Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Πάνω από 300 Ξανθιωτάκια έστειλαν γράμμα στον Αη Βασίλη

Πάνω από 300 Ξανθιωτάκια έστειλαν γράμμα στον Αη Βασίλη

0

Ζητούν παιγνίδια όλα τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της μόδας. Κάθε μέρα γεμίζει με γράμματα στον Αη Βασίλη το ειδικό γραμματοκιβώτιο στα ΕΛΤΑ Ξάνθης

 

Το γράμμα του μικρού Αλέξη στον Άγιο Βασίλη που συγκίνησε το διαδίκτυο

 

Όπου υπάρχουν παιδιά πάντα θα υπάρχει ο Αη Βασίλης… Η φιγούρα του παχουλού συμπαθητικού παππούλη με την κόκκινη φορεσιά και την άσπρη γενειάδα, ξενόφερτη μεν που ωστόσο έχει κυριαρχήσει και έχει ταυτιστεί με την παιδική ηλικία, την εποχή της αθωότητας, την εποχή όπου επιτρέπονται τα παραμύθια και τα θαύματα… Η πίστη στον Αη Βασίλη που μερικές φορές είναι επίπλαστη και για τα ίδια τα παιδιά αντικατοπτρίζει την επιθυμία και ανάγκη τους να πιστεύουν σε θαύματα γι αυτό και όταν πάψουν να είναι παιδιά η προσγείωση στην πραγματικότητα αφήνει ενίοτε ψυχικά τραύματα.

 

Κάθε μέρα γεμίζει με γράμματα στον Αη Βασίλη το ειδικό γραμματοκιβώτιο στα ΕΛΤΑ Ξάνθης

Τα παιδιά της Ξάνθης δεν αποτελούν εξαίρεση και έτσι γέμισαν και φέτος το ειδικό γραμματοκιβώτιο πού έχει τοποθετηθεί από τα ΕΛΤΑ Ξάνθης έξω από το υποκατάστημα και στο οποίο τα παιδιά ρίχνουν τα γράμματά τους προς τον Άγιο Βασίλη. Τα γράμματα όπως μας πληροφορεί ο αρμόδιος υπάλληλος είναι συνήθως μέσα σε φάκελο αλλά κάποιες φορές και σε μια διπλωμένη κόλλα χαρτιού όπου τα παιδιά ξεδιπλώνουν όλες τις επιθυμίες τους. «Καθημερινά συλλέγουμε 30 – 40 γράμματα. Μέχρι τώρα έχουμε αποστείλει στα κεντρικά των ΕΛΤΑ πάνω από 300 γράμματα και έχουμε ακόμη καιρό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Έρχονται γράμματα από παιδικούς σταθμούς και σχολεία καθημερινά», μας πληροφορούν από τον ΕΛΤΑ. Να σημειώσουμε πως η δράση των ΕΛΤΑ «Γράψε ένα Γράμμα στον Αη Βασίλη» υλοποιείται πάνω από 20 χρόνια. Τα δώρα που παίρνουν τα παιδιά από τον Αη Βασίλη των ΕΛΤΑ δεν είναι βέβαια αυτά που ζητούν αλλά φιλοτελικά γραμματόσημα ή άλμπουμ γραμματοσήμων. Συνήθως όμως τον ρόλο του Αη Βασίλη τον αναλαμβάνουν οι γονείς που ανοίγουν κρυφά τα γράμματα των παιδιών και φροντίζουν να μην εκθέσουν τον …Άγιο!

Τι ζητούν τα παιδιά της Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι τα γράμματα δεν ανοίγονται στα ΕΛΤΑ Ξάνθης αλλά στα κεντρικά. Ωστόσο κάποια είναι ανοιχτά και πολλές φορές οι υπάλληλοι τα …ρίχνουν μια ματιά. Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχει πάρει το μάτι τους συνήθως θέλουν παιγνίδια …τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της μόδας σε ρομπότ και κούκλες καθώς και κινητά.

Το γράμμα του μικρού Αλέξη στον Άγιο Βασίλη που συγκίνησε το διαδίκτυο

Όμως υπάρχουν παιδιά με άλλες ανάγκες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μικρού Αλέξη μαθητή της Δημοτικού που δείχνει τις ανάγκες που έχει η οικογένειά του και πως επηρεάζουν τον ψυχισμό του ώστε να θέτει άλλες προτεραιότητες. Το Φωτεινό Αστέρι (Εθελοντική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει στόχο την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 16 ετών) έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook το γράμμα ενός μικρού παιδιού προς τον Άγιο Βασίλη που συγκίνησε και κινητοποίησε τους Έλληνες χρήστες. Ο μικρός Αλέξης που πηγαίνει στην Δ’ Δημοτικού, γράφει χαρακτηριστικά:”Ήμουν καλό παιδί. Θέλω να μου φέρεις για φέτος πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μαμά μου, δεν έχει δουλειά. Και αν θέλεις να μου φέρεις ένα δώρο για τον άρρωστο αδερφό μου”. Πολλοί χρήστες έσπευσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βοήθεια στα σχόλια, ενώ άλλοι -πολύ εύστοχα- παρατήρησαν πως οι “μικροί Αλέξηδες” είναι πολλοί, ζουν στη διπλανή μας πόρτα και δεν πρέπει να τους θυμόμαστε μόνο τις ημέρες των εορτών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…