Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Επιστροφή στις προπονήσεις και προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό

Επιστροφή στις προπονήσεις και προετοιμασία για τον Παναθηναϊκό

0

Ελπίδες να επιστρέψει την Κυριακή ο Κάστρο

 Στόχος της Ξάνθης είναι η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική και να κλείσει με νίκη ο πρώτος γύρος, καθώς με τις ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΛ χάθηκε έδαφος στην μάχη για την πεντάδα.

Μετά το ρεπό της Κυριακής και τις ανάσες ξεκούρασης, το απόγευμα της Δευτέρας τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές, είχαν προγραμματισμένη προπόνηση ενόψει της τελικής ευθείας για τις δύο εναπομείναντες αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η ξανθιώτικη ομάδα μετά την ήττα στη Λάρισα παρέμεινε στους 17 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον προχθεσινό της αντίπαλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα πριν την Κυριακάτικη αναμέτρηση (19:30) της 15ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Xanthi FC Arena.

Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, με όσους αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στη Λάρισα να ακολουθούν ασκήσεις αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου στις ασκήσεις τακτικής. Μπρίτο, Καμαρά, Τριάδης και Κάστρο ακολούθησαν ατομικά προγράμματα, με τον τελευταίο να ανεβάζει ρυθμούς, ενώ ο Μίλαν Ράσταβατς μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Χόρχε Κασάδο που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω των τεσσάρων κίτρινων καρτών. Αντίθετα, ο Κίκε Μπόουλα και ο Δήμος Μπαξεβανίδης έφτασαν τις 4 και τις 7 κίτρινες στο πρωτάθλημα αντίστοιχα και αποφασίστηκε να εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (18η), με τον δεξιό μπακ να απουσιάζει και από αυτό με τη Λαμία εκτός έδρας (16η). Στο ματς με τον Παναθηναϊκό ενδέχεται ο Σάσα Ράσταβατς να υπολογίζει και πάλι στον Κάστρο, καθώς ο Αργεντινός φορ «ανεβάζει» ρυθμούς..

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προπονητής της Ξάνθης τα έψαλε στους παίκτες του για τον τρόπο που δέχτηκαν το γκολ της ήττας στο AEL FC Arena. Το έργο ο Μίλαν Ράσταβατς το είχε δει πρώτη φορά στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Τότε, που παίζοντας με εννιά παίκτες η ομάδα του λόγω των δύο αποβολών, κυνηγούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ και στο τέλος δέχτηκε την ισοφάριση. Το περασμένο Σάββατο (9/12), στο γήπεδο της Λάρισας, το σκηνικό ήταν λίγο διαφορετικό, όμως, το αποτέλεσμα το ίδιο και χειρότερο στο φινάλε για τον ΑΟΞ. Κι όπως ήταν φυσικό, αυτό ήταν κάτι που καθόλου δεν άρεσε στον προπονητή της θρακιώτικης ομάδας.

Στην προπόνηση λοιπόν, ο Σέρβος τεχνικός τα έψαλε κανονικά στους παίκτες του, καυτηριάζοντας τον αφελή τρόπο με τον οποίο έχασε η ομάδα έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με τους «βυσσινί». Όπως είπε ο Ράσταβατς, «δεν είναι δυνατόν παιχνίδι που δεν μπορούμε να το κερδίσουμε γιατί είμαστε άτυχοι, στο τέλος να το χάνουμε, επειδή δεν παραμείναμε συγκεντρωμένοι. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Πλέον, αυτό που περιμένει από τους παίκτες του ο προπονητής της Ξάνθης είναι μια εντελώς διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, που ακολουθεί την Κυριακή (17/12) στα Πηγάδια. Ο Σέρβος τεχνικός θέλει από την ομάδα του να πάρει το τρίποντο και να κλείσει τον πρώτο γύρο όσο ψηλότερα μπορεί βαθμολογικά, καθώς οι δύο τελευταίες ήττες την έχουν κρατήσει πίσω.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …