Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επανέρχεται δυναμικά στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης ο Μπάμπης Ευστρατίου

Επανέρχεται δυναμικά στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης ο Μπάμπης Ευστρατίου

0

Πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε μετά τις εκλογές της Δευτέρας. Υπερίσχυσε η ΔΑΚΕ που έλαβε τέσσερις από τις εννέα έδρες της Εκτελεστικής Γραμματείας

 Ψήφισαν 105 άτομα. Δηλώσεις Ευστρατίου για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Δημοσίου και τις προσπάθειες που θα απαιτηθούν για την περιοχή

 

Σε πρώτη δύναμη, με αύξηση της δύναμής της, αναδείχτηκε η «ΔΑΚΕ» στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και με βάση τα αποτελέσματα, η ΔΑΚΕ καταλαμβάνει τέσσερις έδρες, η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων στο Δημόσιο, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ τρεις και η ΔΗΣΥ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) εργαζομένων δύο. Δεν κατάφεραν να καταλάβουν έδρα η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) και οι Αριστερές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις.

Αποτελέσματα

Η συμμετοχή κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Συνολικά, ψήφισαν 105 άτομα. Έγκυρα ήταν και τα 105 ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν.

-Η ΔΑΚΕ έλαβε συνολικά 45 ψήφους και εκλέγονται οι: Χαράλαμπος Ευστρατίου, Δημήτρης Γαλανόπουλος, Χαράλαμπος Νταουτίδης και Φάνης Παπαδάκης.

-Η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων στο Δημόσιο (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 31 ψήφους και εκλέγονται οι:  Ελένη Γεωργιάδου, Αλέξανδρος Μιτσικάρης και Χασάν Καπζά.

-Η ΔΗΣΥ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) εργαζομένων έλαβε 16 ψήφους και εκλέγονται οι: Εριφύλη Παπαδοπούλου και Χαράλαμπος Αιγινίτης.

-Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) έλαβε 11 ψήφους.

-Οι Αριστερές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις έλαβαν τρεις ψήφους.

Μ. Ευστρατίου: «Θα διεκδικήσουμε όσα καταργήθηκαν για τους υπαλλήλους της περιοχής»

Ο Μπάμπης Ευστρατίου, που δε συμμετείχε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, με συνολικά 29 σταυρούς αναδείχθηκε πρώτος σε αυτές τις εκλογές και το πιθανότερο είναι να είναι και ο νέος πρόεδρος, μετά τη συνεδρίαση για τη σύνθεση σε σώμα, που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας. Απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, ωστόσο ο ίδιος ο Μπάμπης Ευστρατίου αναμένεται να εκδηλώσει την πρόθεσή του να αναλάβει εκ νέου το «τιμόνι» της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Όπως δήλωσέ ο ίδιος στο «Ε» σχετικά με την «αποχή» του από την εκτελεστική γραμματεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ: «»ποτέ δε σταμάτησα να αγωνίζομαι συνδικαλιστικά ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Ανέπτυξα συνδικαλιστική δράση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Περιφερειών και τώρα και μέσω της ΑΔΕΔΥ θα διεκδικήσουμε όσα καταργήθηκαν για την περιοχή, ώστε να τα επαναφέρουμε δίνοντας κίνητρα και υποστήριξη στους εργαζομένους του Δημοσίου που ζουν εδώ». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διεκδικήσεις, αλλά και οι κινητοποιήσεις θα είναι αγωνιστικές το επόμενο διάστημα, εξηγώντας: «καταθέτουμε τα αιτήματά μας, υποβάλλουμε τις προτάσεις μας και με βάση αυτά εναντιωνόμαστε σε κάθε κυβέρνηση που υιοθετεί αντιεργατικά μέτρα που πλήττουν τους εργαζομένους και κατ’ επέκταση το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Διεκδικούμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας όχι σε μια λογική υπερίσχυσης του Δημοσίου, αλλά προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να υπάρξει προοπτική και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, μέσα από επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Ο Μύθος του Δημοσίου έχει πλέον καταρριφθεί, οι υπάλληλοι είναι πια ελάχιστοι και αγωνίζονται σε ένα περιβάλλον που συχνά είναι προβληματικό, λόγω της πολυνομίας και των άδικων νόμων. Αυτές τις διαστρεβλώσεις θέλουμε να αναδείξουμε και να εξασφαλίσουμε καλύτερους όρους εργασίας».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…