Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μια δημοτική αρχή … «για κλάματα»

Μια δημοτική αρχή … «για κλάματα»

0

Άγριος καβγάς για την αγορά του παιδικού σταθμού «Γέλα – Χαμογέλα». Τραγελαφικές καταστάσεις με την ψηφοφορία

 Δεν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία για να περάσει το θέμα. Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία εμφανίστηκεο Σ. Ιγιαννίδης σε ρόλο από μηχανής Θεού για να ψηφίσει!

 Μόνο …«Γέλα – Χαμογέλα» δεν επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την αγορά του ομότιτλου πρώην παιδικού σταθμού με τον εξοπλισμό του επί της οδού Σάρδεων. Ένα θέμα που «σέρνεται» από τον Μάρτιο όταν αποσύρθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι δεν ήταν «ώριμο» ώστε να εγκριθεί με την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία των 21 (όπως παρατήρησε ο Ν. Ανταμπούφης) κάτι που επίσης έγινε και σ’ αυτή τη συνεδρίαση όμως ….διορθώθηκε αν και εκπρόθεσμα προκαλώντας έκρηξη οργής, επεισόδια και θύελλα αντιδράσεων!

Άγριος καβγάς για την αγορά του «Γέλα – Χαμογέλα» – Τι προέκυψε από τη συζήτηση του θέματος αγοράς του Παιδικού Σταθμού

Ενδεικτική εικόνα του εκρηκτικού κλίματος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ο κ. Ηλιάδης έτοιμος για λαβή…tae Kwon Do στον κ. Καμαρίδη!

Την ένστασή του εξέφρασε ο Ι. Καμαρίδης στην αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου κάνοντας λόγο για «προειλημμένη απόφαση» . Παράλληλα κατέθεσε και την απορία του για την επιμονή της δημοτικής αρχής να το αγοράσει αφήνοντας υπόνοιες ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ’ αυτό καθώς όπως είπε είναι υποθηκευμένο και έχει πολεοδομικές παραβάσεις. Επ’ αυτού μάλιστα υπερθεμάτισε και ο κ. Φανουράκης χαρακτηρίζοντας «παράνομη πράξη» την αγορά αυτού του ακινήτου αναφέροντας μάλιστα ότι η Πολεοδομία δεν πήγε να ελέγξει για παράνομες κατασκευές για να μπορέσει ο δήμος να το αγοράσει. Ο δήμαρχος απάντησε ότι ο δήμος χρειάζεται παιδικούς σταθμούς και συμφέρει και σε χρήμα και σε χρόνο, να αγοράσει έναν έτοιμο και με τον εξοπλισμό του και με άδεια λειτουργίας από το να κατασκευάσει έναν εξ αρχής. Είπε επίσης ότι η μοναδική παράνομη κατασκευή είναι μια πόρτα που θα γκρεμιστεί. Κλήθηκε η νομικός κα  Χατζηιλιάδου η οποία είπε πως σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολογικό γραφείο δεν υπάρχουν διεκδικήσεις άλλου στο οικόπεδο και δεν εκκρεμεί αγωγή . Είπε επίσης πως υπάρχουν πιστοποιητικά βαρών από ένα foundsπου αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Φανουράκης συνέχισε να εγκαλεί τον δήμαρχο τονίζοντας πως αντί να δημιουργήσει τάχιστα ένα νέο σταθμό με προκάτ στην περιοχή του 1ου παιδικού που έκλεισε επειδή παρουσίασε προβλήματα στατικής επάρκειας επιμένει να αγοράσει αυτόν που έχει βάρη και παράνομες κατασκευές. Απευθυνόμενος δε στους συμβούλους της συμπολίτευσης είπε πως: « ο δήμαρχος δεν ψηφίζει και πως είναι καλυμμένος εσείς θα λογοδοτήσετε για την ψήφο σας» Ο κ. Καμαρίδης επίσης καταψήφισε σχολιάζοντας ειρωνικά ότι η δημοτική αρχή επιμένει να αγοράσει ένα παιδικό με εξοπλισμό …μαχαιροπήρουνα που χρησιμοποιήθηκαν πριν 5 χρόνια και το παρουσιάζει ως την αγορά του αιώνα! Την πρόταση να αγοραστεί ο Σταθμός με την προϋπόθεση να υπάρχουν βάρη καθώς και χωρίς τον εξοπλισμό τους κατέθεσε ο Γ. Κολλάρος. Το θέμα τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία και εκεί έγινε το μέγα …μπάχαλο!

Σ. Ιγιαννίδης σε ρόλο από μηχανής Θεού!

Κατά την ψηφοφορία υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Τσιακίρογλου, Κολλάρου και ο Σ. Γουναρίδης, συμπληρώνοντας 20 ψήφους. Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Φανουράκη, Καμαρίδη, Ανταμπούφη και ο Μπεκήρ ογλου Σουά της παράταξης Μπαντάκ. Λευκό και παρών ψήφισαν οι Χρήστος Μούρκας, Απόστολος Αγκόρτζας, Μανώλης Τσέπελης και Αλέξανδρος Κυριακίδης ενώ απουσίασαν την ώρα της ψηφοφορίας οι Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πασχάλης Λύρατζης, Λεβέντ Οσμάν, Μπογιάρ Αχμέτ, Μιχάλης Λομβαρδέας και Στέφανος Ιγιαννίδης καθώς και η ανεξάρτητη Ειρήνη Πυρνάρη. Μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία έγινε η καταμέτρηση των ψήφων και ο επανέλεγχος και ενώ ανακοινώθηκε από τον γραμματέα του προεδρείου κ. Ανταμπούφη το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός ο κ. Ιγιαννίδης για να ψηφίσει! Μέσα σε ένα γενικό πανδαιμόνιο ο κ. Ιγιαννίδης ατάραχος δήλωσε πως ήταν παρών σ’ όλο το συμβούλιο, ήταν έξω και δεν άκουσε το όνομά του και δηλώνει υπέρ. Να σημειώσουμε πως όταν του ζητήθηκε κατά την ψηφοφορία να ψηφίσει απουσίαζε και ακούστηκε στην αίθουσα ότι αποχώρησε. Παρά ταύτα (τα τραγελαφικά ) ο πρόεδρος κ. Δρεμσίζης έδειξε καθαρά την πρόθεσή του να κάνει δεκτή την ψήφο Ιγιαννίδη με την αιτιολογία ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αφού δεν είχε ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Υπό την απειλή επεισοδίων γιατί τα αίματα άναψαν ο πρόεδρος διέκοψε για 5 λεπτά. Το σώμα επανήλθε αλλά όχι και η ηρεμία καθώς το κύρος της απόφασης αμφισβήτησαν οι παρατάξεις Φανουράκη και Ανταμπούφη ενώ ο Ι. Καμαρίδης κατήγγειλε για μεθόδευση τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου, μην αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Τελικά στο τέλος της συνεδρίασης έκανε σαφές ότι η ψήφος δεν καταμετρήθηκε, Κατά συνέπεια το θέμα θα πρέπει να επανέλθει!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…