Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Επιστρέφει στις προπονήσεις η Ξάνθη

Επιστρέφει στις προπονήσεις η Ξάνθη

0

Απολογισμός και… ταχύρρυθμα για να διορθωθούν οι αδυναμίες

 Με την επιστροφή στις προπονήσεις των παικτών της Ξάνθης από σήμερα, ξεκινούν τα εντατικά μαθήματα, για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Με… ταχύρρυθμα μαθήματα προς τους παίκτες ξεκινά και πάλι η δουλειά στην Ξάνθη. Ο απολογισμός του πρώτου γύρου δεν είναι ιδιαίτερα καλός, ενώ τη γενική εικόνα έκανε χειρότερη η τελευταία παράσταση του 2017, απέναντι στην ΑΕΛ (εκτός έδρας ήττα με σκορ 3-0, θυμίζουμε) για το Κύπελλο.

Έτσι, ο Μίλαν Ράσταβατς έχει ένα δεκαήμερο μπροστά του μέχρι να αρχίσουν και πάλι οι επίσημες υποχρεώσεις για να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις.

Στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι να βελτιωθεί η κατάσταση τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Μπορεί η θρακιώτικη ομάδα να έκλεισε τον πρώτο γύρο με δεκατέσσερα (14) γκολ παθητικό και να είναι πέμπτη καλύτερη στη σχετική κατάταξη στη Super League, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο διορθώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ξάνθη κράτησε το μηδέν μόνο σε πέντε (5) παιχνίδια στον πρώτο γύρο. Στα τρία (3) από αυτά με αντιπάλους που βρίσκονται κάτω από τον ΑΟΞ στο βαθμολογικό πίνακα (Λαμία εντός, Πλατανιά εκτός και ΑΟΚ εκτός) και στα άλλα δύο (2) κόντρα σε ομάδες που είναι ψηλότερα (Αστέρα Τρίπολης εντός και Πανιώνιο εντός). Οι άλλες δέκα (10) ομάδες βρήκαν τρόπο να σκοράρουν κόντρα στους Θρακιώτες, κάτι όχι και τόσο καλό για μια ομάδα που πρωτίστως βασίζεται στην άμυνά της. Ο απολογισμός δείχνει αδυναμίες, που πρέπει να δουλευτούν εν όψει β’ γύρου.

Όσο για την επίθεση, εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα. Η Ξάνθη σκόραρε μόνο στα οκτώ (8) από τα δεκαπέντε (15) παιχνίδια του πρώτου γύρου, δηλαδή κατάτι περισσότερο από τα μισά. Έχει πετύχει δεκατρία (13) τέρματα όλα κι όλα, που σημαίνει ότι είναι η πέμπτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Χειρότερες ομάδες σε αυτόν τον τομέα από τον ΑΟΞ είναι ο Λεβαδειακός και ο ΑΟΚ (από 10), ο Παναθηναϊκός (11), η Λαμία και ο Απόλλων Σμύρνης (από 12) και ο Πλατανιάς (7).

Με μια ματιά, καταλαβαίνει κανείς ότι εκτός του Λεβαδειακού, με τον οποίο η Ξάνθη ισοβαθμεί στους 18 πόντους, όλες οι άλλες ομάδες είναι πιο πίσω στη βαθμολογία. Αυτό σημαίνει ότι αν η Ξάνθη δεν βελτιώσει την επιθετική επίδοσή της, ενδέχεται να κατρακυλήσει στη βαθμολογία στο β’ γύρο. Εδώ κι αν χρειάζονται ταχύρρυθμα μαθήματα, αλλά και ενίσχυση!

Με λιγότερο από ένα (1) γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι, σίγουρα δεν μπορεί να περιμένει πολλά πράγματα. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι έχει να παίξει εκτός έδρας κατά σειρά με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, με τους οποίους παραδοσιακά δύσκολα βρίσκει γκολ. Αν προσθέσει κανείς και τους αγώνες με την ανεβασμένη Λαμία, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο στις έδρες τους, καταλαβαίνει ότι ο δεύτερος γύρος είναι πολύ ανηφορικός για τον ΑΟΞ…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …