Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Ξάνθη έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Ντόρα

Η Ξάνθη έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Ντόρα

0

Σύσσωμη η γαλάζια παράταξη υποδέχθηκε την Ντόρα Μπακογιάννη στην περιοχή. Περιοδεία στο δήμο Μύκης και τη Διομήδεια

 «Το αναπτυξιακό μοντέλο Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι δύο κόσμοι». Δεσμεύτηκε για μείωση φόρων και εισφορών με απόλυτη προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων

Πολλοί φίλοι, στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους, όλοι οι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί της περιοχής, υποδέχθηκαν τη Ντόρα Μπακογιάννη, το απόγευμα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Elisso, όπου η τοπική ΝΟΔΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Η Ντόρα Μπακογιάννη πάντα χαμογελαστή και με έκδηλη την οικειότητα με τους παριστάμενους, αφού μίλησε στην κεντρική εκδήλωση, έκοψε την πίτα της τοπικής οργάνωσης και στη συνέχεια δείπνησε με τοπικά στελέχη.

Την κ. Μπακογιάννη κάλεσε στο βήμα της κεντρικής εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης Νίκος Κιατίπης, ο οποίος ανέδειξε ως κρίσιμα θέματα της περιοχής τη λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στην ορεινή περιοχή, το παραεμπόριο, το 12% και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της εκδήλωσης υπογράμμισε ότι: «την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβλήθηκαν 27 νέοι φόροι, αυξήθηκε δύο φορές ο ΦΠΑ, μειώθηκε κατά 50% το επίδομα θέρμανσης και κατά 350 εκ. ευρώ οι δαπάνες υγείας. Καταργήθηκαν το επίδομα ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά, το επίδομα φτώχειας και κοινωνικών καταστροφών. Προστέθηκαν φέτος 2,5 δισ. ευρώ φόροι και συνολικά την τριετία 7,5 δισ. νέοι φόροι. Κι όλα αυτά για να επιστρέψουν με το κοινωνικό μέρισμα 700 εκ. ευρώ. Αυτή είναι η απόλυτη κοροϊδία». Η ίδια ανέφερε ότι ο κορυφαίος στόχος της ΝΔ είναι με ένα πλέγμα πολιτικών να φέρει επενδύσεις και αυτό θα γίνει με μείωση φόρων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και μείωση των εισφορών, ώστε να μη λειτουργεί η υπέρογκη ασφάλιση ως αντικίνητρο για την αύξηση της απασχόλησης. Την ομιλία της έκλεισε με το μήνυμα ότι «για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να τραντάξουμε συθέμελα το κράτος» και για να το πετύχει αυτό η ΝΔ ανοίγει ακόμη περισσότερο απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους.

Νωρίτερα, η βουλευτής της Αθήνας συναντήθηκε με τα σωματεία των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Για ΣΕΚΑΠ: «στόχος είναι η διατήρηση του «αναπτυξιακού πνεύμονα» και των θέσεων εργασίας»

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι η περιοδεία της που ξεκινά από τη Θράκη και θα συνεχιστεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σκοπό έχει να ενθαρρύνει και να προετοιμάσει το «αναπτυξιακό άλμα» που η χώρα πρέπει να κάνει.

Ειδικά για τη ΣΕΚΑΠ με μία διπλωματική απάντηση, που στόχο είχε να αμβλύνει τις «γωνίες» που προκάλεσε η τοποθέτηση Σπυράκη, ανέφερε: «η θέση της Νέας Δημοκρατίας, είναι θέση ενός κόμματος το οποίο έχει ασκήσει και έχει σκοπό να ασκήσει ξανά, κυβερνητικές ευθύνες. Εμείς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις δικαστικές αποφάσεις και ούτε θα παρέμβουμε με οποιαδήποτε δήλωσή μας στη δικαστική εκκρεμότητα. Προτεραιότητα για εμάς, είναι η διατήρηση του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Άρα η τοποθέτηση της κ. Σπυράκη, αφορούσε τις δυνατότητες που έχει το κράτος και η κυβέρνηση, όταν πρόκειται να κάνει κάποιου είδους ρυθμίσεις σε θέματα προστίμων», τονίζοντας ότι ο μόνος πραγματικός στόχος είναι η διατήρηση του «αναπτυξιακού πνεύμονα» της ΣΕΚΑΠ και των θέσεων εργασίας. Σχετικά δε, με το ζήτημα της τροπολογίας, για το οποίο δέχθηκε κριτική η ΝΔ, ενώ εξέφρασαν επιφυλάξεις και τοπικά στελέχη της, επεσήμανε: «απεδείχθη πόσο δίκιο είχε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και ότι η σοβαρότητα είναι επιβεβλημένη στην πολιτική. Έγινε αυτό το πράγμα για να παραμείνει ένα πρόστιμο 45 εκατ. ευρώ. Άρα ποιος τελικώς δικαιώθηκε; Δικαιώθηκε η ΝΔ σε αυτά που έλεγε».

Διατηρείται η πάγια θέση της ΝΔ που διαμορφώθηκε επί Καραμανλή για την ονομασία των Σκοπίων

Όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της FYROM και τη στάση της κυβέρνησης, η κ. Μπακογιάννη παραδέχθηκε ότι η νέα κυβέρνηση Ζάεφ δείχνει άλλα δείγματα γραφής και σημείωσε: «η Ελλάδα εμφανίζεται με μια θέση, όπως αυτή που είχαμε στο Βουκουρέστι. Κάποιοι άλλοι που έκαναν προσπάθειες να καπηλευτούν το θέμα, υποχώρησαν ατάκτως. Θέλω να ευχηθώ να υπάρξει σοβαρή διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα της η ΝΔ θα το κρίνει και θα τοποθετηθεί στη βουλή. Η θέση της ΝΔ είναι η πάγια θέση που έχει διαμορφωθεί ως πάγια θέση επί κυβέρνησης Καραμανλή και επί υπουργίας δικής μου στο Υπουργείο Εξωτερικών». Όσον αφορά το έτερο θέμα της εξωτερικής πολιτικής σχετικά με τη σχέση με την Τουρκία και την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν, απάντησε: «η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Η Θράκη δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τη γείτονα, αλλά η Τουρκία έχει περισσότερο πρόβλημα με τον ίδιο της τον εαυτό. Δε με ανησυχεί καμία τουρκική επίσκεψη».

«Δίνω με πάθος μάχες γι’ αυτά που πιστεύω και πιστεύω ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση»

Αναφορικά με το δικό της ρόλο στην επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας και με δεδομένη τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που την αφήνει εκτός της μελλοντικής κυβέρνησης, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει με πάθος μάχες γι΄ αυτά που πιστεύει, αναδεικνύοντας σε πρώτη προτεραιότητα την φυγή της σημερινής κυβέρνησης. Σχολίασε δε, συμπληρωματικά: «Άλλωστε, είναι ωραίο πράγμα να δίνεις μάχη για τις αρχές σου και κανένας να μη μπορεί να σου πει ότι το κάνεις για τον εαυτό σου».

Παράλληλα, η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει, σημειώνοντας: «κι αν με βλέπετε τόσο προσεκτική είναι για να μη δώσουμε την παραμικρή ψεύτικη ελπίδα στον κόσμο».

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο, απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα, υπογραμμίζοντας ότι σίγουρα υποψήφιοι θα είναι μόνο οι εν ενεργεία βουλευτές.

Προσέλκυση επενδύσεων με μείωση φορολογίας και δέσμευση σταθερής φορολογίας

Ερωτηθείσα για το παραγωγικό μοντέλο της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από το κρατικοδίαιτο μοντέλο της μεταπολίτευσης και να δείξουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Η ΝΔ θα στηρίξει τις ανταγωνιστικές δυνατότητες και τις επιχειρήσεις που καινοτομούν και πιστεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας και της μεγάλης φορολογίας με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, τουλάχιστον 5ετίας αλλά με προοπτική 10ετίας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Σήμερα ποινικοποιείται η εργασία, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να επιβραβεύεται. Το παραγωγικό μοντέλο Τσίπρα και Μητσοτάκη είναι δύο κόσμοι».

Κληθείσα να σχολιάσει το θέμα ανάδειξης Μουφτήδων στο μέλλον, που άνοιξε η κυβέρνηση η πρώην Υπουργός απάντησε με μια φράση και σε απόλυτο τόνο ότι «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ατζέντα τη δική μας».

Συνέχεια της περιοδείας

Η κ. Μπακογιάννη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Διομήδεια και στη συνέχεια περιηγήθηκε στο δήμο Μύκης. Είχε συναντήσεις στην Αντιπεριφέρεια και στο δήμο Ξάνθης, ενώ το απόγευμα αναχώρησε για την Κομοτηνή. Για την εορτή των Φώτων παρέστη στην Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Μαρώνειας.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…