Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Το αμφιλεγόμενο πέναλτι και η αποβολή του Κασάδο διαμόρφωσαν το 0-3

Το αμφιλεγόμενο πέναλτι και η αποβολή του Κασάδο διαμόρφωσαν το 0-3

0

Ράσταβατς: «Ανώτερος ο Ολυμπιακός αλλά…»

 Με πρωταγωνιστές τους Καρίμ Ανσαριφάρντ (δύο γκολ) και Κώστα Φορτούνη (ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι), ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Ξάνθη για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ιρανός άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο υποδείχθηκε σε μαρκάρισμα του Φασίδη στον Φορτούνη, διεύρυνε το προβάδισμα στο 57′. Ο Φορτούνης, απλά, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 69′.

Ο Ολυμπιακός έφθασε τις εννιά διαδοχικές νίκες και διατήρησε την απόσταση του ενός βαθμού από τον δεύτερο της κατάταξης ΠΑΟΚ ενώ η Ξάνθη παραμένεις στην 7η θέση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Από το πρώτο κιόλας λεπτό, απείλησε την εστία της Ξάνθης. Στο 17ο λεπτό οι “ερυθρόλευκοι” δημιούργησαν απειλητικές συνθήκες για την άμυνα της Ξάνθης, αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Ταχτσίδη να τροφοδοτεί τον Φορτούνη. Εκείνος μπήκε στην περιοχή, όμως αντί να γυρίσει την μπάλα σε κάποιον από τους συμπαίκτες του που έρχονταν από την άλλη πλευρά προτίμησε να σουτάρει, δίχως η επιλογή του αυτή να φέρει αποτέλεσμα.

Η πίεση των γηπεδούχων εντάθηκε και ύστερα από δύο λεπτά (19′), παρατηρήθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Φορτούνης μεταβίβασε κάθετα την μπάλα στον Πάρντο, ο Κασάδο με τον Ζίβκοβιτς δεν συνεννοήθηκαν καλά, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να γυρίσει την μπάλα προς την κενή εστία και τον Σβάρνα να εμποδίζει όσο χρειάστηκε τον Ανσαριφάρντ για να αστοχήσει ο Ιρανός.

Στο 25 λεπτό, ο Φασίδης έπεσε άγαρμπα πάνω στον Φορτούνη με τον διαιτητή, Δημήτριο Καραντώνη, να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ήταν εύστοχος. Έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζίβκοβιτς, ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 36′, οι “ερυθρόλευκοι”… άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά το δοκάρι στέρησε την ευκαιρία από τον Ρομαό. Μετά από σέντρα του Κούτρη, η άμυνα της Ξάνθης απομάκρυνε, η μπάλα στρώθηκε στον Ρομαό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά ο οποίος σούταρε με μία στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σέρβου γκολκίπερ της ομάδας της Θράκης.

Ύστερα από τρία λεπτά (39′), οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Σίλβιο Προτό. Από τη δεξιά πλευρά, ο Φασίδης βρήκε τον Τριάδη μέσα στη μεγάλη περιοχή εκείνος έκανε το σουτ, αλλά αστόχησε.

Στο επόμενο λεπτό (40′), ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά την εστία του Ζίβκοβιτς.  Ύστερα, από ωραία εναλλαγή της μπάλας από τα δεξιά, ο Πάρντο έκανε τη σέντρα με τον Ανσαριφάρντ να κάνει την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή και τον Ζίβκοβιτς να κάνει μεγάλη απόκρουση.

Στο 43′, με εξαιρετική πάσα ο Ταχτσίδης έβγαλε τετ α τετ τον Μιραλάς, με τον Ζίβκοβιτς όμως να νικά τον Βέλγο. Στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Φορτούνη, εκείνος σούταρε κι ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 44′, ο Φορτούνης άνοιξε ωραία την μπάλα δεξιά στον Πάρντο, ο Κολομβιανός μπήκε μέσα στην περιοχή και σούταρε με τον Ζίβκοβιτς και πάλι ν’ απομακρύνει εκ νέου σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τριάδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού πλάσαρε τον Προτό, όμως ο Σισέ πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας των “ερυθρολεύκων”.

Στο 57ο λεπτό, ο Ολυμπιακός διεύρυνε το προβάδισμά του. Μετά την εξαιρετική σέντρα του Φιγκέιρας από τα δεξιά, ο Φλίσκας έχασε στο μαρκάρισμα τον Ανσαριφάρντ κι ο Ιρανός πέτυχε το δεύτερο προσωπικό (όσο και της ομάδας του) γκολ.

Τα έργο της ομάδας της Ξάνθη έγινε πιο δύσκολο στο 59ο λεπτό. Ο Κασάδο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε. Με το που μπήκε μέσα και πάλι στο ματς ο Πάρντο, ο Ισπανός τον μάρκαρε από πίσω με τον διαιτητή να του δίνει τη δεύτερη κίτρινη μέσα σε πέντε λεπτά και έτσι η Ξάνθη απέκτησε αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο 68′ η Ξάνθη έφθασε κοντά στη μείωση του σκορ. Ο Ντουρίτσκοβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Ένχελς, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ από πλάγια θέση με τον Προτό να διώχνει και στη συνέχεια ο Βέλγος πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ προ του Γέντρισεκ.

Δύο λεπτά αργότερα (70′), ήλθε το τρίτο γκολ της ομάδας του Πειραιά και της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά και αυτό οδήγησε σε λάθος του Μελιόπουλου ο οποίος άθελα του τροφοδότησε τον Φορτούνη, εκείνος το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 78′, ο Ταχτσίδης “έσκαψε” την μπάλα στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, ο Φορτούνης όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας (80′ Ζιλέ), Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72′ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Πάρντο, Φορτούνης, Μιραλάς (84′ Σεμπά), Ανσαριφάρντ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά (71′ Λισγάρας), Ντε Λούκας, Τριάδης (62′ Σιλά), Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (87′ Χατζητερζόγλου), Γέντρισεκ.

Γκολ: 26′ πεν., 57′ Ανσαριφάρντ, 69′ Φορτούνης

Κάρτες: 28′ Φιγκέιρας, 55′ Πάρντο / 28′ Τριάδης, 55′ Κασάδο, 59′ (δεύτερη κι αποβολή) Κασάδο, 71′ Σιλά.

Ράσταβατς: «Ανώτερος ο Ολυμπιακός, μας επηρέασαν το πέναλτι και η αποβολή»

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, μίλησε για τις κομβικές στιγμές για την Ξάνθη στο ματς με τον Ολυμπιακό και παρότι ανέφερε την ανωτερότητα των Πειραιωτών στάθηκε στις φάσεις του πέναλτι και της αποβολής.

Σε δηλώσεις του ο Ράσταβατς επισήμανε: Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό. Ήταν ανώτερος και κέρδισε σήμερα. Είχαμε στην διάρκεια του αγώνα κάποιες καλές και κακές στιγμές και ίσως το πέναλτι και η κόκκινη κάρτα τελείωσαν και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι. Μας επηρέασαν. Από τα πρώτα λεπτά ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ένα… γενναίο παιχνίδι. Ήρθαμε εδώ με αυτό το σκεπτικό για να πιέσουμε τον αντίπαλο και να βγάλουμε φάσεις. Εάν δεν το κάνεις αυτό δεν μπορείς να πάρεις κάτι. Μετά το πέναλτι και ύστερα και από την αποβολή έπεσε η απόδοσή μας. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε ο Ολυμπιακός μας πίεσε. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα. Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό και να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.

Την διαιτησία: Όχι δεν συζητάω τις αποφάσεις του διαιτητή. Δεν θέλω να πω κάτι. Δεν λέω εάν ήταν σωστές ή όχι. Ήταν απλώς στιγμές που έγιναν και έκριναν τον αγώνα.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 18ης αγωνιστικής

Όλα τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 4-0
ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ 0-0
ΠΑΟΚ-ΑΠΟΛΛΩΝ 3-0
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2
ΛΑΜΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 3-0
# Η βαθμολογία ΑΓ. Β.
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18 41
2 ΠΑΟΚ 18 40
3 ΑΕΚ 18 38
4 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 18 34
5 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 18 27
6 ΑΣΤΕΡΑΣ 18 26
7 ΞΑΝΘΗ 18 24
8 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 18 22
9 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 18 21
10 ΛΑΡΙΣΑ 18 21
11 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 18 19
12 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 18 19
13 ΛΑΜΙΑ 18 19
14 ΑΠΟΛΛΩΝ 18 13
15 ΚΕΡΚΥΡΑ 18 11
16 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 18 9
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …