Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιδρούν οι δήμαρχοι της Ξάνθης στο «καπέλο» της ΔΙΑΜΑΑΘ

Αντιδρούν οι δήμαρχοι της Ξάνθης στο «καπέλο» της ΔΙΑΜΑΑΘ

0

Παραίτηση Τσιτιρίδη από τον Δ.Σ.: « Παραιτήθηκα γιατί διαφωνώ με το τέλος των 25 ευρώ και τα εκ περιφοράς συμβούλια της ΔΙΑΜΑΑΘ»

 

Μίχογλου: «Η ΔΙΑΜΑΑΘ μας ζητά λεφτά ενώ δεν μας παρέχει καμιά υπηρεσία…»

Γενική Συνέλευση για αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών την επόμενη Πέμπτη στη ΔΙΑΜΑΑΘ

 

Κοινό μέτωπο έχουν δημιουργήσει οι δήμαρχοι του νομού μας έναντι της ΔΙΑΜΑΑΘ. Πρώτος τα «βρόντηξε» και παραιτήθηκε ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης που εκπροσωπούσε την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης στο Διοικητικό Συμβούλιο και πίσω του «συνασπίστηκαν» και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της Ξάνθης καθώς θεωρούν άδικη την απόφαση του Δ.Σ να επιβάλλει τέλος 25 ευρώ τον τόνο για όλους τους δήμους της ΑΜΘ. Εναντίον της απόφασης αυτής τάχθηκε και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, ο oποίος επίσης παραιτήθηκε ενώ αντιδράσεις εκφράστηκαν και από άλλους δημάρχους όπως ο δήμαρχος Νέστου.

 

tsitiridis2Τσιτιρίδης: «Παραιτήθηκα γιατί διαφωνώ με το τέλος των 25 ευρώ και τα εκ περιφοράς συμβούλια της ΔΙΑΜΑΑΘ»

Η αρχική διαφωνία του κ. Τσιτιρίδη για το γεγονός ότι στο 7μελές Δ.Σ. της ΔΙΑΜΑΑΘ τα 4 μέλη είναι δήμαρχοι της Π. Ε. Καβάλας , ενισχύθηκε και από τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. Όπως ανέφερε στο «Ε»: «το τελευταίο 6μηνο δεν έχει συνεδριάσει ποτέ και παίρνει αποφάσεις δια περιφοράς», πρακτική που – όπως σημείωσε – δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Αυτό όμως που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στην απόφαση του να παραιτηθεί ήταν η απόφαση για χρεώσεις 25 ευρώ τον τόνο: «Πληρώνουμε 600.000 ευρώ τον χρόνο στον ΣΔΑΝ Ξάνθης που μας κάνει την αποκομιδή τώρα μας ζητά και τέλος 25 ευρώ η ΔΙΑΜΑΑΘ, δηλαδή άλλα 232.000 ευρώ σύμφωνα με τον όγκο των σκουπιδιών μας (8.500 τόνοι). Που θα βρούμε αυτά τα λεφτά; Θα πρέπει να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη. Να επιβαρύνουμε τους δημότες μας όταν μάλιστα η ΔΙΑΜΑΑΘ κάνει μόνο την ανακύκλωση στον νομό μας και όχι την αποκομιδή. Είναι άδικο και δεν θα το ανεχτούμε…», τονίζει ο κ. Τσιτιρίδης.

mixoglou-1Μίχογλου: «Η ΔΙΑΜΑΑΘ μας ζητά λεφτά ενώ δεν μας παρέχει καμιά υπηρεσία…»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Τοπείρου και προέδρου του Δ.Σ. του ΣΔΑΝ Ξάνθης κ. Θωμάς Μίχογλου: «Θέλει να μας βάλει να πληρώσουμε τέλος όταν δεν παρέχει καμιά υπηρεσία στο νομό μας. Ακόμη και τους μπλε κάδους και το όχημα της Ανακύκλωσης είναι μέσα από πρόγραμμα του υπουργείου. Απασχολεί όλο κι όλο 4 υπαλλήλους και βάζει στους δήμους «χαράτσι» 25 ευρώ τον τόνο για να καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα. Αυτά είναι επιπλέον 600.000 ευρώ για το δήμος Ξάνθης, 200.000 ευρώ για τον δήμο Αβδήρων 100.000 ευρώ για τον δήμο Μύκης και 90.000 ευρώ για μας. Να το κάνει για τους δήμους που κάνει την αποκομιδή και έχει τη διαχείριση των ΧΥΤΑ όπως στη Κομοτηνή ή Αλεξανδρούπολη , Καβάλα αλλά όχι και για μας που έχουμε τον ΣΔΑΝ γι αυτή τη δουλειά και μάλιστα είναι ένα επιτυχημένο μοντέλο και όχι ζημιογόνο. Το βέβαιο είναι ότι αδυνατούμε να πληρώσουμε και θα αντιταχθούμε. Δεν θα φορτώσουμε στους δημότες μας ακόμη ένα βάρος. Αρκετά έχουν…».

Γενική Συνέλευση για αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών την επόμενη Πέμπτη στη ΔΙΑΜΑΑΘ

Και ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά εξέφρασε την ίδια άποψη, ενώ ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε ανάλογο προβληματισμό σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Να σημειώσουμε πως την επόμενη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΔΙΑΜΑΑΘ με θέμα την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…