Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

0

Ποιοι έριξαν την κυβέρνηση
Αρκετή συζήτηση έγινε εντός κι εκτός βουλής- κυρίως εκτός-  για το ποιοι έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά.  Έτσι, για να μην ξεχνάμε (μια και ο ελληνικός λαός ξεχνά εύκολα και γρήγορα), παραθέτουμε ονόματα και γεγονότα.  Για την αλήθεια και μόνον.  Αφορμή βέβαια όσα δήλωσε ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκλεκτή, επειδή είναι εκείνη που μπορεί να υλοποιήσει τα Μνημόνια. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξαν οι εταίροι.
Γ.Δ.


Η αλήθεια του γεγονότος
Ο Νίκος Βούτσης ψεύδεται όμως. Την κυβέρνηση Σαμαρά την έριξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ΑΝΕΛ, τους εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και μερικούς ανεξάρτητους (Πολύδωρας, Τατσόπουλος, Ανδρουλάκης, Καπερνάρος, Φούντα, Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Τζάκρη). Έτσι ανακόπηκε η πορεία της οικονομίας, έτσι η χώρα παραδόθηκε στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και, ιδίως, στη συνταγή Βαρουφάκη που έφερε το δημοψήφισμα, τα capital controls και το τρίτο Μνημόνιο. Πριν από την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει σε πρόεδρο κοινής αποδοχής, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ταυτότητα αριστερού ριζοσπαστισμού, δίχασε την ελληνική κοινωνία, είπε τερατώδη κατ’ εξακολούθηση ψέματα, ανέχθηκε αν δεν υποκίνησε λογής βιαιότητες και ανομική συμπεριφορά και υπέθαλψε το μεγαλύτερο κύμα των «Αγανακτισμένων», μόνο και μόνο για να ανεβεί και να καρπωθεί την εξουσία. Στηρίζει, άραγε, σήμερα η τρόικα τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Βολεύεται, όντως. Βολεύεται με μια πειθήνια κυβέρνηση, που με αντάλλαγμα την εξουσία έχει λιώσει τις παραγωγικές τάξεις της χώρας, με ΕΝΦΙΑ, φόρους, εισφορές…
Αλλά τις κυβερνήσεις, δυστυχώς για τον Νίκο Βούτση, δεν τις παύει ούτε τις εκλέγει η τρόικα.
Γ.Δ.


Επισκέψεις τώρα…
Δεν είναι κακές οι επισκέψεις. Πάντα κάτι καλό θα βγει όταν γίνονται φυσικά το χρόνο που πρέπει.  Το παραπάνω «κατάλαβαν» έστω και αργά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Οι οποίοι το έπαιζαν βαρύ πεπόνι. Δεν καταδέχονταν να παραβρεθούν σε καμία εκδήλωση. Ίσως τους το απαγόρευε ο γραμματέας.
Εσχάτως άλλαξαν. Κυρίως οι Ζεϊμπέκ και Στογιαννίδης που ξεκίνησαν «πορεία προς τις εκδηλώσεις».   Έστω κι αργά, εμφανίζονται οι ερίφηδες και τους γνωρίζει ο κόσμος.  Υπάρχει όμως μια ιδιαίτερη περίπτωση για τους εν λόγω βουλευτές. Ότι οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης, Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδης και Στογιαννίδης είναι οι λιγότερο δημοφιλείς στην Περιφέρειά μας, με ποσοστά 18,5%, 17,5% και 12,5% αντίστοιχα σε «θετική και μάλλον θετική γνώμη».
Πιο κάτω δηλαδή δεν γίνεται…
Γ.Δ.


Από κοντά και ο Δημαρχόπουλος
Δεν είναι όμως μόνον οι τρεις «άγνωστοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , υπάρχει κι ένα ακόμη αρνητικό για την πολύπαθη Ξάνθη που βιώνει μια υποβάθμιση πρωτοφανή.
Λοιπόν, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που έγινε στην Περιφέρειά μας, ο δήμαρχος Ξάνθης, ο Δημαρχόπουλος, είναι ο λιγότερο δημοφιλής ανάμεσα στους πέντε των Μητροπολιτικών Δήμων της ΑΜΘ!! Μάλιστα συγκεντρώνει θετική γνώμη με 37,5 και αρνητική με 45,5%.
Τούτου δοθέντος για βουλευτές και δήμαρχο που πρωτεύουν στις αρνητικές ψήφους, πώς να πάει μπροστά ο νομός και η πόλη της Ξάνθης;
Πώς αλήθεια;
Γ.Δ.


Αντώνης Δουκίδης και Ευθύμης Παρασίδης στο ύψωμα «Αυγό» στις 24/3/1969. Ο νεαρός στο μέσον είναι ο Ηλίας Δουκίδης, 10 χρόνων τότε. (φωτό: Αντώνης Δουκίδης)

Σκληρή απάντηση Σαμαρά σε Βούτση
Πολύ σκληρή ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση, για τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, όταν υποστήριξε πως οι Θεσμοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα, για τους δικούς τους λόγους, στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ είπε: «Ηρθε ο Βούτσης και μας είπε ότι μας έριξαν οι ξένοι δανειστές. Δεν τα θυμάται καλά. Αυτοί που αρνήθηκαν να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας μας έριξαν. Από μέσα από την Ελλάδα. Οι απέξω μπορεί να βοήθησαν, όμως άλλοι έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ο Κουβέλης μας έριξε. Τι μας λέει ο πρόεδρος της Βουλής;  Οτι τους έβαλαν οι ξένοι να μας ρίξουν. Ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε τότε το παιχνίδι των ξένων; Ομολογεί ότι υπήρξαν οι ίδιοι γερμανοτσολιάδες ή αποδείχθηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε;», σημείωσε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς στη συνέχεια εξήγησε «γιατί τους λένε ”μπράβο” οι ξένοι. «Γιατί διορθώνουν τα εγκλήματα τύπου Βαρουφάκη που έκαναν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους. Τους λένε «μπράβο» για την… κολοτούμπα που έκαναν. Παίρνουν και διεθνή βραβεία για την τεράστια κολοτούμπα τους. Τους φτύνουν – κι αυτοί πανηγυρίζουν  γιατί νομίζουν ότι… βρέχει», ανέφερε.
-Σκληρή αλλά πληρωμένη η απάντηση…


Διαπιστώσεις
«Πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια είναι δυσβάστακτα και θα έχουν αρνητική επίδραση στην πορεία της οικονομικής και της κοινωνικής ανάκαμψης – Νίκος Φίλης».
Να λοιπόν και μια ρεαλιστική διαπίστωση από το γνωστό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για καθαρά οικονομικό θέμα. Τι εννοεί με απλά λόγια ο Ν. Φίλης; Ότι απαίτηση για πλεόνασμα 3,5% ετησίως και για πέντε χρόνια είναι έγκλημα για την οικονομία αλλά και τους Έλληνες που θα πληρώσουν κι αυτό το μάρμαρο.
Λοιπόν, φίλια τα βέλη κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης…
Γ.Δ.


Ήρθαν …χιόνια
Το «έστρωσε» για τα καλά στην ορεινή ζώνη του νομού μας και «έσφιξε» το κρύο στα πεδινά. Χιόνι έως και 5 εκ. έπεσε την Δευτέρα το βράδυ στα ορεινά χωριά του δήμου Μύκης Κένταυρο , Πάχνη , Γλαύκη, Δημάριο, Κοτύλη, Θέρμες  και Ωραίο.  Το εκχιονιστικό του δήμου κράτησε τους δρόμους ανοιχτούς ωστόσο εφιστάται η προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στην ορεινή περιοχή να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ιδιαίτερα το βράδυ που πέφτει πολύ η θερμοκρασία και δημιουργείται παγετός.
Προς το παρόν όλα είναι υπό έλεγχο όπως μας βεβαιώνει ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά ωστόσο όρεξη να’ χουμε καθώς ο χειμώνας μόλις άρχισε!
Μ.Ξ.


Τα «κροκοδείλια δάκρυα» της ΝΟΔΕ Ξάνθης για την ΣΕΚΑΠ
Κάποιοι μεταξύ αυτών και η ΝΟΔΕ Ξάνθης νομίζουν ότι απευθύνονται σε άτομα με μνήνη χρυσόψαρου.  Ήταν  Απρίλιος του 2017 που η ΝΔ και  ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης ξεσήκωσε σάλο στη Βουλή όταν η κυβέρνηση έφερε τροπολογία η οποία προέβλεπε πως «εταιρείες που αποκρατικοποιούνται και περνούν σε χέρια ιδιωτών απαλλάσσονται από πρόστιμα λαθρεμπορίας». Τι δεν είπαν τότε για την τροπολογία αυτή! Ο υπεύθυνος Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος ήρθε στην Ξάνθη στις 16 Μαΐου του 2017 και όταν ρωτήθηκε από το «Ε» σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι υπήρχε συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον Σαββίδη και χαρακτήρισε την τροπολογία αυτή :«απαύγασμα της ασχετοσύνης». Τώρα η ΝΟΔΕ Ξάνθης εγκαλεί την κυβέρνηση και τους βουλευτές της Ξάνθης ότι δεν κάνουν τίποτε για να στηρίξουν τη ΣΕΚΑΠ και τις 172 θέσεις εργασίας. Και να θυμίσουμε ότι η ΣΕΚΑΠ πουλήθηκε  στον Σαββίδη επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013 και οι παραβάσεις έγιναν το 2008 επί διοίκησης Παπά (στέλεχος της ΝΔ), ο οποίος  όμως αθωώθηκε!
Μ.Ξ. 


…Διεθνισμός ή απαξίωση;
Merry Christmas, Merry Christmas, Merry Christmas…
Merry Christmas σε τζαμαρίες, σε πόρτες, σε εισόδους, σε βιτρίνες, σε πινακίδες.
Merry Christmas σε δρομάκια, σε πεζόδρομους, σε κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους.
Merry Christmas σε οικισμούς, σε χωριά, σ’ επαρχίες, στην πρωτεύουσα…!
Σε ποιό σημείο της αγγλικής επικράτειας και της ευρωπαϊκής ευρύτερα αντάμωσε κάποιος την ωραιότατη, την απλή, την εύηχη  φράση “Χαρούμενα Χριστούγεννα” ;
Έτσι όπως την εννοούσαν οι παππούδες μας και την…νογούσαν τα παιδιά.
Έτσι όπως την κληρονομήσαμε κι όπως έχουμε χρέος να την κληροδοτήσουμε.
Συνεπώς το θέμα δεν είναι ούτε το ζύγι(τί δίνουμε, τί παίρνουμε), ούτε η επικοινωνιακές ανάγκες (προσχηματικά), μα το τί θα κληροδοτήσουμε απ’ τη γλωσσική μας υπόσταση. Κι αυτό παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα που τόσο εύγλωττα κι ανήσυχα καθημερινά διατυπώνουν οι εκπαιδευτικοί μας, αφού καθημερινά αυτοί πρώτοι βιώνουν μια θλιβερή έκπτωση στο γλωσσικό μας θησαυρό. Και μαζί με τούτο το μεγάλο ερωτηματικό, ειλικρινείς παραμένουν και οι ευχές για…
Καλά Χριστούγεννα !
Χρύσα Μπαΐρα

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…