Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Προσυνεδριακές διαδικασίες της Ν.Δ.

Προσυνεδριακές διαδικασίες της Ν.Δ.

0

Πως τις βλέπουν τα νέα στελέχη, τι προσδοκούν από αυτές και οι δικές τους προτάσεις

Συμμετέχοντες στις Προσυνεδριακές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας ως ένα από τα νέα μέλη της παράταξης και προερχόμενη από τον ιδιωτικό τομέα καταθέτω την προσωπική μου άποψη γι’ αυτά.

Κατ’ αρχάς υπάρχει το στοιχείο της ενημέρωσης. Η παρουσία τόσων Συνέδρων με τις ιδιαίτερες προσωπικές γνώσεις, με κατάθεση προτάσεων, ανταλλαγή απόψεων, συμπλήρωση γνώσεων, συμβάλλει στην ζύμωση των απόψεων μέσω της επεξεργασίας αυτών.

Ακόμη δίδεται η δυνατότητα γνωριμίας τοπικών ιδιαιτεροτήτων για σύγκληση ομοίων για από κοινού δράση αντιμετώπισης.

Η Προσυνεδριακή διαδικασία εμπλουτίζει την παραπέρα επικοινωνία, δίνει ερέθισμα για υλοποίηση ομαδικής εργασίας και ανάληψη ευθύνης για τη σωστή επεξεργασία ενός θέματος κοινού ενδιαφέροντος.

Ακόμη, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η απόκτηση τριβής στην προσέγγιση ενός θέματος και η αντίστοιχη υπεύθυνη ανάλυση για την προσέγγιση της σωστής λύσης. Δίδεται ακόμη η ευκαιρία της παραπέρα συγκρότησης του στελέχους για τη σωστότερη έκφραση που απαιτείται ως στοιχείο για τον σωστό πολιτικό λόγο που πρέπει να είναι σύντομος, ακριβής και καταληπτός.

Ένα νέο στέλεχος όπως εγώ είναι βέβαιο ότι ωφελείται πάρα πολύ από τη συμμετοχή στις προσυνεδριακές διαδικασίες. Εξάλλου οι διαδικασίες αυτές, αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοκρατική λειτουργία κατά την οποία τα στελέχη μεταφέρουν «προς τα πάνω» τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και τις απόψεις της βάσης.

Μέσω της διαδικασίας αυτής και στον τομέα του Επιχειρείν που δραστηριοποιούμαι, καταθέτω θέσεις κι απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις που συγκλίνοντας με τις προτάσεις άλλων στελεχών θ’ αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω επεξεργασία από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Έτσι το «εγώ» εντάσσεται στο «εμείς» και το τοπικό γίνεται πλέον Περιφερειακό όπως απαιτεί η σύγχρονη λειτουργία και αντίληψη των νέων καιρών.

Η Θράκη ως εκ τούτου αποτελεί μια συνολική περίπτωση αντιμετώπισης. Για Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Για να καταφέρει να ξεπεράσει τις πολύχρονες αδυναμίες και καθυστερήσεις κυρίως στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα.

Το προσυνέδριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία. Για να κατατεθούν συγκροτημένες και κοστολογημένες προτάσεις. Με ρεαλισμό αλλά και φαντασία. Με αγάπη και σεβασμό προς τους ανθρώπους της που προσδοκούν, χρόνια τώρα να βγουν από την υπανάπτυξη, να κερδίσουν μια θέση στη Νέα Ελλάδα που οραματίζεται η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Γνωρίζουμε όλοι στη Θράκη πως η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη.

Μαίρη Τσιακίρογλου

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Μια επιστολή για την εστίαση

    Χαμός εδώ, χαμός σ’ εκείνο το μαγαζί, δεν βρίσκεις τραπέζι να κάτσεις. Μα έκλεισε, γιατί; …
Περισσότερα άρθρα από Μαίρη Τσιακίρογλου
  • Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

    Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…
  • Περί Μονταζιέρας

    Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …
  • Η φωνή σας

    Γράφει η Χρύσα Μπαΐρα Η φωνή σας… σαν γιασεμιού ευωδιά, μες στα πηχτά σκοτάδια γύρω&…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…