Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κολύμπι στα ρηχά» για το νέο Κολυμβητήριο Ξάνθης

«Κολύμπι στα ρηχά» για το νέο Κολυμβητήριο Ξάνθης

0

Έγγραφο της Τεχνικής υπηρεσίας προκάλεσε «τρικυμία» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πληροί προδιαγραφές μόνο για προπονήσεις και για αγώνες Πόλο

Εγκρίθηκε η μελέτη της Β’ Φάσης του έργου ύψους 140.000 ευρώ

 

 

Ένα κολυμβητήριο για προπονήσεις των ομάδων και το πολύ- πολύ για αγώνες Πόλο, ετοιμάζει η δημοτική αρχή να παραδώσει – μετά από τουλάχιστον 2 χρόνια – στους Ξανθιώτες. Οι «υποψίες» της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 6 Δεκεμβρίου επιβεβαιώθηκαν με επίσημο τρόπο και με έγγραφο της τεχνικής Υπηρεσίας που παραδόθηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων στο προχθεσινή τακτική συνεδρίαση, προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις.

«Τρικυμία» εν Κολυμβητηρίω…

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στα ημερήσιας διάταξης υπό τον τίτλο: «τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος» και αφορούσε την πολυσυζητημένη μελέτη της Β’ Φάσης του έργου ύψους 140.000 ευρώ ενώ η Α΄ φάση που αφορούσε την έγκριση δημοπράτηση του έργου κατασκευής του Κολυμβητηρίου αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της 6ης Δεκεμβρίου. Να υπενθυμίσουμε πως τότε η «Κοινωνία Δημοτών» έθεσε ερωτήματα αναφορικά με την Β΄ φάση του έργου, ζητώντας να πληροφορηθεί γιατί δεν έχει ενταχθεί τεχνικό πρόγραμμα ώστε να προκηρυχθεί και να μην καθυστερήσει η ολοκλήρωση του έργου. Η απάντηση δόθηκε ετεροχρονισμένα από τον δήμαρχο και ήταν του τύπου ότι κάπου… παράπεσε από τις υπηρεσίες προκαλώντας την αντίδραση του κ. Φανουράκη ο οποίος του ανέφερε πως το θέμα της Β’ Φάσης είχε συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή στις 28 Νοεμβρίου και στις 6 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος το γνώριζε ωστόσο: «το έπαιξε ανήξερος. Τώρα έρχεται και μας λέει ότι κάπου παρέπεσε από τις υπηρεσίες Είναι οι γνωστές …κουτοπονηριές του κ. Δημαρχόπουλου που χαρακτηρίζουν την λειτουργία του», σημείωσε στο «Ε» ο κ. Φανουράκης.

Το πολύ – πολύ αγώνες Πόλο στο νέο Κολυμβητήριο Ξάνθης

«Τάραξε τα νερά» το έγγραφο της Τεχνικής υπηρεσίας με ημερομηνία 13/12/2017 και με αποδέκτες τους δημοτικούς συμβούλους που ωστόσο διανεμήθηκε μόνο στους επικεφαλής των παρατάξεων λίγο πριν την συνεδρίαση. Σ’ αυτό γίνεται μια περιγραφή του έργου και διατυπώνεται με σαφήνεια πως το έργο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει η μελέτη δεν πληροί τα κριτήρια ολυμπιακών προδιαγραφών ούτε και την διοργάνωση αγώνων πρωταθλήματος παρά μόνο για τις προπονήσεις των ομάδων και διοργάνωση αγώνων υδατοσφαίρισης (Πόλο). Σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε κριτική για το γεγονός ότι οι Ξανθιώτες μετά από 3 χρόνια αναμονής και άλλα 3 μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο θα έχουν ένα κολυμβητήριο περιορισμένων δυνατοτήτων και επαρχιώτικου τύπου ενώ το Κολυμβητήριο της Ξάνθης ήταν από τα πρώτα της χώρας και φιλοξένησε πολλές μεγάλες διοργανώσεις κατά το παρελθόν. Ο κ. Φανουράκης εξέφρασε την άποψη ότι αυτό διορθώνεται με μια νέα μελέτη. Αντίθετα ο αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος ερωτηθείς από το «Ε» υποστήριξε πως στο συγκεκριμένο έργο δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο: «Θα ερευνήσουμε αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο και ενδεχομένως ένα άλλο Κολυμβητήριο αν το αποφασίσει το Δ.Σ. Ωστόσο το συγκεκριμένο δεν μπορεί να αλλάξει διαστάσεις ώστε να πληροί τα κριτήρια ολυμπιακών προδιαγραφών. Πρέπει όμως να το φτιάξουμε. Αυτό κάνουμε αφού πρώτα πήραμε την άδεια λειτουργίας που δεν είχε».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…