Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γιουβέτσι με πλιγούρι και θαλασσινά

Γιουβέτσι με πλιγούρι και θαλασσινά

0

200 gr. πλιγούρι

500 gr. διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι)

1 κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες

200 ml. κρασί λευκό

1 ζωμό λαχανικών

1 ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι

Βασιλικό ή μαϊντανό

5-6 ντοματίνια

Αν χρησιμοποιήσουμε χταπόδι το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, τα μύδια τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά, το ίδιο και τις γαρίδες.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το πλιγούρι, το ζωμό και τα υπόλοιπα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια.

Συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό μας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι, σύμφωνα με τα γούστα μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον καυτό νερό.

Τέλος προσθέτουμε τα μύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό, διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με ντοματίνια και βασιλικό ξερό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…