Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κολυμβητήριο Ξάνθης: Έτοιμο το 2019 κι αν…

Κολυμβητήριο Ξάνθης: Έτοιμο το 2019 κι αν…

0
kolimvitirio-web

Έγινε η παραλαβή της μελέτης στατικής επάρκειας και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. η διεξαγωγή της δημοπρασίας για την κατασκευή του

 Ενστάσεις για το βάθος της πισίνας. Δεν θα έχει τις προδιαγραφές για μεγάλους αγώνες – Υπάρχει και Β’ φάση του έργου όχι όμως και μελέτη…

 «Κολύμπι» στα …άδυτα του έργου: «Εργασίες βελτίωσης και αποκατάσταση του Κολυμβητήριου Ξάνθης» έκαναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου. Η χαρά που εξέφρασαν όλες οι παρατάξεις πως επιτέλους η δημοτική αρχή έφερε την δημοπράτηση του έργου στο δημοτικό συμβούλιου μετριάστηκε όταν μέσα από διευκρινιστικές ερωτήσεις προς την Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών κα Κατερίνα Μανά αλλά και μετά από μελέτη των προδιαγραφών του έργου διαπιστώθηκε ότι το έργο ξεκινά μεν αλλά θα ολοκληρωθεί η Α΄ φάση με τις καλύτερες προοπτικές και αν δεν υπάρχουν ενστάσεις μέσα στο 2019 και η Β΄φάση η οποία δεν έχει καν μελέτη! Επίσης αυτό που προβλημάτισε ιδιαίτερα και έθιξε πρώτος ο κ. Καμαρίδης ήταν οι παρεμβάσεις στον πυθμένα της πισίνας που μειώνουν το βάθος της και της στερούν τη δυνατότητα των ανάλογων προδιαγραφών για τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων.

Ανταμπούφης: «Δεν έχουμε συνολική εικόνα του έργου…»

Τα δύο θέματα που αφορούσαν το Κολυμβητήριο ήταν η οριστική παραλαβή της μελέτης στατικής επάρκειας και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων(2ο)και έγκριση διεξαγωγής δημοπρασίας (3ο) για τα την κατασκευή του έργου. Η συζήτηση ξεκίνησε με τη διαμαρτυρία του κ. Ανταμπούφη που όπως είπε ζήτησε πριν ένα μήνα από τις υπηρεσίες να του απαντήσουν ποιες άδειες υπάρχουν και ποιες έχουν λήξει και απάντηση δεν πήρε. Επιφυλάχτηκε δε να πει οτιδήποτε για την μελέτη με την αιτιολογία ότι περιγράφει αδρά και αποσπασματικά κάποιες παρεμβάσεις χωρίς να δίνει τη συνολική εικόνα του έργου. Αυτή ήταν και η αιτιολογία του για να καταψηφίσει.

Καμαρίδης: «Ξοδεύουμε τόσα λεφτά και κάνουμε μισοδουλειές…»

Την ένστασή του για το βάθος της πισίνας που προβλέπει η μελέτη εξέφρασε ο κ. Καμαρίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι ότι οι παρεμβάσεις καταργούν το βάθος και δεν θα μπορούν να γίνονται μεγάλοι αγώνες. Ξοδεύουμε 450.000 ευρώ και θα κάνουμε μισοδουλειές». Σ’ αυτό συμφώνησε και ο κ. Αγκόρτσας που σημείωσε ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η δυνατότητα αφού όπως υποστήριξε μόλις 10% θα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Υπέρ αυτής της άποψης τάχθηκε και ο κ. Κολλάρος. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι η μελέτη έγινε με βάση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπήρχε στο σύστημα ανακύκλωσης του νερού στην πισίνα και πρότειναν αυτή την λύση οι μελετητές.

«Κοινωνία Δημοτών»: Ξάνθη: – Το Χρονικό ενός προαναγγελθέντος Κολυμβητηρίου»

Η συζήτηση μπήκε σε πιο «βαθιά νερά» στο 3ο θέμα που αφορούσε την έγκριση της διεξαγωγής δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου. Ειδικότερα ο κ. Φανουράκης ρώτησε την κα Μανά αν υπάρχει Β΄Φάση του έργου και αν υπάρχει μελέτη. Η κα Μανά απάντησε πως υπάρχει Β΄ Φάση που προβλέπει εγκατάσταση ηλεκτρολογικών δικτύων κλιματισμού, θέρμανσης, αερισμού, αλεξικέραυνο , γειώσεις κ. ά. Ωστόσο – όπως ανέφερε δεν έχει ξεκινήσει η μελέτη για τη Β΄ φάση του έργου. Στο ερώτημα γιατί δεν ξεκίνησε παράλληλα με την Α΄ φάση και η μελέτη της Β΄ φάσης ώστε να συντομεύσουν οι χρόνοι ολοκλήρωσης του έργου, απάντησε ο δήμαρχος λέγοντας πως οι υπηρεσίες αναλώθηκαν στη διαδικασία νομιμοποίησης των αδειών , ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση αλλά και Γ΄ φάση που αφορά την δημιουργία υποδομής, σύνδεση με το φυσικό αέριο, μια φάση όμως που θα τρέχει παράλληλα με την λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

Σ΄ ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου η κα Μανά το προσδιόρισε συνολικά σε 16 μήνες από την στιγμή που θα το αναλάβει εργολάβος ενώ η προκήρυξης της μελέτης για την Β΄ φάση είπε πως ο προγραμματισμός είναι να γίνει παράλληλα. Η «Κοινωνία Δημοτών» ψήφισε το θέμα με την επισήμανση του κ. Φανουράκη ότι αυτό το Δ.Σ. δεν θα μπορέσει να παραδώσει στους Ξανθιώτες ένα έργο που τόσο επιθυμεί κι αυτό είναι κάτι που τον λυπεί ιδιαίτερα.

Αμέσως μετά η Κοινωνία δημοτών εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Ως μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τη συνολική αποπεράτωση όλων των εργασιών και την τελική παράδοση του Κολυμβητήριου στους πολίτες της Ξάνθης θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι θα ήταν τα μέσα ή τέλος του 2019 ……!!!!

5 χαμένα χρόνια λοιπόν για μια υπόθεση που αφορά την ποιότητα και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης…

Το ρεσιτάλ ερασιτεχνισμού, αδυναμίας, ανικανότητας, προχειρότητας αλλά και υποκρισίας εκ μέρους του Δημάρχου Ξάνθης και συνολικά της σημερινής Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και προσβάλει πια την αισθητική και την εικόνα της πόλης μας Πανελληνίως….

Αυτό που ακόμα δε γνωρίζουμε, μαζί με το ερώτημα για τον ακριβή χρόνο παράδοσης του Κολυμβητηρίου μας, είναι πιο θα είναι το τέλος αυτού του κατήφορου που καθημερινά βιώνουμε για μια πόλη που κάποτε είχε την εικόνα μιας αναπτυσσόμενης κοινωνίας και σήμερα με την καθοριστική ευθύνη αυτής της Δημοτικής Αρχής μοιάζει με μια σκοτεινή, ερημωμένη επαρχιακή κωμόπολη …..

Τα όνειρά μας γι αυτήν την πόλη είναι πολύ μεγαλύτερα από το μέγεθος κάποιων μικρών και ανίκανων ανθρώπων που επιθυμούν να καθορίζουν τις τύχες της!!!!».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…