Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε την οδό Πλάτωνος

Ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε την οδό Πλάτωνος

0

Έσκασε φιάλη υγραερίου 10 λίτρων – Ευτυχώς δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο ο ηλικιωμένος ένοικος του διαμερίσματος

 

Σπινθήρας ή άναμμα τσιγάρου προκάλεσαν την έκρηξη. Το ωστικό κύμα ξήλωσε μέχρι και την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας. Πανικός στους ενοίκους

 

Άγιο είχε ο ηλικιωμένος του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας στην οδό Πλάτωνος 4 που βγήκε σχεδόν αλώβητος, με ελαφρό τραυματισμό, από μια ισχυρότατη έκρηξη που έγινε μέσα στο σπίτι του, την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

 

Έσκασε φιάλη υγραερίου 10 λίτρων – Ευτυχώς δεν ήταν μέσα στο δωμάτιο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο ηλικιωμένος χρησιμοποιούσε την φιάλη υγραερίου ως θερμαντική πηγή και την είχε τοποθετημένη στην κρεβατοκάμαρά του. Την είχε ανάψει αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ή είχε σβήσει χωρίς ωστόσο να το καταλάβει και να κλείσει τον διακόπτη παροχής υγραερίου ή είχε κάποια βλάβη στις σωληνώσεις και είχε διαρροή υγραερίου. Το βέβαιο είναι ότι σχεδόν όλο το υγραέριο της φιάλης είχε διαρρεύσει στο χώρο του σπιτιού και μάλλον χωρίς να το αντιληφθεί ο ηλικιωμένος για να πάρει τα μέτρα του – όπως διαπιστώθηκε.

Σπινθήρας ή άναμμα τσιγάρου προκάλεσαν την έκρηξη

Ένας σπινθήρας ή ακόμη ένα άναμμα τσιγάρου ήταν αρκετό για να προκαλέσει την ισχυρότατη έκρηξη ευτυχώς την ώρα που ο ηλικιωμένος ήταν στην κουζίνα προφυλαγμένο πίσω από τοίχο και πόρτα. Ήταν τόσο δυνατό το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε από το τόσο εύφλεκτο υλικό που σάρωσε κυριολεκτικά όλο το σπίτι προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας, τις πόρτες των διαμερισμάτων του α’ ορόφου αλλά και την εξώπορτα της οικοδομής σπάζοντας τζαμαρίες και παραμορφώνοντας τα αλουμίνια.

Πανικός στους ενοίκους της Πλάτωνος 4

Όπως είναι φυσικό η ισχυρότατη έκρηξη προκάλεσε πανικό στους ενοίκους της πολυκατοικίας που δεν ήξεραν τι είχε συμβεί και που να το αποδώσουν. Κάποιοι νόμισαν ότι έγιναν στόχος …βομβιστών! Προκλήθηκε αναστάτωση σ’ όλη την γύρω περιοχή, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και η αστυνομία. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου Ξάνθης ωστόσο φέρει ελαφρά τραύματα. Προανάκριση διενεργείται από την Πυροσβεστική.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…