Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξάνθη και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1

Ξάνθη και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1

0

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στα Πηγάδια

Ξάνθη και Παναθηναϊκός παρουσίασαν διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο, έμειναν στο 1-1 στα Πηγάδια και εξακολουθούν να αγνοούν το “τρίποντο” στις τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ. Οι “πράσινοι” κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο σκόραραν και έχασαν άλλες τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, η Ξάνθη ανέκτησε χώρο στο γήπεδο, μετά από τις διορθωτικές κινήσεις του Ράσταβατς, απείλησε δύο φορές και την τρίτη έφερε το ματς στα ίσα.  Ο Παναθηναϊκός, είχε και μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε για το 2-1.

Ο Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα της Ξάνθης με 4-3-3, τον Ζίφκοβιτς στην εστία και τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Φλίσκα, Κασάδο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Ο Μεχία ήταν σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Μελιόπουλο, Ντε Λούκας εσωτερικούς μέσους, τους Κίκε, Λουσέρο στις πτέρυγες και τον Γέντρισεκ στη κορυφή της επίθεσης.

Ο Ουζουνίδης από την άλλη, προτίμησε το 4-4-2 για τους “πράσινους”, επαναφέροντας τον Βλαχοδήμο στο τέρμα και ξεκινώντας με μπακ τους Κουλιμπαλί (δεξιά), Χουλτ και στόπερ τους Κολοβέτσιο, Αυλωνίτη. Ο Βιγιαφάνιες ήταν στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Λουντ στο αριστερό και ο Κουρμπέλης με τον Τζανδάρη στον άξονα. Ο τελευταίος πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού, όπως και ο Πίσπας, ο οποίος βρέθηκε λίγο πιο μπροστά από τον Άλτμαν στο επιθετικό δίδυμο.

Η πρώτη φάση ήταν για την Ξάνθη μόλις στο 4′, όταν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του Λουσέρο από την περιοχή, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά, βγάζοντας πάθος, πείσμα και φάσεις. Ο Πίσπας σπατάληε δύο απ’ αυτές στο 13′ και το 17′, όταν με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίφκοβιτς από πλεονεκτικές θέσεις.

Στο 18′, ωστόσο, ήρθε το γκολ για τους “πράσινους”, με τον Άλτμαν να βρίσκει δίχτυα για δεύτερη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα με συρτό σουτ από το ημικύκλιο μετά από εκτέλεση κόρνερ και την προσωρινή απόκρουση των αμυνόμενων. Η ομάδα του Ουζουνίδη “άγγιξε” το 2-0 στο 20′ και το 22′, αλλά ο Ζίφκοβιτς σταμάτησε σωτήρια για τους γηπεδούχους την κεφαλιά του Αυλωνίτη και το πλασέ του Άλτμαν σε τετ α τετ.

Ακόμη μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 25′, με τον Πίσπα να σουτάρει από θέση αριστερά στην περιοχή και τον Ζίφκοβιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου… δεν κουνήθηκε φύλλο στις δύο περιοχές.

Το δεύτερο μέρος του ματς ήταν εντελώς διαφορετικό και για αυτή την αλλαγή ευθύνονται και οι δύο προπονητές. Ο μεν Ράσταβατς διότι αντικατέστησε τον Μελιόπουλο με τον Σιλά και έφερε τον Λουσέρο στο κέντρο, το οποίο δεν άργησε να κερδίσει, φορτώνοντας παράλληλα με κάρτες τους αντίπαλους παίκτες.

Ο δε Ουζουνίδης επειδή προφανώς έδωσε εντολή στους “πράσινους”  να δώσουν χώρο στην Ξάνθη και να ψάξουν το 2-0 στις αντεπιθέσεις. Το πρώτο έγινε, το δεύτερο ποτέ.

Ο Γέντρισεκ στο 50′ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βλαχοδήμο από θέση αριστερά στην περιοχή, ενώ ο Λουσέρο στο 60′ με πολύ πλάγιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών. Στο 79′, ωστόσο, έγινε αυτό που φαινόταν.

Το “τριγωνάκι” στη μεσαία γραμμή εξελίχθηκε σε σέντρα του Φασίδη από δεξιά και κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής του Γέντρισεκ, ο οποίος βγήκε μπροστά από τον Αυλωνίτη και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βλαχοδήμο. Παράλληλα, διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός που μέχρι τότε είχε μόνο μία τελική στο δεύτερο μέρος κι αυτή της… κακιάς ώρας με ένα πολύ άστοχο σουτ του Άλτμαν στο 55′, προσπάθησε να ξαναβγεί μπροστά και να πάρει αυτό που δεν είχε μπορέσει να “κλειδώσει” νωρίτερα. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν πια αργά. Δεν ήταν. Ήταν, όμως, κακές οι επιλογές του Χίλιεμαρκ τόσο στο 90′, όσο και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σε μεγάλες φάσεις, με τον Σουηδό να αστοχεί από τη μικρή περιοχή στην πρώτη και στη δεύτερη να μην πλασάρει σε πρώτο χρόνο και να κόβεται από τον Ζίφκοβιτς.

Ξάνθη (Ράσταβατς, 4-3-3): Ζίφκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο – Μεχία, Μελιόπουλος (46′ Σιλά), Ντε Λούκας – Κίκε (70′ Φασίδης), Λουσέρο, Γέντρισεκ (90’+3′ Κάστρο)

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης, 4-4-2): Βλαχοδήμος – Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Χουλτ – Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ (82′ Χίλιεμαρκ) – Άλτμαν (90′ Κουντουριώτης), Πίσπας (78′ Δώνης)

Όλα τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Ξάνθη Παναθηναϊκός 1 : 1
Αστέρας Τρίπολης Παναιτωλικός 0 : 0
Λαμία ΑΕ Λάρισα 1964 0 : 2
Ολυμπιακός ΠΑΣ Γιάννινα 1 : 0
Πλατανιάς ΠΑΟΚ 0 : 1
ΑΕΚ Απόλλων Σμύρνης 0 : 0
Α.Ο. Κασσιόπη Ατρόμητος Αθηνών 1 : 3
ΑΕΚ Α.Ο. Κασσιόπη 3 : 1
ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 4 : 0
Ατρόμητος Αθηνών Λεβαδειακός 1 : 0
ΠΑΣ Γιάννινα Λαμία 1 : 1
Απόλλων Σμύρνης Αστέρας Τρίπολης 1 : 3

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 32
2. ΑΕΚ 31
3. ΠΑΟΚ 31
4. Ατρόμητος Αθηνών 30
5. Πανιώνιος 22
6. Αστέρας Τρίπολης 22
7. ΑΕ Λάρισα 1964 20
8. Ξάνθη 18
9. ΠΑΣ Γιάννινα 17
10. Παναθηναϊκός 16
11. Λαμία 16
12. Λεβαδειακός 15
13. Παναιτωλικός 15
14. Απόλλων Σμύρνης 12
15. Α.Ο. Κασσιόπη 11
16. Πλατανιάς 6
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …