Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τη ΣΕΚΑΠ

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τη ΣΕΚΑΠ

0
sekap001-empros

Το Διοικητικό Εφετείο θα κρίνει αν θα ανασταλεί η απαίτηση καταβολής του προστίμου. Δηλώσεις στήριξης στους εργαζομένους από ΕΚΞ και ΓΣΕΕ

Σήμερα είναι η κρίσιμη μέρα για τη ΣΕΚΑΠ, με το Διοικητικό Εφετείο να καλείται να αποφασίσει αν θα ανασταλεί ή όχι η καταβολή του προστίμου των 44 εκ. ευρώ.

Σε δημόσιες δηλώσεις συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της εταιρείας  προέβησαν η Διοίκηση του ΕΚΞ και της ΓΣΕΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «το εργατικό κέντρο Ν. Ξάνθης, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Καπνοβιομηχανίας Ξάνθης (ΣΕΚΑΠ), οι οποίοι περιμένοντας την σημερινή δικαστική απόφαση αγωνιούν για το μέλλον τους. Ευελπιστώντας σε ένα αίσιο αποτέλεσμα περιμένουμε με αγωνία την απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και φυσικά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στο πλευρό των εργαζομένων εκτός από τον φορέα μας τάσσονται και τα εργατικά κέντρα της περιφέρειας μας».

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ δήλωσε: «οι 180 εργαζόμενοι μαζί με τις οικογένειές τους, αγωνίζονται για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και κατ΄επέκταση τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας τους. Η Συνομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ και τάσσεται υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …