Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αλληλούια! Δημοπρατείται ο κάθετος άξονας!

Αλληλούια! Δημοπρατείται ο κάθετος άξονας!

0
kathetos axonas

Εδέησε επιτέλους η Εγνατία και έβγαλε την προκήρυξη για το α΄τμήμα Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

 

Όλοι όσοι στήριξαν το έργο τούτο…

 

 

Αλληλούια! Έτσι πρέπει να αναφωνήσουν οι Ξανθιώτες στην είδηση ότι η Εγνατία ΑΕ εδέησε να βγάλει στον «αέρα» την Προκήρυξη Διαγωνισμού για τον κάθετο άξονα της Ξάνθης. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε χθες 30 Νοεμβρίου και έχει καταληκτική προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής στις 11/1/2018 (ώρα 14.00) με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης στους 24 μήνες. Αφορά την κατασκευή του τελευταίου αδιάνοικτου τμήματος του άξονα Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» μήκους 8 χιλ. περίπου και με εκτιμώμενη συνολική αξία (χωρίς ΦΠΑ) 40.047.000 ευρώ. Να σημειώσουμε πως – όπως αναφέρεται στην προκήρυξη στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, ασφαλτικών, σήμανσης -, ασφάλειας , οδικών σηράγγων Η/Μ εγκαταστάσεων , οικοδομικών και έργων πρασίνου.

Όλοι όσοι στήριξαν το έργο τούτο…

Να υπενθυμίσουμε ότι προκηρύσσεται 9 σχεδόν μήνες μετά την αναγγελία της δημοπράτησής του (Μάρτιος 2017 ) από τον πρόεδρο της Εγνατίας κ. Απόστολο Αντωνούδη και τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ενώ σχεδιάστηκε τουλάχιστον 15 χρόνια πριν. Καθοριστική συμμετοχή στον σχεδιασμό, στην μελέτη, στην εξεύρεση πόρων είχαν ο Σωκράτης Ξυνίδης ως αν. υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Παπανδρέου όταν εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το interreg η μελέτη. Συνήργησαν ως προς αυτό ως περιφερειάρχης ο Άρης Γιαννακίδης και ως αντιπεριφερειάρχης ο Φώτης Καραλίδης. Στην συνέχεια η κατασκευή του έργου υποστηρίχτηκε από τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος και ως νομάρχης Ξάνθης στήριξε το έργο, ενώ χρηματοδότησε με 5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιφέρειας. Να σημειώσουμε πως το έργο έχει 3 πηγές χρηματοδότησης , από το interreg – ΕΠΕΡΑ και περιφέρεια ΑΜΘ. Επίσης σημαντικό ρόλο για την προώθηση του έργου έπαιξε ο τότε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας. Στο βαθμό που ο Τύπος επηρεάζει τα δρώμενα πρέπει να αναφέρουμε ότι το «Ε» παρακολούθησε στενά την πορεία του έργου καταγράφοντας σε ρεπορτάζ του βήμα – βήμα τις εξελίξεις.

Ικανοποιημένος ο Ζαγναφέρης

Την ικανοποίησή του για την επικείμενη δημοπράτηση του έργου εξέφρασε στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης επισημαίνοντας: «Βρισκόμουν σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδροςτης Εγνατίας και σ’ όλες τις συναντήσεις που είχε με τον Γιώργο Παυλίδη. Αν υπολογίσουμε την γραφειοκρατία που υπάρχει και τις οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε ως χώρα τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για καθυστέρηση. Είμαι ικανοποιημένος απ την εξέλιξη. Συνεχίζουμε το έργο μας χωρίς τυμπανοκρουσίες διαψεύδοντας τις Κασάνδρες…»!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…