Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αποκλεισμοί και κακές επιλογές στην επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ξάνθη

Αποκλεισμοί και κακές επιλογές στην επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ξάνθη

0
xatzigenne-irfan

Κριτική από τον Ιρφάν Χατζηγκενέ για όσα συνέβησαν και όσα δεν επέτρεψαν να συμβούν στην επίσκεψη της πρώην υπουργού στην περιοχή

Τα μηνύματα που άφησε πίσω της η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη, τόσο από άποψη οργάνωσης όσο και σε επίπεδο ουσιαστικών επαφών αναφέρει σε δημόσια τοποθέτησή του ο πολιτευτής της ΝΔ και περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ, ασκώντας κριτική στα τοπικά κομματικά στελέχη για αποκλεισμούς, κακές επιλογές και πρόχειρη οργάνωση. Ειδικά για το θέμα των επαφών της πρώην υπουργού με στελέχη της μειονότητας αφήνει αιχμές για τις επιλογές που έγιναν, τονίζοντας ότι αυτή η στάση δε βοηθά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναλυτικά στην παρέμβασή του ο κ. Χατζηγκενέ αναφέρει τα παρακάτω.

«Στις 4 Ιανουαρίου η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε την περιοδεία της στην Ξάνθη. Κατά την παραμονή της –συν τοις άλλοις-  υποτίθεται ότι θα είχε σειρά επαφών με θεσμικούς,  παραγωγικούς φορείς και με εκπροσώπους της μειονότητας, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων αλλά και την ανάπτυξη θεμάτων, που αφορούν τις προοπτικές αξιοποίησης των τεράστιων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής.

Οι επαφές αυτές βέβαια έγιναν αποκλειστικά, με πρόσωπα τα οποία έχουν μια “ιδιαίτερη” και στενή σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη. Τα πρόσωπα αυτά όμως, δεν χαίρουν καμίας εκτίμησης και σεβασμού από την μειονότητα και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται άξια, ώστε να γίνουν η φωνή της, αφού η πορεία τους μέχρι σήμερα, έχει δείξει πως το ενδιαφέρον τους για αυτήν είναι μηδαμινό .

Συγκεκριμένα λοιπόν στις 05/01/18 -ημέρα Παρασκευή- η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφτηκε τον Δήμο Μύκης, την περιοχή του Κενταύρου αλλά και του Εχίνου. Οι επισκέψεις αυτές κάθε άλλο παρά οργανωμένες και άρτια σχεδιασμένες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Στελέχη τα οποία έχουν αγωνιστεί επί σειρά ετών, για την άνοδο,  την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας, απουσίαζαν. Η προσέλευση ειδικά στην περιοχή του Κενταύρου ήταν απογοητευτικά μικρή.

Αν γυρίσουμε κάποια χρόνια πίσω, θα θυμηθούμε ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ισονομία και την ισοπολιτεία σε αυτή τη χώρα, οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία σε νέα μονοπάτια καινοτόμα και πιο ελπιδοφόρα. Περιμέναμε οι σημερινοί εκπρόσωποι του κόμματος, να βαδίσουν σε αυτά ακριβώς τα μονοπάτια, διότι πιστεύαμε, ότι τα ιδανικά τους παραμένουν ίδια. Η ισονομία για παράδειγμα, δεν προβλέπει καμία διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των ανθρώπων, λόγω εγγύτητας-οικειότητας με κάποια από αυτά. Η ισοπολιτεία δε, προβλέπει ίση πρόσβαση και συμμετοχή όλων, σε τέτοιου είδους συναντήσεις και όχι μόνο.

Είναι κρίμα, διότι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, να αναλύσουμε και να αναπτύξουμε εκτενώς πολλά μείζονα θέματα, που αφορούν τη μειονότητα αλλά το σημαντικότερο είναι, ότι θα μπορούσαμε να βρούμε από κοινού λύσεις σε αυτά, προχωρώντας στον σχεδιασμό για την άμεση υλοποίησή τους. Παρόλα αυτά, εμείς οι ένθερμοι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των πολιτών, μείναμε εκτός προγράμματος και εκτός συναντήσεων.

Εάν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν να διατηρήσουν τη φιλοσοφία του κόμματός τους και να μην εκθέτουν την ιδεολογία και τις αρχές του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ήταν σοφό να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι καθημερινά από το μετερίζι τους βρίσκονται πλάι στον πολίτη, φωνάζοντας τις αλήθειες χωρίς φόβο και με κάθε κόστος.

Ίσως σε επόμενη συνάντηση, η δική μας φωνή και άποψη, να θεωρηθεί υπολογίσιμη. Ίσως και όχι.

Το μόνο φωτεινό σημείο και άξιο συγχαρητηρίων αυτής της περιοδείας, θα τολμούσαμε να πούμε, πως ήταν η άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο “Elissso”, από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ κύριο Νίκο Κιατίπη, όπου πραγματοποιήθηκε και η συνέντευξη της κυρίας Μπακογιάννη στα ΜΜΕ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…