Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης στο γηροκομείο

Η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης στο γηροκομείο

0

Έψαλλαν τα κάλαντα με τη συνοδεία λύρας για τους γέροντες και τις γερόντισσες του Ιδρύματος

Το Γηροκομείο Ξάνθης επισκέφθηκαν, την Δευτέρα 18  Δεκεμβρίου 2017, τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης.

Στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους του τους καλοδέχτηκε το μέλος του ΔΣ κ. Σταμάτης Σταματιάδης και το άξιο επαίνων προσωπικό για τις προσπάθειες του να έχουν οι τρόφιμοι τους χώρους καθαρούς, φιλόξενους, γεμάτο αγάπη και θαλπωρή.

Συγκινήθηκαν οι γερόντισσες και οι γέροντες στο άκουσμα της λύρας και των τραγουδιών των Ποντίων. Γεύτηκαν τα όμορφα σπιτικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου,  σιγοτραγούδησαν και χόρεψαν μαζί τους. Τα μέλη του συλλόγου περιδιάβηκαν τους χώρους του Γηροκομείου ψάλλοντας τα κάλαντα και  ξεναγήθηκαν στο Εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, με το νέο εντυπωσιακό τέμπλο που έλαμπε από την φρεσκάδα της φροντίδας και συντήρησης οικογένειας μουσουλμάνων ελαιοχρωματιστών.

«Με τα ακούσματα από τους προγόνους μας που βίωσαν την  ανέχεια και την εγκατάλειψη, τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου μας, σύλλογος παράδοσης και πολιτισμού,  επισκέφθηκαν το Γηροκομείο συναισθανόμενοι ότι ο σεβασμός και η φροντίδα για τα γηρατειά αποτελούν ύψιστη παραδοσιακή παρακαταθήκη που πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε απέναντι στους διαλυτικούς ανέμους της εποχής μας.  «Τα γερατειά, όπως και να’ ναι, πονάνε. Κι αν σ’ έχουν ξεχάσει και κανείς δεν είναι κοντά σου να σου πει ένα λόγο γλυκό, ένα ευχαριστώ, η ζωή δεν υποφέρεται», τονίστηκε από την πλευρά του συλλόγου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο …σκοτάδι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και του ΕΦΚΑ

Δεν δέχονται τα vouchers των 100 ευρώ τα καταστήματα οπτικών της Ξάνθης αντιδρώντας στο νέ…