Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διχάζει τη ΝΔ η απόφαση Κυριάκου για Ντόρα

Διχάζει τη ΝΔ η απόφαση Κυριάκου για Ντόρα

0

Αιφνιδιασμός και αμηχανία: Κ. Τριανταφυλλίδης: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση που δείχνει ότι ο Κυριάκος είναι έτοιμος για τομές»

 

Κ. Ζαγναφέρης: « Ήταν άκαιρο, άσκοπο και άδικο αυτό για την Ντόρα….»

ΝΟΔΕ Ξάνθης, Ν. Κιατίπης: «Σεβόμαστε την απόφαση του προέδρου…»

 

Μηνύματα και εκπλήξεις έκρυβε το τελευταίο 7ο προσυνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των προσυνεδρίων και ανοίγοντας τον δρόμο για τα τακτικό συνέδριο της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 16 – 17 Δεκεμβρίου. Το θέμα του συνεδρίου αφορούσε «Για ένα νέο πατριωτισμό» και ολοκληρώθηκε με την ομιλία του προέδρου Κ. Μητσοτάκη παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, καθώς και πλήθος στελεχών του κόμματος.

 

Λίγοι από Ξάνθη στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης

Η Ξάνθη εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη, τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ξάνθης Ηλία Οικονόμου και τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τριανταφυλλίδη. Αναφορικά με όσα ειπώθηκαν στο προσυνέδριο όπως μας μεταφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την «νέα εποχή» που ανοίγεται και πως η εμπειρία της κρίσης μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά και να μετουσιωθεί σε εφαλτήριο οικονομικής ισχυροποίησης της χώρας που αποτελεί και το πρόταγμα της ΝΔ.

Αιφνιδιασμός και αμηχανία από τον αποκλεισμό της Ντόρας

Κ. Τριανταφυλλίδης: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση που δείχνει ότι ο Κυριάκος είναι έτοιμος για τομές»

Όμως ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης επεφύλαξε και μια έκπληξη – όχι ιδιαίτερα ευχάριστη κατά κοινή ομολογία σε πολλούς. Ειδικότερα μέσω συνέντευξης στην «Καθημερινή», δήλωσε πως δεν πιστεύει στην οικογενειοκρατία και για να το αποδείξει δεσμεύτηκε πως η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα έχει ρόλο σε κυβέρνηση της ΝΔ με εκείνον πρωθυπουργό. Κληθείς να το σχολιάσει ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε: «Μας αιφνιδίασε ο Πρόεδρος… Είναι μια δύσκολη απόφαση και ο Κ. Μητσοτάκης αποδεικνύνει ότι μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Είναι σίγουρα άδικο για την Ντόρα Μπακογιάννη καθώς κανείς δεν αμφισβητεί την ικανότητά της ωστόσο σηματοδοτεί ότι ο Κυριάκος είναι έτοιμος να κάνει τομές και ότι απέχει από παλιές πρακτικές».

Κ. Ζαγναφέρης: « Ήταν άκαιρο, άσκοπο και άδικο αυτό για την Ντόρα….»

Αντίθετα με τον κ. Τριανταφυλλίδη ο Κ. Ζαγναφέρης δήλωσε: «Δεν συμφωνώ με την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη για την Ντόρα Μπακογιάννη. Όλοι οι ηγέτες πάντα έχουν δίπλα τους συγγενικά τους πρόσωπα, πρόσωπα εμπιστοσύνης . Ήταν άκαιρο και άσκοπο και άδικο αυτό για την Ντόρα. Ας το έκανε και ας μη το έλεγε…».

ΝΟΔΕ Ξάνθης, Ν. Κιατίπης: «Σεβόμαστε την απόφαση του προέδρου…»

Τέλος κληθείς να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Νίκος Κιατίπης συντάχθηκε στην γραμμή του πρόεδρου: «Είμαστε προεδρικό κόμμα και σεβόμαστε την απόφαση του προέδρου. Η κα Μπακογιάννη είναι ένα ικανότατο στέλεχος και θα συνεχίσει να προσφέρει στο κόμμα.».

Αντιδράσεις στην Κομοτηνή

Να σημειώσουμε πως ο κ. Κιατίπης, πρόεδρος δήλωσε πως στην Ξάνθη δεν εκφράστηκαν αντιδράσεις μέχρι στιγμής. Αντίθετα στην Κομοτηνή όπως έγραψε η εφημερίδα «Χρόνος» πληθώρα αντιδράσεων υπάρχουν πολλές και μεταξύ αυτών και του τομεάρχη Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης Βασίλη Αμπαρτζίδη που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…