Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ταμείο Επιχειρηματικότητας με 10 εκ. ευρώ συστήνει η ΠΑΜΘ

Ταμείο Επιχειρηματικότητας με 10 εκ. ευρώ συστήνει η ΠΑΜΘ

0

Με στόχο τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διευκολύνουν υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις, με έμφαση στην καινοτομία

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συμμετέχει με το ποσό των 10.000.000 ευρώ στη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας.

Στόχος του Ταμείου είναι η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διευκολύνουν υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους και δυναμικούς τομείς της οικονομίας να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, παρακάμπτοντας τους δυσμενείς όρους δανεισμού της τραπεζικής αγοράς.

Ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί αφενός με τη δημιουργία χρηματοδοτικών μέσων, όπως δάνεια επιμερισμού κινδύνου, μικρά δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώσεις, αφετέρου με την επένδυση σε Ταμεία Δανείων, Ταμεία Εγγυήσεων κτλ.

Με τη διάθεση των 10 εκατομμυρίων ευρώ, η Περιφέρεια δίνει για πρώτη φορά στις τοπικές επιχειρήσεις αυτή τη δυνατότητα ενίσχυσης.

Τελικοί αποδέκτες θα είναι νέες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε οικονομικά βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

Η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI στο «The Upfr…