Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκδήλωση για την παρουσίαση των βιβλίων Μαλλιά και Χατζηθεοφάνους σήμερα στο «Π»

Εκδήλωση για την παρουσίαση των βιβλίων Μαλλιά και Χατζηθεοφάνους σήμερα στο «Π»

0

Συζήτηση για τις διεθνείς σχέσεις και το τρίγωνο Ουάσιγκτον-Αθήνα-Άγκυρα με φόντο την περιοχή μας, με αφορμή τα δύο βιβλία

Σήμερα, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ι. Σιδέρης»,  παρουσιάζουν τα βιβλία, «Στον αστερισμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ: Η νέα Τουρκία κι εμείς» του συγγραφέα κ. Αλέξανδρου Π. Μαλλιά και «Εθνική Στρατηγική-Πρόταση για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο» του συγγραφέα κ. Γιώργου Η. Χατζηθεοφάνους.

Πρόκειται για δυο βιβλία που ασχολούνται με το σημαντικό κενό στη μελέτη και κατανόηση μιας έντονα ρευστής περιόδου που διανύουμε στις διεθνείς σχέσεις, κυρίως στην περιοχή μας, όπου στο τρίγωνο Ουάσιγκτον-Αθήνα- Άγκυρα καταγράφηκαν, τις τελευταίες δεκαετίες, έντονες δημόσιες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Η πολύχρονη αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας που οφείλεται τόσο στην αναθεωρητική πολιτική της στο Αιγαίο, όσο και στο Κυπριακό, προκάλεσε πολλές φορές συναγερμό στις ΗΠΑ. Τα βιβλία επίσης μας βοηθούν στην κατανόηση του τι είναι το εθνικό συμφέρον, στο οποίο πολλοί αναφέρονται και το οποίο συχνά οι πολιτικοί επικαλούνται για να δικαιολογήσουν πράξεις και συμπεριφορές, τι είναι η Εθνική Στρατηγική, την απουσία της οποίας στην Ελλάδα όλοι επισημαίνουν, όπως και την απουσία σχετικών επίσημων θεσμικών κειμένων. Τέλος αναδεικνύουν την αναγκαιότητα για την συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με τη συμμετοχή και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πρόταση που ευρέως κυκλοφορεί διαχρονικά και ιδιαίτερα τελευταία.

Ομιλητές:

  • Ανδρέας Ματζάκος, Απόστρατος Αξιωματικός ΣΞ, Δ/ντής ΙΘΤΠ
  • Γιώργος Καρατάσιος, πρώην Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαιδεύσεως Κεντρικής Μακεδονίας
  • Παντελής Σαββίδης, Δημοσιογράφος
  • Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης ε.τ.
  • Γιώργος Χατζηθεοφάνους, Υποστράτηγος ε.α.

Συντονισμός συζήτησης:

  • Σταύρος Τζίμας, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…