Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κάντε υπομονή στην ΣΕΚΑΠ

Κάντε υπομονή στην ΣΕΚΑΠ

0

Συζητήθηκαν χθες τα ασφαλιστικά μέτρα – Αναμένεται  σ΄ ένα μήνα η απόφαση

 

Έως τότε ισχύει η Προσωρινή Διαταγή που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο.  Παρόντες οι εργαζόμενοι  στην Κομοτηνή – Στο πλευρό τους και οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης 

 

Παράταση ζωής παίρνει και πάλι η ΣΕΚΑΠ για τουλάχιστον 1 μήνα έως ότου αναμένεται πως θα εκδοθεί και  καθαρογραφεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκε χθες Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30. Την εταιρεία εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Γιώργος Παπαδημητρίου ενώ τα σωματεία εργαζομένων έκαναν παρέμβαση υπέρ της εταιρίας με το δικηγόρο Κώστα Κουρτίδη.

 

Παρόντες οι εργαζόμενοι και οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης 

Όπως είχαν προαναγγείλει όλοι οι εργαζόμενοι  της ΣΕΚΑΠ μετέβησαν και πάλι στην Κομοτηνή και αφού ανάρτησαν το πανό έξω από το Δικαστικό Μέγαρο παρακολούθησαν με αγωνία όλη τη διαδικασία. Στο πλευρό τους όπως και την προηγούμενη φορά στη δίκη στις 29 Δεκεμβρίου, οι τρεις βουλευτές του Νομού Ξάνθης Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδης, Στογιαννίδης, εκφράζοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη στήριξή τους στη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης. Σημειώνουμε πως η θέση τους – όπως αυτή έγινε γνωστή από τον κ. Στογιαννίδη ενώπιον των φορέων στην εκδήλωση κοπής πίτας του ΕΒΕ Ξάνθης – είναι πως είναι άδικο να πληρώσει η τωρινή διοίκηση ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε στη θητεία αυτής του 2008. Μάλιστα επεσήμανε πως θα πρέπει το πρόστιμο να καταλογιστεί στους υπαίτιους που διέπραξαν την λαθρεμπορία. Στο πλευρό επίσης των εργαζομένων και μέλη από το Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης αλλά δεν ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι φορέων και οι δήμαρχοι.

Έως ότου εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων θα ισχύει η προσωρινή διαταγή

Να σημειώσουμε η απόφαση που  θα εκδοθεί αφορά στην εξέταση της αίτησης της εταιρείας για αναστολή της  απόφασης κατακύρωσης του προστίμου με βάση την οποία το τελωνείο Ξάνθης  είχε μπλοκάρει την κυκλοφορία των προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην εγχώρια αγορά στο πλαίσιο της εκτέλεσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Με την προσωρινή διαταγή του Δεκεμβρίου έχουν αρθεί τα μέτρα κι αυτό θα ισχύει μέχρι την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων, ενώ η εταιρεία έχει κάνει προσβολή της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου στο ΣτΕ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …