσκοβιτς, Κίκε ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γέντρισεκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ξάνθη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλεί μόλις στο 2′ με τον Μελιόπουλο αλλά η προβολή του νεαρού παίκτη των γηπεδούχων έφυγε έξω. Οι παίκτες του Ράσταβατς συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο ματς και στο 22′ ο Κίκε Μπουλά από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στην απέναντι πλευρά, έξω από το δεξί δοκάρι του Επασί.

Επτά λεπτά αργότερα η Ξάνθη θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όταν ο Ντουρίτσκοβιτς κυνήγησε τη φάση, έκλεψε την μπάλα από τον Τσαμπούρη και γύρισε από τα δεξιά με τον Γέντρισεκ στο ύψος του πέναλτι να πιάνει απευθείας το σουτ και να στέλνει τη μπάλα έξω.

Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Λεβαδειακός που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο άνοιξε το σκορ στο 30′ με τον Γιουσούφ. Ο Σουμπίνιο έκανε την κάθετη προς τον Γιακουμάκη που δεν θα προλάβει τη μπάλα, ο Γιουσούφ όμως θα κυνηγήσει τη φάση και θα βγει τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς πλασάροντας εύστοχα για το 1-0 του Λεβαδειακού.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν δυο τα τέρματα τους καθώς στο 39′ στην κόντρα επίθεση ο Μπελγκαζουανί μπήκε στην περιοχή έκανε και το πλασέ με το δεξί και έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ράσταβατς πέρασε στο παιχνίδι τον Φασίδη και έβγαλε τον Τριάδη σε μια αλλαγή που αποδείχθηκε καθοριστική. Η Ξάνθη όπως και στο πρώτο μέρος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 54′ ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα μόλις έξω. Στο ίδιο λεπτό ο Γέντρισεκ έγινε αποδέκτης ωραίας πάσας από τα αριστερά και βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Επασί. Ο Σλοβάκος έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έδιωξε με το αριστερό χέρι.

Η Ξάνθη έφερε το ματς στα ίσια στο 57′ με τον Ντε Λούκας. Ο Κίκε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά ο Τριποτσέρης έκοψε δύσκολα αλλά η μπάλα δεν απομακρύνθηκε με τον μέσο των γηπεδούχων να πιάνει ένα δυνατό σουτ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι και έκανε το 1-1.

Στο 63′ οι παίκτες του Ράσταβατς έφτασαν στην ανατροπή. Ο Ντουρίτσκοβιτς έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα στο πρώτο δοκάρι, εκεί πετάχτηκε ο Φασίδης που πλάσαρε νικώντας τον Επασί για την ανατροπή. Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι καθώς στη συνέχεια του αγώνα οι γηπεδούχοι θέλησαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, κάτι που κατάφεραν πολύ εύκολα παρά το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Τ. Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Γ. Χατζηνάκος (Δράμας)

4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σιλά, Ντε Λούκας (69′ Καμαρά), Μεχία, Τριάδης (46′ Φασίδης), Κίκε (79′ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μπερνάρ Ροντρίγκες): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (84′ Καλτσάς), Νιάς, Μπελγκαζουανί (73′ Σαβαντογκό), Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

Γκολ: 57′ Ντε Λούκας, 63′ Φασίδης/30′ Γιουσούφ

Κίτρινες: 38′ Ντουρίτσκοβιτς, 86′ Μεχία, 90′ Γέντρισεκ/24′ Επασί, 60′ Νιάς, 71′ Τριποτσέρης

πηγή: sport 24

Όλα τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

27/1/18 ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0
27/1/18 ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0
27/1/18 ΑΕΚ-ΛΑΜΙΑ 2-0
28/1/18 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-1
28/1/18 ΞΑΝΘΗ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1
28/1/18 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 1-0
28/1/18 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1
28/1/18 ΑΣΤΕΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Η βαθμολογία

# ΑΓ. Β.
1 ΠΑΟΚ 19 43
2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19 42
3 ΑΕΚ 19 41
4 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 19 37
5 ΑΣΤΕΡΑΣ 19 27
6 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19 27
7 ΞΑΝΘΗ 19 27
8 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19 23
9 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19 22
10 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 19 21
11 ΛΑΡΙΣΑ 18 21
12 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 19 19
13 ΛΑΜΙΑ 19 19
14 ΑΠΟΛΛΩΝ 19 14
15 ΚΕΡΚΥΡΑ 19 14
16 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 19 9

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …