Αρχική Χωρίς κατηγορία Της… Εργοανάπτυξης θα γίνει στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης

Της… Εργοανάπτυξης θα γίνει στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης

0
metios paragogikoi syskepsi

«Βροχή» επερωτήσεων για το προσωπικό στην εταιρεία και όχι μόνο

Τίθεται προς έγκριση το πρόγραμμα Δράσης της ΑΜΘ για το 2018. Ορίζονται οι εκπρόσωποι για το όργανο διαχείρισης προορισμού

 Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, που αναμένεται να έχει ενδιαφέρον, καθώς θα απαντηθούν σειρά επερωτήσεων που έχουν καταθέσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Κυρίαρχο στις ερωτήσεις είναι το ζήτημα του προσωπικού της Εργοανάπτυξης μετά την επιβολή προστίμου για ανασφάλιστη εργασία, ενώ τίθενται και άλλα θέματα, όπως η μη πραγματοποίηση της εμπορικής έκθεσης στην Κομοτηνή και η ελλειμματική απορρόφηση πόρων από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το περιφερειακό συμβούλιο μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα κληθεί ακόμη να εγκρίνει το ετήσιο πρόγραμμα Δράσης για το 2018, αλλά και να ορίσει τους εκπροσώπους του στο όργανο για την διαχείριση προορισμού που συστήνεται στην ΑΜΘ.

 1.EΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.1. Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία –Θράκη». Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «Κοινωνική Συμμαχία» κ Φώτης Καραλίδης.

1.2. Ήταν αναγκαία η πρόσληψη του Γενικού Διευθυντή, στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΜΘ Α.Ε ; Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» κ. Βασίλειος Τραιφόρος .

1.3. Πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΜΘ Α.Ε – Έλεγχος ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) Επερωτών : Για τoν Περιφερειακό Συνδυασμό «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΜΘ» ο Περιφερειακός Σύμβoυλος κ. Παντελής Λασκαρίδης

1.4. Γιατί η απορρόφηση των κονδυλίων στην περιφέρειά μας είναι από τις μικρότερες της περιφέρειας (μόλις 8,4 ενώ σε άλλες φτάνει το 13,4) και που βρίσκονται τα προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας (Interreg) Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΓΝΩΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» κ. Βασίλειος Τραιφόρος .

1.5. Καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων και οδοιπορικών αιρετών και υπαλλήλων της ΠΑΜΘ . Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «Κοινωνική Συμμαχία» κ Φώτης Καραλίδης.

 2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΜΘ.

2.1. Έγκριση ετήσιου Προγράμματος Δράσης ΠΑΜΘ έτους 2018.

 3. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

3.1. Έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της ΠΑΜΘ, κατά το Γ΄ Τρίμηνο 2017.

3.2. Έγκριση 4ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της ΠΑΜΘ του Οικονομικού Έτους 2017.

 4. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

4.1. Έγκριση έκδοσης απόφασης προσωρινής ρύθμισης κυκλοφοριακών συνθηκών – εργοταξιακής σήμανσης στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Σαμοθράκης στη θέση ΑΠΑΤΣΑΝΑΔΕΣ του έργου: «Επείγουσα προσωρινή παράκαμψη για την αποκατάσταση της οδικής επικοινωνίας στη θέση «ΑΠΑΤΣΑΝΑΔΕΣ» της νήσου Σαμοθράκης»

4.2. έγκριση κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημόσιας ωφέλειας, και ειδικότερα για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Βελτίωση επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή –Αρριανά», ΥΠΟΕΡΓΟ : «Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά»

 5. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Π.Σ.

5.1. Ορισμός εκπροσώπου της ΠΑΜΘ για την συγκρότηση επιτροπής αρμοδιότητας του B΄Λ / Τ Πόρτο Λάγος .

5.2. Oρισμός εκπροσώπου της ΠΑΜΘ για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων» αρμοδιότητας του B΄Λ/Τ Πόρτο Λάγος .

5.3. Oρισμός εκπροσώπων της ΠΑΜΘ στο όργανο για την διαχείριση προορισμού της Π.Α Μ Θ.

5.4. Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 59/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον ορισμό νέου μέλους, ως προέδρου του Δ.Σ. του ΚΕΚ Ξάνθης .

 6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

6.1. έγκριση σύναψης και σχεδίου σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΜΘ δια της Π.Ε Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου για την από κοινού εκτέλεση εργασιών συντήρησης των δρόμων πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…