Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεθνής διάκριση για το ΔΠΘ

Διεθνής διάκριση για το ΔΠΘ

0

Πρώτο στην Ελλάδα και 299ο στην κατάταξη με κριτήριο «Presence” Ranking Web of Universities για το 2018 το ακριτικό μας πανεπιστήμιο

Σημαντική διάκριση για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που κατατάσσεται 1ο στην Ελλάδα και 299ο στον κόσμο, με βάση το Ranking Web of Universities για το 2018. Το ΔΠΘ βρίσκεται στην θέση αυτή στην κατάταξη με κριτήριο “Presence”. Όπως εξηγεί ο αν. καθηγητής του τμήματος Οικονομικών του ΔΠΘ Περικλής Γκόγκας, που γνωστοποίησε τη σχετική είδηση, η κατάταξη αυτή προκύπτει με βάση την αξιολόγηση της παγκόσμιας απόδοσης του πανεπιστημίου αναφορικά με τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες και τον αντίκτυπό τους στην διεθνή κοινότητα.

Στην έρευνα περιλαμβάνονται περίπου 30.000 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Έτσι, το ΔΠΘ βρίσκεται στο top 0.9% όλων των πανεπιστημίων με το κριτήριο του Presence και στο 3.27% με κριτήριο την Αριστεία (Excellence).

«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν και δείχνουν την ανοδική πορεία ενός από τα νεώτερα ελληνικά δημόσια περιφερειακά πανεπιστήμια με ενεργό και ισχυρό ρόλο στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα», σημειώνει ο κ. Γκόγκας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…