Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κωφεύει ο δήμαρχος στα προβλήματα του Ευμοίρου

Κωφεύει ο δήμαρχος στα προβλήματα του Ευμοίρου

0

Γ. Παπαδόπουλος, κάτοικος Ευμοίρου: «Απαξιωτική και προσβλητική για όλους μας η συμπεριφορά του δημάρχου Ξάνθης Αυτός είναι ο δήμος Πρότυπο του κ. Δημαρχόπουλου»!

 

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το Υπόμνημα που κατέθεσαν με 232 υπογραφές

 

 

 

Παγερά αδιάφορος για τα προβλήματα του Ευμοίρου φάνηκε πως είναι ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (Τετάρτη 17/1/2018). Παρά το γεγονός ότι τα αιτήματα με 232 υπογραφές συνδημοτών μας, τα έθεσε σε γνώση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνίας Δημοτών κ. Μιχάλης Ρεκάρης, ο δήμαρχος φάνηκε να μην …ιδρώνει το αυτί του αλλά και αρνήθηκε να δώσει τον λόγο και να ακούσει τον κάτοικο του οικισμού κ. Γιώργο Παπαδόπουλο που ζήτησε να κάνει παρέμβαση, παρέχοντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

Γ. Παπαδόπουλος, κάτοικος Ευμοίρου: «Απαξιωτική και προσβλητική για όλους μας η συμπεριφορά του δημάρχου Ξάνθης»

Έντονα ενοχλημένος από την συμπεριφορά αυτή του δημάρχου, ο κ. Παπαδόπουλος απευθύνθηκε στο «Ε» προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αντιμετώπιση αυτή την οποία θεωρεί προσβλητική και απαξιωτική και την οποία αποδίδει σε ρεβανσιστικά αίτια απέναντί του εξαιτίας του γεγονότος ότι στις εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Κοινωνία Δημοτών» και δεν εξελέγη. Αυτό δεν αποτελεί μια εικασία του κ. Παπαδόπουλου καθώς ο δήμαρχος δεν το απέκρυψε όταν κατονόμασε προσωπικά τον κ. Παπαδόπουλο, υπενθυμίζοντας με ποια παράταξη ήταν υποψήφιος και χαρακτήρισε την παρέμβαση του ως «πολιτική» και όχι ως ενός δημότη που έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του και να υποστηρίξει τα αιτήματα των συμπολιτών του: «Ο δήμαρχος Ξάνθης με εκδικείται επειδή ήμουν υποψήφιος με τον Πούλιο. Το είπε άλλωστε. Αρνήθηκε να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων του Ευμοίρου. Τα παρέπεμψε στο τοπικό συμβούλιο που συνεδριάζει μια φορά τον χρόνο. Η στάση του και η συμπεριφορά του είναι απαξιωτική και προσβλητική για όλους στους κατοίκους του Ευμοίρου. Είπε πως δεν τους εκπροσωπώ. Όμως κατέθεσα τις υπογραφές τους και είμαι ένας απ’ αυτούς. Δεν έχω το δικαίωμα σαν δημότης να εκφράσω την άποψή μου;  Αυτός είναι ο δήμος Πρότυπο του κ. Δημαρχόπουλου»!

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το Υπόμνημα που κατέθεσαν

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος έχουν καταθέσει υπόμνημα που πρωτοκολλήθηκε στο δήμο ωστόσο …ούτε φωνή ούτε ακρόαση και καμιά προσπάθεια να επιλυθεί οτιδήποτε στον οικισμό: «Κάναμε μια εθελοντική εκστρατεία να καθαρίσουμε το άλσος Ευμοίρου και αυτό το υπονόμευσε. Έστειλε τις υπηρεσίες και το καθάρισαν 2 μέρες πριν… Τώρα πάλι η ίδια κατάσταση. Μέσα στον οικισμό όταν βρέχει γεμίζει λάσπες , οι αγωγοί ύδρευσης είναι από αμίαντο, παραχωρήσαμε πριν χρόνια όταν είμαστε Κοινότητα, χώρο για παιδικό σταθμό αλλά δεν έγινε τίποτε . Έχουμε προβλήματα με την καθαριότητα. Έρχεται κάθε δυο μέρες το απορριμματοφόρο… σπασμένοι κάδοι παντού! Μας έφεραν μόνο όργανα γυμναστικής στην παιδική χαρά. Η καθημερινότητά μας είναι δύσκολη …Νοιώθουμε πολίτες β’ κατηγορίας και αναγκασμένοι να ζούμε σε ένα οικισμό υποβαθμισμένο σε υποδομές. Και είναι τραγικό ότι ο δήμαρχος κωφεύει σ’ όλα αυτά τα προβλήματα».

Για του λόγου το αληθές το έγγραφο που του υποβάλαμε στις 21-4-2017:

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΜΟΙΡΟΥ

Ξάνθη 21-4-2017

κ. Δήμαρχε Ξάνθης

Ως κάτοικος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευμοίρου και ως Δημότης Ξάνθης αναλαμβάνω την ευθύνη να σας μεταφέρω τη γνώμη της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ευμοίρου, όπως αυτή εκφράστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες στο Εύμοιρο και αφορούσε τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Ευμοίρου Ξάνθης και ζητώ από εσάς, με βάση το θεσμικό σας ρόλο, να μεριμνήσετε για την άμεση επίλυσή τους.

Πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα, οι ελλείψεις υποδομών, αλλά και οι τεχνικού χαρακτήρα ανάγκες επιδιόρθωσης υφιστάμενων υποδομών είναι οι εξής:

Άλσος Ευμοίρου – Σχεδιασμός μελέτη και κατασκευή έργου ανάπλασης και ανάπτυξης του πιο σημαντικού πνεύμονα ζωής της περιοχής Ευμοίρου, το οποίο σήμερα παρουσιάζει στοιχεία εγκατάλειψης και επικινδυνότητας.

Επέκταση του ρυμοτομικού σχεδίου Ξάνθης έτσι ώστε να περιλαμβάνει και τις περιοχές του Δημοτικού Διαμερίσματος Ευμοίρου οι οποίες δε συμπεριλαμβάνονται.

Αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης αμιάντου από νέες – σύγχρονου τύπου – σωληνώσεις.

Κατασκευή αποχετευτικού συστήματος όμβριων υδάτων – εκεί όπου δεν υπάρχει – και καθαρισμός υφιστάμενων σχαρών φρεατίων.

Δημιουργία πρόσθετων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο Εύμοιρο.

Σχεδιασμός μελέτη και κατασκευή ενός Πάρκου – Παιδικής Χαράς στο Εύμοιρο.

Κατασκευή ασφαλούς δρόμου και πεζοδρομίων μπροστά από την πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.

Ονοματοδοσία οδών και Τοποθέτηση Γοαμματοθυρίδων.

Ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή και επισκευή πεζοδρομίων.

Διάνοιξη Αγροτικών Δρόμων.

κ. Δήμαρχε

Θα ήθελα να σας υπογραμμίσω ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω ζητήματα για εμάς τους κατοίκους του Ευμοίρου έχουν το χαρακτήρα του επείγοντος και επιπλέον θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι με βάση τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, αλλά και τις προσωπικές προφορικές σας δεσμεύσεις προς εμάς οι οποίες ειπώθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, έπρεπε ήδη να είχαν προγραμματιστεί και να επιλυθεί τουλάχιστον κάποια από αυτά έτσι ώστε και εμείς οι κάτοικοι του Ευμοίρου να μη νιώθουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για τα άμεσα προβλήματά μας και επιπλέον να μην έχει τη δυνατότητα κανείς να θεωρεί ότι είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ελπίζοντας για την άμεση ανταπόκρισή σας τόσο ως προς τα αιτήματα που σας αναγράφω, όσο και ως προς το γραπτό υπόμνημα που σας υποβάλω».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανδρουλάκης: Χειροκροτώντας την προκλητική τοποθέτηση Καραμανλή, είστε συνυπεύθυνοι

Για μηδενική ενσυναίσθηση, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο …